نرخ ارز مجدد صعودی؛ عوامل وابسته به افزایش نرخ دلار مشخص شد


نرخ ارز مجدد صعودی؛ عوامل وابسته به افزایش نرخ دلار مشخص شد

نخر ارز به ویژه دلار چند روزی می شود که مجدد روند صعودی به خود گرفته است و این امر به عوامل متعددی باز می گردد.

نرخ ارز مجدد صعودی؛ عوامل وابسته به افزایش نرخ دلار مشخص شدبه گزارش خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۲ هفته از صحبت‌های همتی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص تعدیل بازار نرخ ارز می‌گذرد. در همان روز‌های محدود دلار با سر به زمین آمد، اما فقط برای مدت بسیار کوتاهی!

قول همتی را جدی گرفتیم و خوشحال بودیم که قیمت ارز در حال سقوط است اما این داستان موقتی به نظر می رسد و پس از چند روز نرخ ارز چنان روند صعودی به خود می گیرد که حیرت انگیز است و البته ناگفته نماند این افزایش نرخ دلار روندی نامحسوس داشت.

نرخ دلار همچنان پرنوسان است. البته همراه با افزایش قیمت دلار طلا روندی نزولی به خود گرفته است. امروز قیمت دلار در صرافی‌ها ۲۲ هزار و ۹۰۰ هزار تومان و در بازار آزاد این نرخ از ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار تومان بیشتر است.

افزایش قیمت دلار نتیجه افت بازار بورس

یوسف کاووسی مدیرکل اسبق بازرسی و حسابرسی داخلی بانک مرکزی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افزایش یا کاهش قیمت دلار بستگی به چند عامل دارد که عامل اصلی آن صادرات است. صادرات غیرنفتی به دلیل کرونا و بسته شدن مرزها با مشکلات متعددی روبه رو شده است.

وی ادامه داد: هنوزهم ارزهای بسیاری به کشور بازنگشته اند. قانون بازگشت تامین مالی و بازگشت ارز منجر به نوسانان اخیر دلار شده است. همچنین هرچه بورس افت کند به مراتب دلار افزایش قیمت می خورد. زیرا مردم سرمایه های خود را از بازار بورس خارج کرده و وارد بازار آزاد و خرید و فروش دلار می کنند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: وقتی بورس با افت شدید مواجه می شود, این افت شدید روی سایر بازارها اثر خود را می گذارد. افت بورس موجب کاهش قیمت طلا و افزایش قیمت دلار می شود.نرخ ارز مجدد صعودی؛ عوامل وابسته به افزایش نرخ دلار مشخص شد

دولت ابزار عملیاتی و اقتصادی برای کاهش نرخ ارز ندارد

بنیامین اظهری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان, در خصوص افزایش نرخ ارز اظهار کرد: دولت ابزار عملیاتی و اقتصادی برای کاهش نرخ ارز ندارد. بنابراین سعی می کند با فرستادن فرکانس های خبری و ایجاد جو روانی موجب کاهش کوتاه مدت قیمت ارز شود.

وی ادامه داد: این روز‌ها بازار ارز مانند سال ۹۷ ملتهب شده است، اما امسال دلار در تلاش برای فتح کانال ۲۳ هزار تومان است. با این تفاوت که روند دلار در شرایط اقتصادی امروز خطرناک‌تر از دو سال قبل خواهد بود. از این رو نیاز است بانک مرکزی با فضای مجازی که به این وضعیت دامن می‌زنند برخورد جدی داشته باشد.

اظهری افزود: نرخ تورم در کشور ما بالای ۳۵ درصد است. بنابراین روز به روز شاهد ارزش نزولی پول ملی هستیم. از این رو ‌نمی‌توان نرخ ارز را در یک نرخ پایین ثابت نگه داشت. زمانی که تورم کنترل نشود، پایین آمدن نرخ ارز ممکن نیست.

اظهری تصریح کرد: برخلاف تلاش‌های برخی برای بازگرداندن آرامش به بازار و کاهش نرخ ارز، فشار دلالان بیشتر از بانک مرکزی بوده و با جوسازی‌هایی که در سایت‌های مجازی انجام می‌دهند بازار را ملتهب‌ تر می کنند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: ریزش بازار بورس موجب افزایش قیمت ارز می شود؛ از این رو بسیاری از معامله‌گران برخلاف روزهای گذشته, ارز می خرند اما به طور کل تمایل برای فروش ارز همچنان بیش از خرید آن است.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا