بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی/ طلبکاری از ایران؛ پیامد عبور دولت از خطوط قرمز نظام در مذاکره با اروپایی‌ها


بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی/ طلبکاری از ایران؛ پیامد عبور دولت از خطوط قرمز نظام در مذاکره با اروپایی‌ها

اروپا همزمان با آمریکا از برجام خارج شده است و ماندن اسمی سه کشور اروپایی در برجام صرفا برای تشویق دولت روحانی به نگه‌داشتن محدودیت‌های برجامی بوده است.

گروه سیاسی-رجانیوز: کارشناسان معتقدند اروپا همزمان با آمریکا از برجام خارج شده است و ماندن اسمی سه کشور اروپایی در برجام صرفا برای تشویق دولت روحانی به نگه‌داشتن محدودیت‌های برجامی بوده است. حتی همراهی نکردن این کشورها با آمریکا در مواردی چون تحریم تسلیحاتی یا اعمال مجدد قطعنامه‌های پیشین در همین راستا قابل تحلیل است. بیانیه دیروز اروپا در قبال ایران و تحکم کردن به ایران برای اجرای کامل برجام در قبال تاسف خوردن صرف در برابر خروج آمریکا از توافق به خوبی این سناریو را نشان می‌دهد. با این وجود دو و نیم سال است که غرب‌گرایان با دلخوش کردن به بازیچه اینستکس از هر اقدام عملی در قبال بدعهدی اروپا سر باز زده است.
به گزارش رجانیوز؛ سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس بیانیه‌ای مشترک و ضدایرانی علیه ایران منتشر کردند.
در این بیانیه که در خصوص راستی آزمایی و نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران منتشر شده، فرانسه، آلمان و انگلیس مدعی شدند که برای حفظ برجام تلاش‌های فراوانی کرده‌اند! در این بیانیه آمده است: «تروئیکای اروپایی سخت کار کرده تا این توافق را حفظ کند. ما از پایبندی‌های خود برای تسهیل تجارتی قانونی با ایران فراتر رفته ایم که از جمله می‌توان به معرفی ساز و کار اینستکس اشاره کرد.»
این در حالی است که امروز با وجود گذشت دو ونیم سال از خروج رسمی آمریکا از برجام، اینستکس هیچ خاصیتی نداشته و به بهانه تحریم‌های آمریکا نتوانسته حداقلی از مراودات ایران با کشورهای غربی را تضمین کند. اما دولتمردان هنوز برای اجرایی شدن آن منتظر وعده‌های اروپا مانده‌اند.
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: «با این وجود، ما به شدت نگران نقض مداوم پایبندی‌های ایران تحت برجام هستیم؛ مسأله‌ای که منافع منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای این توافقنامه را تضعیف می‌کند.» سه کشور اروپایی همچنین اجرا کردن مکانیزم ماشه توسط اروپا را هم که به عنوان یکی از بدعهدی‌های اروپا شناخته می‌شود به عنوان حسن نیت معرفی کرده و می‌گویند: « در تاریخ ۱۴ ژانویه، تروئیکای اروپایی مکانیسم حل اختلافات برجام را راه اندازی کرد.(اعلام فعال شدن مکانیزم ماشه) ما این کار را با حسن نیت و با امید پیدا کردن یک راه دیپلماتیک بسوی جلو در کنار حفظ توافق انجام دادیم!»
اروپایی‌ها همچنین با خط و نشان کسیدن برای معدود گام‌های ایران در مقابل نقض فاحش برجام توسط آمریکا و اروپا از ایران خواستند علی رغم خروج ایالات متحده از برجام به اجرای کامل برجام پایبند باشد: « ما امیدواریم که این شورا (شورای حکام) بتواند یک پیام مشخصی را به ایران بفرستد مبنی بر اینکه بسیار مهم است تا این کشور تمامی فعالیت‌های هسته‌ای مخالف توافق خود را معکوس کرده و به اجرای کامل تعهداتش تحت برجام بازگردد.»
تروئیکای اروپا اما در مقابل مانند گذشته صرفا به ابراز تاسف از خروج آمریکا بسنده کرد و از هرگونه اقدام عملی در قبال از بین بردن توافق هسته ای توسط آمریکا دوری جست.
