بورس هفته آینده چگونه است؟


بورس هفته آینده چگونه است؟

صابری کارشناس بازار سرمایه گفت: نکته قابل توجه در روند معاملات هفته گذشته این بود که دیدیم علیرغم همه حمایت هایی که از سوی مسوولان اعلام و رسانه ای شد، بازار زمانی روند افزایشی به خود گرفت که قیمت ها به سطوح ارزندگی رسیدند

علی صابری تحلیل گر بازار در گفت و گو با تابناک اقتصادی درباره روند معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته اظهار داشت: برآیند معاملات در هفته گذشته را میتوانیم پایان کابوس افت های متوالی بازار در ماه قبل و هفته آشتی پول های حقیقی با بازار و رفع بخشی از جو بورس هراسی بدانیم.

وی ادامه داد: نقطه آغاز اصلاح اخیر بازار سرمایه اخبار ضد و نقیض اقتصادی، اظهار نظرهای متعدد در تایید و تقبیح روند بازار و طرح ابهام در ارزندگی سهام شرکت ها از سوی برخی تحلیلگران یا افرادی بود که به رسانه دسترسی داشتند؛ این اثبات شد که بازار سرمایه به شدت هوشمند است و به

دلیل ماهیت شفاف و برخطی که دارد، به سرعت واکنش نشان می دهد و به نظر می رسد مسوولان کشور در قوای مجریه و مقننه حالا بیش از قبل به اهمیت دقت در اظهار نظرها و اطلاع رسانی ها واقف شده اند.

صابری افزود: نکته قابل توجه در روند معاملات هفته گذشته این بود که دیدیم علیرغم همه حمایت هایی که از سوی مسوولان اعلام و رسانه ای شد، بازار زمانی روند افزایشی به خود گرفت که قیمت ها به سطوح ارزندگی رسیدند و در قیمت های پایین نسبت به ماه های قبل با حجم خوبی معامله شدند؛ این قاعده در آینده هم برقرار خواهد بود و بازار سرمایه براساس واقعیت های اقتصادی، گزارش شرکت ها و عوامل علمی و فنی مسیر خود را باز می یابد.

وی با اشاره به لزوم بازگشایی نمادهای متوقف و تعیین تکلیف آن ها تصریح کرد: هفته پیش تجربه خوبی در بازگشایی یک نماد بانکی متوقف را شاهد بودیم که فکر میکنم با یک بازارگردانی صحیح الگوی خوبی برای بازگشایی در چنین شرایطی از بازار بود؛ در حال حاضر بازار با کمی ارفاق و دوپینگ حمایتی روند مثبت را در پیش گرفته است، اما اگر بخواهیم خیال سهامدار، سرمایه گذار و تحلیل گر را از بابت تداوم این روند راحت کنیم باید سایه بازگشایی نمادهای پالایشی و دیگر نمادهای متوقف از سر بازار برداشته شود.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تناسب رشد بازار سرمایه و واقعیت های اقتصادی کشور هم گفت: اقتصاد تعطیل بردار نیست، با چالش ها و مشکلاتی مواجه است و ما صنایع و بخش های اقتصادی در کشور داریم که در همین شرایط تحریم و کمبود زیرساخت ها و دسترسی به منابع، نیاز داخل را تامین می کنند و حتی صادرات دارند.

همین شرکت هایی که بسیاری از مردم سهام آن ها را در سبد خود دارند، در حال کار و فعالیت اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده هستند، در واقع بهترین تعبیر برای کلیت اقتصاد کشور و بازار سرمایه این است که به نسبت منابع و فرصت ها، بهره وری اقتصاد در حد مطلوب و بهینه نیست اما تاکید می کنم اقتصاد فعال است، شرکت ها کار می کنند و برای سهامداران ارزش آفرینی می کنند. البته این موضوع طبیعتاً قابل تعمیم به همه سهام موجود در بازار سرمایه نیست و لازم است هر سهامدار، شناخت مناسبی از شرکتی که با خرید سهام آن قصد سرمایه گذاری دارد به دست آورد.

بازار هفته آینده چگونه است؟

علی صابری در خصوص پیش بینی وضعیت بازار در هفته آتی هم ابراز داشت: خبرها و گزارش های خوبی از شرکت ها شاهد بوده ایم، گزارش های جدید نیز در راه است و توجه معامله گران و سهام داران به گزارش ها بیشتر شده است، شاهد رکوردهای جدید ارزش معاملات در بورس کالا هستیم، بانک مرکزی سیاست جدیدی در بازار ارز در پیش گرفته است، تفاهم و تعامل بیشتری بین قوای سه گانه در مسایل اقتصادی به ویژه بورس حاصل شده و اخبار انتشار اوراق اختیار فروش تبعی و فعال شدن ساز و کار سهام خزانه یکی بعد از دیگری از ناشران می رسد؛ این ها همه نکات و رخدادهای خوبی برای امید به تداوم روند مثبت در هفته آینده است.

وی افزود: در هفته پیش رو همچنان بخشی از نگرانی های هفته های قبل همراه بازار خواهد بود اما با موارد مثبتی که در بالا ذکر شد انتظار می رود، به مرور این ترس از سر بازار برداشته شود، اما اگر بخواهیم از عوامل نگران کننده برای بازار در هفته آینده سخن بگوییم می توانیم به برخی مسایل سیاسی خارجی، یک عرضه اولیه بزرگ، عرضه و فروش از سوی حقوقی هایی که در هفته های قبل خریدار بوده اند و اشاره کنیم.

قطع به یقین روند افزایشی بازار مانند گذشته و سرعت رشد به اندازه سرعت نزول آن در هفته های گذشته نخواهد بود. به نظر می رسد هفته آینده به طور کلی فضای مثبتی بر بازار حاکم باشد اما تحت تاثیر عواملی که از آن صحبت کردیم با نوساناتی همراه است که در برخی روزها یا ساعت های معاملاتی می تواند با فشار عرضه از سوی حقوقی ها و یا سهامداران خرد که هنوز به طور کامل اعتمادشان بازیابی نشده است همراه باشد.

و اما نکته پایانی که مایلم به آن تاکید کنم همان اصل لایتغیر بازار سرمایه یعنی پرهیز از هیجان و صبرپیشگی و صرف زمان برای یادگیری فعالیت در این بازار حرفه ای است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ دل بریدم از این جماعت به کنج خلوت نشسته ام احمد حسینی