طرز تهیه دلمه کلم سفید و ارومیه ای


طرز تهیه دلمه کلم سفید و ارومیه ای

دستور پخت انواع  دلمه کلم امروز با آموزش طرز تهیه دلمه کلم اومدیم که امیدوارم این غذای خوشمزه رو در منزل تهیه کنید و لذت ببرید ، دلمه در اصل غذای ترکیه هستش که در ایران هم درست میشه و طرفدار زیادی داره … دلمه ی کلم بسیار خوشمزه ست … این غذا مناسب برای … نوشته طرز تهیه دلمه کلم سفید و ارومیه ای اولین بار در پورتال جامع ایران بانو پدیدار شد.

دستور پخت انواع دلمه کلم

امروز با آموزش طرز تهیه دلمه کلم اومدیم که امیدوارم این غذای خوشمزه رو در منزل تهیه کنید و لذت ببرید ، دلمه در اصل غذای ترکیه هستش که در ایران هم درست میشه و طرفدار زیادی داره … دلمه ی کلم بسیار خوشمزه ست … این غذا مناسب برای گیاهخواران هم هست چون میشه بدون گوشت هم درستش کرد که خیلی خوشمزه هم میشه ، البته اگر گوشت چرخ کرده با مرغ چرخ کرده هم بهش اضافه کنی خالی از لطف نیست و خیلی خوشمزه تر میشه .. طعم دلمه هم کاملا سلیقه ای خیلی ها ترش دوست دارن که با اضافه کردن آبلیمو یا سماق مزه دارش میکنن … عده ای هم ملس درستش میکنن که معمولا تو شهر ارومیه با سرکه و شیره انگور مخلوط کرده و درست میکنن ، این غذا رو به عنوان پیش غذا هم در مجالس و مهمانی های خودتون میتونید تهیه کنید عکس تزیین دلمه را هم ببینید

طرز تهیه دلمه کلم سفید و ارومیه ای

طرز تهیه دلمه کلم سفید

مواد لازم

کلم یک عدد متوسط
سبزی ۲۵۰گرم (جعفری،گشنیز،نعناع)
پیاز دو عدد
گوشت چرخ کرده ۱۰۰گرم(اختیاری)
لپه‌ی پخته ۴ق غذا
برنج یک فنجان
رب گوجه دو ق غذا
نمک ، فلف سیاه،زردچوبه و دارچین

طرز تهیه دلمه کلم

یک عدد پیاز رو رنده کرده و با گوشت چرخ کرده تفت دادم و ادویه‌جات و رب گوجه رو اضافه کردم و با حرارت کم تفت دادم .
بعد همه مواد بالا رو با هم مخلوط کردم و کنار گذاشتم.

ته کلم رو بریدم و به راحتی برگ ها رو جدا کردم و داخل آب در حال جوش فرو کردم تا نرم و قابل پیچیدن بشن. حدودا دو دقیقه.( اگه خواستین برگها خوش رنگ بشن یکم زردچوبه بریزید. من نمی ریزم)
بعد آبکش کردم.
ته قابلمه چند برگ کلم چیدم .

برگ ها رو با مواد پر کردم و داخل قابلمه چیدم و در آخر چند برگ کلم روی دلمه ها چیدم و قبل از گذاشتن در قابلمه ،یک بشقاب گذاشتم تا فرم دلمه ها حفظ بشن . یک لیوان آب ریختم و روی حرارت گذاشتم وقتی شروع به قل قل کرد ، حرارت کم کردم و حدود یک ساعت و نیم زمان دادم تا بپزه.

یک عدد پیاز رو خلالی می کنم و داخل روغن سرخ می کنم ، نصف ق غذا رب گوجه اضافه می کنم و جیک ثانیه تفت میدم و یک ق غذا آبلیمو می ریزم و شعله رو خاموش می کنم روی دلمه سرو می کنم.

