خانه، امن‌ترین پناهگاه در برابر هیولای کرونا


خانه، امن‌ترین پناهگاه در برابر هیولای کرونا

یاسوج- ایرنا- هنوز بسیاری از شهروندان، خیل جمعیت بیمار بستری در راهروهای بیمارستان ها و خس خس خشک سینه و صدای سرفه های رنج آور مبتلایان و مرگ نزدیک به 300 نفر در کهگیلویه و بویراحمد را باور ندارند و در دورهمی ها شرکت می کنند و به جای اینکه در خانه بمانند به انتشار این ویروس کمک می کنند.

به گزارش ایرنا، گشت و گذار در کوچه های شهرهای استان حکایت از این دارد که برنامه در خانه بمانیم تنها در حد یک شعار مانده و بسیاری از افراد هنوز بدون هراس در بازار و و خیابان های شهرها حضور می یابند غافل از اینکه بدون زحمت و از روی ندانم کاری دیگر همشهریان را در معرض ابتلای به ویروس کرونا قرار می دهند.

بر اساس آخرین آمار تا زمان حاضر تست کرونای حدود افزون بر ۱۸هزار نفر در کهگیلویه وبویراحمد مثبت شده است که از این تعداد بیشتر از ۱۵ هزار نفر بهبود یافته اند.

شمار جانباختگان کووید۱۹ در استان به عدد ۳۰۰ نفر نزدیک می شود و روزانه در گوشه و کنار استان خانواده هایی عزادار می شوند.

برغم گذشت پنج روز از طرح محدودیت های هوشمند بازار شهرهای استان شلوغ است، گوش خیلی ها بدهکار نیست و بسیاری از فروشگاه ها باز بوده و بدون رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت می کنند.

هفته گذشته بنا به تصمیم ستاد کرونای استان قرار شد بازار استان از ساعت ۱۸ بعد از ظهر تعطیل شود اما همچنان فعالیت بسیاری از بازاریان بعد از این ساعت ادامه دارد داشت و با وجود تذکرهای مسئولان گوششان بدهکار نیست.

با توجه به عشیره ای بودن و بافت سنتی استان، جمعیت زیادی حتی در مراسم افرادی که در اثر بیماری کووید۱۹ فوت می کنند شرکت می کنند انگار نه انگار که ویروس کرونا در حال انتشار است.

کارناوال های عروسی هم با عادی انگاری وضعیت پشت سر هم راه می افتند و جشن های پر سر و صدا و شلوغ در منازل برگزار می شود وضعیت به نحوی شده است که دادستان یکی از شهرهای استان مجبور می شود داماد را در جشن عروسیش بدلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و زیرپا گذاشتن قانون دستگیر کند و به بازداشتگاه بفرستد.

این در حالی است که مصوبه ستاد کرونا می گوید در مراسم تدفین فقط باید افراد درجه یک متوفیان حضور یابند و تجمع بیش از ۱۵ نفر ممنوع است.

و با وجود هشدارهای مکرر استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص شرکت نکردن شمار زیاد افراد در آیین های عزادارای باز هم مردم مراسم های آن چنانی برگزار می کنند و با دست خود به آغوش کرونا و مرگ می شتابند.

از طرفی مسئولان بهداشتی از پر شدن تخت های بیمارستان های کرونایی می گویند و مراکز درمانی دیگری را برای بستری بیماران کرونایی تدارک می بینند.

با آغاز شدن طرح محدودیت های هوشمند از اول هفته جاری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد باز هم هشدار داد که فقط با مشارکت مردم در رعایت دستورالعمل ها، عدم حضور در تجمعات، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده صحیح از ماسک می توانیم امیدوار باشیم از گسترش ابتلا به کووید۱۹جلوگیری شود تا کمتر شاهد از دست دادن عزیزانمان باشیم.

حسین کلانتری تاکیدکرد: تمامی خودروهای افرادی که در تشییع جنازه شرکت‌ می کنند، جریمه می شوند زیرا که برگزاری مراسمات در استان با بیش از ۱۵ نفر جمعیت ممنوع است.

کلانتری عنوان کرد: وضعیت بویراحمد و کهگیلویه قرمز، گچساران و چرام و باشت در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های لنده و بهمئی و دنا در وضعیت زرد هستند.

وی ابراز داشت: در شهر های زرد مشاغل ۱ و ۲ و ۳ فعالیت می‌کنند چنانچه مراجعان پروتکل‌ها را رعایت کنند به آن‌ها خدمات داده می شود و تنها فعالیت دسته چهارم مشاغل ممنوع است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تردد در منطقه زرد آزاد است و محدودیتی نیست و در این شهر ها ادارات با دو سوم نیروها فعالیت می کنند.

وی تاکید کرد: شهر های با وضعیت نارنجی مشمول ممنوعیت تردد می‌شوند از ۲۱ تا ۴ بامداد به غیر از کشیک‌ها و کارهای اداری تردد ممنوع است و تنها گروه شغلی یک حق فعالیت دارند و گروه شغلی دو و سه و چهار کاملا در این ۱۵ روز ممنوع است.

کلانتری تاکید کرد: ورود خودروها با پلاک غیر بومی به منطقه و خروج آن در منطقه نارنجی ممنوع است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ورود پلاک‌های غیر بومی ممنوع و جریمه‌های سنگین ۵۰۰ هزار تومانی و یک میلیونی دارد و در شهرهای قرمز استان تنها مشاغل گروه یک حق فعالیت دارند.

کلانتری با اشاره به طرح محله محور به نام حاج قاسم سلیمانی، گفت: این طرح با ۷ راهبرد در سراسر استان اجرایی می شود.

وی یکی از دلایل اصلی فوت بیماران کرونایی را مراجعه دیرهنگام بیماران به بیمارستان ها اعلام کرد و افزود: در این طرح شناسایی هر چه سریع تر بیماران کرونایی و یا افراد آسیب پذیر و در معرض خطر صورت می گیرد.

برخی روانشناسان دلیل مرگ بسیاری از افراد مبتلا به ویروس کرونا را ترس آنان از این بیماری می دانند و مراکز درمانی کرونا باید تیم روانشاسان بالینی برای کمک به بیماران در این مراکز مستقر کنند.

مردی که زن جوان ۳۵ ساله اش در بیمارستان شهید جلیل یاسوج فوت کرده بود گفت تنها ۳۰ درصد از ریه همسرم درگیر شده بود اما استرس و اضطراب به اون امان نداد و فریاد میزد همسرم از ترس و استرس کرونا جان داد.

یکی از کارشناسان مرکز بهداشت گفت که استرس در بیماران کرونایی بسیار بالاست و بیمارستان های استان موظف به مشاوره بیماران با شرایط حاد هستند.

بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که تاکنون در این زمینهه هیچ اقدامی برای مشاوره بیماران کرونایی در استان از سوی علوم پزشکی استان صورت نگرفته است.

در بخش اتفاقات بیمارستان جلیل، جوانی سر در گریبان از وضعیت برادرش نگران بود و تاکید کرد که با وجود تلاش های کادر درمان و از خودگذشتگی آن ها کمبود های زیادی در بیمارستان وجود دارد.

او گفت: کمبود دارو در یاسوج مثل امپول ویتامین c و متیل پرد نیزولون ۵۰۰ و نبود تجهیزات کرونایی مثل ماسک ان آی وی در بیمارستان ما را به ستوه آورده و مجبور شدیم از استان یا شهرهای مجاور تهیه کنیم.

به گفته این جوان و بسیاری از همراهان بیماران، تعداد زیادی از از بیماران در بخش کرونا منتظر بهبود یا مرگ یک بیمار کرونایی هستند تا تخت انان خالی شود و جایگزینش شوند.

وی در خصوص کمبود کپسول اکسیژن در بخش ای سی یو و کمبود نیروی خدماتی و مشاوره بیماران از سوی روانشناس در این بیمارستان گله کرد.

با این وجود استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: هیچ محدودیتی برای تامین اکسیژن مورد نیاز بیمارستان های استان وجود ندارد و در صورت نیاز به راحتی اکسیژن مورد نیاز را از استان های مجاور همچون اصفهان، خوزستان و عسلویه تهیه می کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد روز جمعه گذشته اعلام کرد که مهم تربن چالش در بیمارستان های استان بحث اکسیژن است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به پیگیری های اقای نمکی وزیر بهداشت در خصوص رفع مشکل اکسیژن در این استان، افزود: گزارش شده که در هفته پیش نارسایی اکسیژن در بیمارستان شهید جلیل یاسوج وجود داشته است.

احد جمالی گفت: حرف جان مردم در میان است و نباید کوتاهی شود زیرا که کم و با زیاد بودن اکسیژن هر دو بد است و باید افراد ماهر در تاسیسات بیمارستان‌ها به ویژه شهید جلیل یاسوج گمارده شوند تا در صورت بروز مشکل، ان را رفع کنند.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه ‌و بویراحمد نیز گفت: یکی از نگرانی های استاندار و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کمبود گاز اکسیژن جهت بیماران کرونایی در بیمارستان ها بوده که هم اکنون این زیرساخت در استان فراهم شده است.

حشمت الله صمیمی بیان کرد: واحد تولید اکسیژن جوابگوی نیاز بیمارستان های استان بوده که در شرایط فعلی نیاز بیمارستان های استان کمتر از ۲ و نیم تن است و با تولید شبانه روزی واحد تولید گاز اکسیژن به میزان ۲و نیم تن این نیاز برطرف شده است.

وی تاکید کرد: بیمارستان شهید جلیل در هر شبانه روز قریب به ۱.۵ تن گاز اکسیژن در اختیار بیماران کرونایی قرار می دهد و مابقی تولیدات کارخانه در اختیار سایر بیمارستان های استان قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج جهت رعایت حال بیماران و جلوگیری از هرگونه کمبود اکسیژن اعتبارات لازم را در اختیار این واحد قرار داده است.

وی قول مساعد جهت همکاری و اجرای فاز دوم این واحد تولیدی اکسیژن را به سرمایه گذار داده است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با توجه به روند افزایشی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان بیمارستان شهید رجایی شهر یاسوج به عنوان مرکز درمانی پشتیبان راه اندازی شده است.

هم اکنون سه بیمارستان شهید جلیل، شهید رجایی و امام خمینی (ره) در سه شهر بزرگ کهگیلویه و بویراحمد شامل یاسوج، دوگنبدان و دهدشت به بیماران کرونایی استان خدمات رسانی می کنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کهگیلویه و بویراحمد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


چگونه افسردگی را مهار کنیم؟