ابراز نظرها درباره سلیمان لایق تآسف آور است


در این یک دو روز بعد از مرگ سلیمان لایق تعداد دوستانی که تا دیروز بخشی از همین رهبران حزب را به نام خاین، جنایتکار، تعصب و تفرقه افگن... متهم می ساختند، ولی بعد از مرگ شان همین تعداد دوستان شروع به مرثیه خوانی آغاز کرده اند و از خدمات شان...

در این یک دو روز بعد از مرگ سلیمان لایق تعداد دوستانی که تا دیروز بخشی از همین رهبران حزب را به نام خاین، جنایتکار، تعصب و تفرقه افگن... متهم می ساختند، ولی بعد از مرگ شان همین تعداد دوستان شروع به مرثیه خوانی آغاز کرده اند و از خدمات شان همچون فرزند نامدار وطن، شاعر و نویسنده چیره دست، مرد بی همتا، معلم و آموزگار، استاد سخن، دولتمرد معروف، شخصیت علمی و فرهنگی کشور که گویا از جایگاه خیلی بلند برخوردار است یاد آوری نموده اند و تو گویی که این دوستان در مورد کسی حرف میزنند که گویا در طبقه هفتم آسمان قرار داشته که بقیه اصلا آگاهی ندارند و یا اینکه دیگران در قاره دیگری قرار داشتند و دارند و حتی تاجایی که زبان و فرهنگ پارسی باید مدیون این ستاره درخشان بوده باشد. اگر اینچنین است پس نباید ما مدیون فردوسی و مولانا، سعدی، رودکی.... بوده باشیم.

من هم میخواهم یکی از شهکاری های این فرزند گویا نامدار و شخصیت علمی و فرهنگی که برای بعضی از دوستان و هموطنانم محترم است که یقینآ از نزد این دوستان ممکن است از قید قلم مانده باشد یاد آوری کنم، کاش این دوستان این بخش گویا خدمت تاریخی شان را به مرثیه شان هم علاوه کنند.
بطور مثال دوستان نباید فراموش کنند که سلیمان لایق اولین شخصیت انقلابی و یکی از رهبران و نویسنده مطرح این کشور بود که برای اولین بار در روزنامه حقیقت انقلاب ثور احصاییه نفوس افغانستان/خراسان را به تفکیک اقوام بدون مشوره بیروی سیاسی و کمیته مرکزی در زمان ببرک کارمل به نشر رسانید؛ که باشندگان قوم افغان (پشتون) را بالاتر از 65 درصد ذکر کرده بود و تا پای مرگ هم به این دیدگاه خویش معتقد بود.

مطمین هستم که بسیاری هموطنان و نیز رفیق های دیروزی هم از این موضوع آگاهی کامل دارند و این همان احصاییه بدون سرشماری است که سبب شد امروز اسماعیل یون و اشرف غنی احمدزی و حتی بسیاری از کشورهای همسایه به آن استناد میکنند.

ناگفته نباید گذاشت اکثرا به این باور اند و ازحقیقت هم به دور نیست که کتاب "سقوی دوم" به همکاری و راهنمایی این دولتمرد معروف نوشته شده است، در اینصورت اگر سخن درباره شهکاری و شخصیت نامدار گویا بی غرض و بی عیبی چون سلیمان لایق می رود، باید از این به اصطلاح استاد سخن ولی مرموز قدردانی نمود و در زمینه مدیونش بوده باشیم!

عطا صفوی

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه افغانستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شعر یعنی