طرز تهیه دلمه کلم سفید و ارومیه ای

دلمه برگ کلم ارومیه

مواد لازم

کلم سفید ۱ عدد متوسط
پیاز یک عدد
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
لپه یک چهارم پیمانه
سبزی خشک(ترخون؛نعناع؛ریحون،گشنیز؛پیازچه؛شوید) ۲ قاشق غذاخوری سر پر
نمک،روغن ،فلفل قرمز به مقدار لازم
آب گوشت یا عصاره مرغ دو عدد
گوشت مرغ یا چرخ کرده در صورت تمایل چند تکه
سماق یک لیوان

طرز تهیه دلمه کلم ارومیه

اول کلم رو از وسط نصف کنید وداخل لب بجوشانید تا کلم نرم شود و مناسب پیچیدن شود.
پیازرا خرد کنید و در روغن تفت دهید و بعد از اینکه پیاز کمی تفت خورد برنج رو بشورید وبه آن اضافه کنید لپه ها رو هم ازقبل در آب جوش می خیسانیم تا کمی نرم شوند و همراه برنج به پیاز داغ اضافه کنید نمک و فلفل قرمز ،زردچوبه و یکی از عصاره های مرغ رو داخل مخلوط بریزید و سبزی خشک رو هم کمی بشورید وآبکش کنید و به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید،کلم را آبکش کنید،

اگر از گوشت استفاده کنید میتونید تکه های مرغ رو در قابلمه ای در کمی روغن و یک عدد پیاز و کمی نمک تفت بدین و دلمه ها رو بپیچید و روی تکه های گوشت بچینید.
ته یک قابلمه کمی روغن بریزید و قسمتهای کلفت کلم رو بچینید روش و دلمه هاتونو بپیچید و روی اون کلمها بچینید، برای پیچیدن دلمه ها لایه های کلم رو به آرامی از هم جدا کنید و با چاقو ببرید و کمی از مواد داخلش بذارید و بپیچید،

سماق رو یکبار کمی بشورید تا گرد و غبارش گرفته شود سپس آب جوش روش بریزید و نمک و عصاره مرغ رو اضافه کنید و باهم قاطی کنید ،اگر اب گوشت داشته باشید عصاره لازم نیست. روی دلمه ها یک بشقاب بذارید تا دلمه ها موقع پخت بالا نیان و باز نشوند و آب سماق رو از صافی رد کنید و روی دلمه ها بریزید آب باید از دلمه ها بالا بزند، درقابلمه رو بذارید و با حرارت ملایم اجازه بدین تا ۴۵ دقیقه بپزند.

نکته ها:
میتونید گوشت را حذف کنید و نریزید ویا گوشت چرخ کرده را جایگزین کنید.
میتونید مقداری کشمش هم داخل مواد ریخت بسته به سلیقه ی خودتون داره

دلمه کلم اناری

مواد لازم

برگ کلم به مقدار لازم
گوشت چرخ شده دریست و پنجاه گرم
برنج خیس شده یک پیمانه سرخالی
پیاز داغ دو ق غ
گوجه نگینی دو عدد متوسط
دونه ی انار نصف پیمانه
گشنیز خورد شده یک چهارم پیمانه
نمک . فلفل . زردچوبه . دارچین . زنجبیل . پودر تخم گشنیز به مقدار دلخواه

سس دلمه

رب انار ملس یک ق غ
گوجه رنده شده دو عدد
پیاز داغ یک ق غ
نمک و فلفل و ادویه های موجود در مایه گوشتی به مقدار لازم
زعفران به دلخواه

طرز تهیه دلمه کلم اناری

همه ی موادو مخلوط و با همون مقدار کم روغن پیاز داغ تفت دادم نصف لیوان آب اضافه کردم وقتی جوشید روی دلمه ها ریختم .

پیاز داغ و گوشت چرخ شده رو تفت دادم برنجو اضافه کردم و نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه شد و کمی که تفت خورد گوجه و گشنیز رو اضافه کردم تا زمانیکه مواد با آبی که از گوجه انداخت کمی نیم پز شد بعد از جمع شدن کامل آب مواد گوشتی دونه ی انار و بقیه ادویه ها رو اضافه کردم

و بلافاصله شعله رو خاموش کردم.
گلبرگهای کلم رو مدت خیلی کوتاه داخل آب جوش گذاشتم در حدی که کمی نرم شد و از مایه گوشتی اماده داخلشو پر کردم و پیچیدم و کف ظرف مورد نظرم چیدم و سس رو روی دلمه ها ریختم و با شعله کم گذاشتم تا پخته شد و سس غلیظ شد.

نکته : ادویه هارو حذف نکنید چون باعث خوش طعم شدن و متفاوت شدن دلمه میشه.
حتما از رب انار ملس استفاده کنید رب انار ترش مزه و طعم دلمه رو تغییر میده

طرز تهیه دلمه کلم سفید و ارومیه ای

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انواع دلمه و کوفته

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بازیگرانی که در بستر بیماری هستند / برای آن ها دعا کنید! + عکس و اسامی تلخ