افزایش صادرات غیرنفتی، نویدبخش بهبود شرایط اقتصادی کشور + فیلم


افزایش صادرات غیرنفتی، نویدبخش بهبود شرایط اقتصادی کشور + فیلم

بر اساس آمار گمرک، صادرات غیرنفتی کشور در مهر 99، حدودا 70 درصد نسبت به شهریور ماه، رشد ارزش داشته است که می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور، کمک کند.

گروه بازرگانی بازارنیوز؛یاسین بستوانچی: آمارها و گزارش های میدانی در روزهای اخیر حاکی از آن است که نوسانات ارزی رو به کاهش است. کارشناسان و مسئولان معتقدند یکی از مواردی که سبب شده بازار ارز با ناآرامی های کمتری همراه شود، خبرهای مثبت درباره صادرات غیرنفتی است.

همتی رئیس کل بانک مرکزی چندی پیش با اشاره به افزایش صادرات غیرنفتی در کشور، ابراز امیدواری کرد که آمار صادرات غیرنفتی شش ماه اول سال، در قیاس با سال گذشته، منفی نباشد.

در همین رابطه، سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک، در گفتگو با بازارنیوز اظهار داشت: در اردیبهشت ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۴ درصد منفی بوده است. این عدد در شهریور به منفی ۳۴ درصد و در مهر به منفی ۲۲ درصد رسیده است. این یعنی روند صادرات رو به بهبودی و عادی سازی است. با این که محدودیت‌های بانکی برای بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات هم مطرح شد، با این حال دست اندرکاران حوزه صادرات توانستند بیشتر از بقیه در کشور توانستند بازگشت ارز را جبران و به تولید کمک کنند.

وی ادامه داد: اگر با این ضرب آهنگ جلو برویم و مانع جدید بر سر راه نیاید، احتمال این که نسبت به سال گذشته سر به سر شویم یا حداکثر منفی ۱۰ درصد برسیم، وجود دارد. در حال حاضر در همه اقتصاد‌های دنیا این اتفاق افتاده است. برخی کشور‌های دنیا تا ۶۰ درصد کاهش صادرات داشتند. این یعنی کشور ما در این حوزه عملکرد مناسبی داشته است.

شایان ذکر است اخیرا گمرک جمهوری اسلامی ایران با انتشار آماری پیرامون صادرات غیرنفتی کشور، اعلام کرد که حدود ۱۸.۲ میلیارد دلار صادرات کالای غیرنفتی در هفت ماهه ۹۹ صورت گرفته که در مهرماه، این رقم به بیشترین حد خود در ۱۷ ماه گذشته رسیده است.


همچنین صادرات غیر نفتی کشور در مهر ۹۹، حدودا ۷۰ درصد نسبت به شهریور ماه، رشد ارزش داشته است که می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور، کمک کند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه تجارت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


منشا صدای انفجار در گناوه چه بود؟