در پایان این بیانیه تروئیکای اروپا خواستار اجرا ونظارت سخت گیرانه آژانس نسبت به فعالیت هسته‌ای ایران شد و گفت: «ما بار دیگر در پایان از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای گزارش اخیرش تشکر می‌کنیم و از اجرای سخت‌گیرانه و بی طرفانه مأموریت (این سازمان) استقبال می‌کنیم. ما از آژانس می‌خواهیم تا به ارائه جزئیات فنی بیشتر ادامه دهد و از این تصمیم که گزارش سه ماهه اخیراعلام عمومی شود، سپاسگزاریم.»
همه موارد فوق درحالی است که با پوچ شدن اندک دستاوردهای برجام برای ایران دولت روحانی هیچ واکنش جدی در مقابل نقض عهدهای غرب نداشته است. اتفاقی که اگر رخ می‌داد و اروپا مانعی در برابر زیاده‌های خود می‌دید احتمالا کمی از گستاخی خود نسبت به ایران می‌کاست.
در این خصوص رهبر معظم انقلاب- ۱۹ بهمن ۹۷- در دیدار فرماندهان و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش این اتفاقات را گوشزد کرده بودند: «به مسئولان توصیه می‌کنم به اینها (اروپایی‌ها) هم اعتماد نکنند البته نمی‌گوییم با آنها مراوده نداشته باشیم بلکه با چشم بدبینی به اروپایی‌ها نگاه کنید. درباره امریکا هم از چند سال قبل و در مذاکرات هسته‌ای، هم در جلسات خصوصی و هم در جلسات عمومی مکرر به مسئولان می‌گفتم به امریکایی‌ها اعتمادی ندارم و شما هم به قول و حرف و لبخند و امضای آنها اعتماد نکنید. اکنون نتیجه این شده است مسئولانی که آن روزها مذاکره می‌کردند، خودشان می‌گویند امریکا غیرقابل اعتماد است. باید از اول این را تشخیص می‌دادند و بر این مبنا حرکت می‌کردند.»
همچنین رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام شروط مهم ایران برای ادامه برجام با اروپا را به شرح زیر اعلام کرده بودند اما این شروط هم مانند شروط مذاکرات برجامی توسط غرب گرایان نقض شدند:
*۳ کشور اروپایی در ۱۳-۱۴ سال قبل یک بدعهدی بزرگی کردند در مذاکرات هسته‌ای سال ۸۳-۸۴، قول دادند و عمل نکردند، باید ثابت کنند امروز آن بی صداقتی و بدعهدی آن روز را نخواهند داشت.
* در دوسال گذشته آمریکا بارها برجام را نقض کرده است و اروپایی ها ساکت مانده اند. اروپا باید آن سکوت را جبران کند.
* آمریکا قطعنامه‌ی ۲۲۳۱ را نقض کرده است؛ اروپا باید یک قطعنامه علیه نقض آمریکا، صادر کند.
*اروپا باید متعهد شود که بحث موشکی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی را مطرح نخواهد کرد.
* اروپا باید با هر گونه تحریم جمهوری اسلامی مقابله کند و مقابل تحریم‌های آمریکا صریح بایستد.
*اروپا باید فروش کامل نفت ایران را تضمین کند. چنانچه آمریکایی‌ها توانستند به فروش نفت ما ضربه بزنند، باید بتوانیم آن مقدار نفت که می‌خواهیم بفروشیم. اروپایی‌ها به‌نحو تضمین‌شده‌ای باید جبران کنند و نفت ایران را خریداری کنند.
*بانک‌های اروپایی باید تجارت با جمهوری اسلامی را تضمین کنند. ما با این سه کشور دعوا نداریم، اما اعتماد نداریم به آن‌ها؛ آن هم متکی است به سابقه‌شان.
نگاهی به شروط رهبری به وضوح نشان می‌دهد که هیچ کدام از موارد ذکر شده از سوی اروپا تامین نشده و صرفا یک نمایش مضحک و بازیچه چرند به نام اینستکس در برابر حجم سنگینی از تعهدات ایران راه اندازی شده است. کانالی که رهبر انقلاب آن را یک شوخی تلخ دانستند و اعلام کردند که با این وضعیت، اروپا عملا از برجام خارج شده است.
در شرایط فعلی اروپا هیچ خواسته‌ای از ایران را برآورده نکرده و صرفا به اقدامات نمایشی بسنده کرده است و زیاده‌خواهی خود را ادامه داده است. به نظر می‌رسد دولت باید در مقابل این کری‌خوانی‌های ضدایرانی واکنش مناسب نشان دهد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سیاسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی