حسین جنتی روز شنبه در حاشیه برداشت زعفران در روستای انجیر سیاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح منظومه روستایی در محرومیت زدایی روستاها نقش مهمی دارد افزود: در طرح توسعه پایدار منظومه های روستایی، روستاها براساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و ظرفیتها، به تفکیک منظومههایی را تشکیل داده وهریک به قطب های فرهنگی ، کشاورزی ، صنعتی و اقتصادی تبدیل می شوند.
وی بیان کرد:طرح توسعه منظومه روستایی در ۱۱۷ روستای گچساران در دست اجراست.
جنتی تصریح کرد: برای حمایت از کشت زعفران در گچساران با مزرعه کشت صنعت مادر کشور تفاهم نامه منعقد شده است.
وی اظهار داشت: خرید پیاز زعفران،آموزش و کمک برای بازاریابی از برنامه های حمایتی برای کشت زعفران در این شهرستان بوده است.
جنتی گفت: ۲ هزار۵۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران برای انجام کشت بین کشاورزان و بهره برداران متقاضی در گچساران در مهر امسال توزیع شد.
وی گفت: ۲۸متقاضی در ۱۴ روستا از جمله روستاهای انجیرسیاه، دیل، آرو، چهاربیشه علیا و سفلی،مارین، امامزاده جعفر،پشکان،پاکوه،آبریگون و گناوه، آبچیرک، مظفرآباد اسلام آبام آباد زعفران کشت کردند.
جنتی ابراز کرد: روستای انجیر سیاه به عنوان روستای تک محصولی زعفران انتخاب شد و ۱۴ کشاورز در این منطقه بصورت آزمایشی اقدام به کشت زعفران کردند.
وی قیمت هر کیلوگرم پیاز زعفران در بازار ۱۲۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که بنیاد مسکن این را به نرخ ۵۵ هزار ریال به بهره برداران عرضه کرد.
جنتی گفت: به دلیل استقبال کشاورزان در سال آینده ۱۰ تن پیازچه زعفران بین کشاورزان این شهرستان توزیع می شود.
وی ابراز کرد:طرح توسعه پایدار منظومه روستایی با مشارکت بنیادمسکن انقلاب اسلامی،جهاد کشاورزی،صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد و سایر دستگاه های متولی اجرا می شود.
جنتی بیان کرد: اجرای طرح توسعه پایدار منظومه روستاهای این شهرستان در سال ۱۳۹۸ شروع شد.
وی افزود: براساس این طرح ظرفیت های هر منطقه شناسایی و برای تحقق ایجاد اشتغال در روستاهای گچساران تلاش می شود.
کارشناس جهاد کشاورزی گچساران گفت: برداشت زعفران برای نخستین بار در گچساران انجام گرفت.
علی حسن انصاری بیان کرد:در یک هکتار از زمین های زراعی این شهرستان زعفران در قالب طرح منظومه پایدارروستایی کشت شد.
وی تصریح کرد: امکان کشت زعفران در همه روستاهای چهار دهستان این شهرستان وجود دارد.
انصاری اظهار داشت: میزان تولید زعفران در هر یک هکتاربه طور متوسط چهار کیلوگرم است.
وی افزود: میزان تولید زعفران در نخستین سال کشت ۲۰۰ گرم در هکتار است و در سال دوم ۲ کیلوگرم و میانگین برداشت در هر هکتار در ۴.۸ کیلوگرم است.
انصاری عنوان کرد: پیاز زعفران پس از کاشت تا هشت سال قابل برداشت است.