بازار تولید جلبک در کشور تقویت می‌شود


بازار تولید جلبک در کشور تقویت می‌شود

هدف از اجرای پروژه تقویت صنعت جلبک در کشور، شناسایی مشکلات این صنعت و بررسی راهکار‌های گوناگون برای توسعه بازار آن است.

بازار تولید جلبک در کشور تقویت می‌شودبه گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلبک؛ این ماده آبزی کوچک به یک منبع درآمد بزرگ و اقتصادی در دنیا بدل شده است. موجود ریز و به ظاهر بی‌اهمیتی که بنا بر آمار‌های موجود تخمین زده می‌شود بازار فعلی آن عددی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار باشد. گمانه‌زنی‌ها در این حوزه اقتصادی گویای این است که این بازار بزرگ تا سال ۲۰۲۴ از ۲۲ میلیارد دلار هم گذر کند.

جلبک‌ها در ۴۰ کشور دنیا به عنوان غذا مصرف می‌شوند. چین، ژاپن، کره جنوبی و شمالی، کشور‌های اسکاندیناوی، آمریکا، کانادا، کشور‌های آمریکای جنوبی و فرانسه در صدر مصرف‌کنندگان این ماده غذایی در جهان قرار دارند. به گزارش رسمی سازمان فائو، بازار قوام دهنده‌های و افزودنی‌های غذایی با منبع جلبک، ۴۰ درصد از کل بازار قوام‌دهنده‌های جهان را تشکیل می‌دهند.

صنعت جلبک یکی از صنایع نوپا و تازه شکل گرفته در کشور است. اما این صنعت جدید بازاری بزرگ و پرکشش در درون خود دارد که می‌تواند خلاء بزرگی از اقتصاد کشور را پر کند. بازار فعلی کشت و پرورش جلبک و صنایع تبدیلی و جانبی آن، شامل واردات رسمی و فروش شرکت‌های داخلی با ارز مرجع ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان است که در صورت احتساب وارادات غیررسمی و همچنین قیمت واقعی ارز و تکمیل طرح‌های موجود، بیش از یک هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

بیشتر بخوانید

دستیابی دانشگاه امیر کبیر به دانش تصفیه آب میادین نفتی

بازار جهانی کل حوزه جلبک شامل فرآورده‌های ناشی از میکرو و ماکروجلبک بیش از ۵۲ میلیارد دلار است و این عدد با حداقل نرخ رشد مرکب سالانه ۵ درصد در حال افزایش است. حداقل تخمین برای سهم ایران از بازار جهانی، تخمین بر اساس نسبت جمعیت است.

سهم ۱ درصدی ایران از بازار جهانی جلبک

تخمین زده می‌شود که سهم ایران از بازار جهانی، ۱ درصد از کل بازار است که عددی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار معادل ۶ هزار میلیارد تومان (با نرخ دلار ۱۲ هزارتومانی) می‌شود؛ بنابراین تمرکز بر این حوزه برای کسب این سهم از بازار منطقی است و باید برای این رقم برنامه‌ریزی کرد.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تحقق این موضوع به دنبال توسعه تولید داخل محصولات وارداتی و افزایش سهم تولید داخل از کل بازار بالفعل داخلی و افزایش ظرفیت تولید بیومس خشک میکروجلبک در کشور به ۳۰۰ تن در سال در کوتاه مدت است.

تلاش برای تقویت تولید داخل محصولات مرتبط با حوزه جلبک تلاشی است که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است. در حال حاضر بخشی از این محصولات وارداتی هستند برای همین تولید این محصولات می‌تواند سودآوری داشته باشد. بر همین مبنا اولویت اول ستاد توسعه زیست‌فناوری در حوزه جلبک حمایت از تولید محصولاتی است که واردات بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید