آخرین آمار کرونا در ایران

سیما سادات لاری،سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۲۳۹۷ مورد جدید کرونا در کشور طی شبانه روز گذشته گفت: تا کنون ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند.

لاری، تعداد فوتی‌ها در ۲۴ ساعت گذشته را ۱۸۸ نفر اعلام کرد و افزود: بر همین اساس، تا کنون ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر از هموطنان بر اثر ابتلاء به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه پنج استان خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، هرمزگان و خراسان شمالی در وضعیت «قرمز» قرار دارند، گفت: ۱۰ استان تهران، البرز، لرستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویر احمد، زنجان، اصفهان، مازندران، گلستان و ایلام، در وضعیت «هشدار» قرار دارند.

جت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور نیز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: همه ما می‌دانیم در این بیماری تمام کشورها بدون استثنا بعد از مدتی ناچار شدند مسیر گشایش کسب و کار را آغاز کنند و تمام کشورها شروع کردند... دلیل آن این است که تعطیلی کسب و کار و فعالیت اقتصادی برای بلند مدت امکان‌پذیر نیست و هیچ دولتی قادر نیست ۶ ماه بخواهد کل فعالیت های اقتصادی کشور را تعطیل کند و نه مردم زیر بار می‌روند و نه قابل قبول است و نه کسی در دنیا آن را قبول دارد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: راحت‌ترین راه این است که بگوییم فعالیت تعطیل و روز بعد هم مردم از بهم ریختگی، گرسنگی، فشار و مشکلات اعتراض کنند اما هیچکس در دنیا این را نمی‌پذیرد...

اما محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران در حساب توئیتری خود نوشت: در اوج‌گیری دوباره کرونا تقصیر مردم ۳۰ درصد و سهم دولت ۷۰ درصد است، چون دولت یکباره تصمیماتش را به نفع کرونا شُل کرد و به ویروس رانت داد. من اگر اختیار داشتم، فعالیت‌ها را دو هفته تعطیل می‌کردم و محدودیت‌ها را آنقدر ادامه می‌دادم تا آمار‌ها رو به افول برود.

بیشتر بخوانید:

روحانی: کرونا هراسی و عادی‌سازی کرونا هر دو خطرناک است/ راهی جز اجرای دستورالعمل‌ها نداریم

محسن هاشمی: تهران باید ۲ هفته تعطیل شود/ سهم دولت در اوج گیری دوباره کرونا ۷۰ درصد است

پایتخت در وضعیت قرمز قرار دارد/ آخرین شرایط بیمارستان‌های کرونا در «استان تهران»

کرونا جان ۱۸۸ نفر دیگر را در ایران گرفت/ شناسایی ۲۳۹۷ بیمار جدید/ ۵ استان در وضعیت قرمز

وزیر بهداشت: ویروس کرونا از طریق هوا منتقل نمی‌شود

***

چرا نیمی از نمایندگان مبتلا به کرونا، خوزستانی‌ هستند؟

طبق اعلام رسمی تاکنون ۱۰ تن از نمایندگان به این بیماری مبتلا شده اند که اسامی آنان محمد مهدی زاهدی( نماینده کرمان)، وحید جلال زاده( نماینده ارومیه)،عیسی جعفری( نماینده بهار و کبودر آهنگ)،

منصور آرامی( نماینده بندر عباس)، محمد طلا مظلومی( نماینده بهبهان)، سید محمد موحد( نماینده کهگیلویه)، حسینعلی حاجی دلیگانی( نماینده شاهین شهر)، علیرضا ورناصری( نماینده مسجد سلیمان)

حبیب آقاجری( نماینده بندر ماهشهر)، سهراب گیلانی( نماینده شوشتر و گتوند) است. خبر ابتلای مجید ناصری‌نژاد نماینده شادگان نیز پیش از این منتشر شده است.

سیدکریم حسینی،رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در خصوص علت ابتلای نمایندگان خوزستانی گفت: میزان شیوع کروناویروس در خوزستان، کثرت کار و سرکشی به حوزه‌های انتخابیه در این زمینه تاثیرگذار است؛ نمی‌شود کار نمایندگی مجلس و مردم را تعطیل کرد. در این مدت به طور مستمر در حوزه‌های انتخابیه حضور داشتیم و این نمایندگان پس از حضور در حوزه‌های انتخابیه، مبتلا شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

ابتلای یک نماینده دیگر مجلس به کرونا

***

هجمه به شورای نگهبان از کینه توزی و نادانی است

عباسعلی کدخدایی،سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری درباره رد اعتبارنامه تاجگردون و هجمه های وارده در این زمینه به شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان یک مرحله رسیدگی است و براساس قوانین بررسی انجام می شود و رسیدگی به اعتبارنامه مرحله دیگری است. نمایندگان مجلس اعتبارنامه ها را در مواردی که مسایل جدید دارند بررسی می‌کنند و فکر کنم نزدیک ۲۰ یا ۱۹ مورد هم قبلا داشتیم که مواردی که در شورا تایید شده ولی مجلس به اعتبارنامه ها رای لازم نداده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر علیرضا زاکانی درباره پرونده تاجگردون گفت: من یک موضوع کلی را گفتم و اعلام کردم که اگر اسناد جدیدی به دست مان برسد، طبیعتا براساس اسناد جدید اعلام نظر می‌کنیم.

هادی طحان نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان نیز نوشت: در خصوص صلاحیت منتخب گچساران از ابتدا اختلاف‌نظر بود. پاسخ مراجع استعلامی متفاوت و محتوای پرونده ترکیبی از مطالب صحیح و کذب یا بی‌سند بود و باعث ابهامات زیادی شد. در هیأت مرکزی همه مطالب موجود بررسی و پاسخ‌های داوطلب در چندین نوبت شنیده شد اما اکثریت اعضای آن متقاعد به رد نشدند.

اختلاف نظر مراجع قانونی در پرونده مورد اشاره و کیفیت اعتبار اسناد در نتیجه‌گیری موثر بود و صحت و اعتبار یا استناد بسیاری از مطالب برای رد صلاحیت آقای تاجگردون به تایید اکثر اعضا نرسید و کفه استعلامات مثبت بر استعلامات منفی چربید.

امروز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت کشور با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تکذیب هرگونه ارتباط و انتصاب تصاویر پخش شده به استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آرامش کامل در شهرستان گچساران برقرار و با مسئولیت‌شناسی گروه‌های مختلف مردم و چهره‌های مورد توجه افکار عمومی و همچنین حمایت همه دستگاه‌ها از استمرار امنیت در سطح استان، کوچکترین درگیری و یا ناامنی در گچساران و مناطق اطراف آن واقع نشده است.

بیشتر بخوانید:

عضو شورای نگهبان: ‌درباره صلاحیت تاجگردون از ابتدا اختلاف‌نظر بود/ شورا نهادی نیست که از کسی هراس داشته باشد

کدخدایی: شورای نگهبان به موضوع اعتبارنامه‌ها ورود نمی‌کند

***

مجلس می خواهد روحانی را استیضاح کند؟

علی ربیعی سخنگوی دولت در روزنامه ایران هم نوشت: ... سؤال از رئیس جمهور به یکباره در ابتدای کار مجلس بر پیچیدگی شرایط خواهد افزود و به حل مسائل کمکی نخواهد کرد. قاعدتاً تذکر و استیضاح باید ابزاری برای حل مسائل مردم و پیشرفت جامعه باشد و باید مرتب این پرسش را داشته باشیم که آیا این اقدام مسأله‌‌ای را از جامعه حل خواهد کرد؟ سؤالات مطرح شده از وظایف دستگاه‌هاست و مسیر درست این بود که ابتدا این سؤالات در گفت‌وگویی اقناعی با وزرا مطرح می‌شد.

عبور از شرایط امروز کشور نیاز به تعامل و تفاهم همه قوا دارد و بنای دولت همکاری‌های مشترک با دیگر قواست.

روزنامه فرهیختگان نوشت: چند روز بعد از آنکه طرح سوال از رئیس‌جمهور با امضای ۱۳۴ نماینده تحویل هیات‌رئیسه مجلس شد حالا برخی نمایندگان از تدوین طرح استیضاح حسن روحانی خبر می‌دهند. طرحی که گفته می‌شود شامل ۱۸ بند درخصوص عدم توانمندی حسن روحانی برای اداره کشور است... با تغییر مجلس و جمعی متفاوت از نمایندگان پارلمان، استیضاح رئیس‌جمهور جدی‌تر به‌نظر می‌رسد، مخصوصا در روزهایی که فشار اقتصادی به مردم بیشتر از هر زمان دیگری است. بازارهای ارز، طلا، خودرو، مسکن، لوازم‌خانگی و... ملتهب است و شرایط زندگی مردم تحت تاثیر اپیدمی ویروس کرونا با اختلال جدی مواجه شده است، لذا قاعدتاً بخشی از بدنه اجتماعی هم ممکن است حامی این طرح باشند.

فرهیختگان می نویسد: تند کردن فضا آن هم در فاصله یک ماه و نیم از افتتاحیه مجلس جدید، بدون آنکه نمایندگان طرح ایجابی و قابل قبولی برای اداره کشور و ساماندهی به اقتصاد از خود ارائه کرده باشند و به‌اصطلاح خود را به کشور و مردم اثبات کنند، حتما استقبال ویژه‌ای را در افکار عمومی و البته دیگر نهادها و مجموعه‌های کشور به دنبال نخواهد داشت. به‌ویژه آنکه با بی‌تدبیری برخی از نماینده‌ها تصویر کلی امروز مجلس در میان خیلی از مردم این است که کسانی فعلا ساکن بهارستان هستند که منتهی‌الیه ایده‌هایشان طرح ختم قرآن کریم، تغییر نام فرودگاه مهرآباد آن هم با قید دوفوریت و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی ازجمله اینستاگرام است.

این البته صرف‌نظر از رفتار ناپسند برخی از آنها در مواجهه با اظهارات غیرقابل قبول و غیرمنطقی وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس است، جایی که به‌جای نشان دادن منطق نمایندگان دربرابر استدلال‌های ضعیف وزیر امور خارجه، درشت‌گویی‌ها و فریادهای نمایندگان در افکار عمومی رسوب کرد و نتیجه آن به هیچ عنوان به سود کشور و گره‌گشایی از مشکلات مردم نبود.

در چنین وضعیتی باید انتظار این را هم کشید که طرحی نه‌چندان متقن و بدون ارائه جزئیات پیش‌بینی شده سیاسی، اقتصادی، حقوقی و امنیتی در افکار عمومی و در میان کارشناسان و ناظران، روی دیگر سکه‌ای باشد که با انتشار نامه رادیکال موسوی خوئینی‌ها رونمایی شد. همچنین باید به مردم این حق را بدهیم که تصور کنند هم مدافعان اکبر گنجی یعنی سعید حجاریان، هم موسوی‌خوئینی‌ها، هم تاجزاده و... و از این طرف هم طراحان طرح سوال و استیضاح رئیس‌جمهور بزرگ‌ترین توانایی‌شان غرزدن و انداختن تقصیر بر دوش دیگران بدون ارائه راهکار عملی و ایده جایگزین است.

روزنامه اصلاح طلب اعتماد هم می نویسد: پیگیری‌ها... در این مسیر پای یکی از جنجالی‌ترین نمایندگان مجلس دهم و یازدهم را درحالی به پرونده استیضاح رییس‌جمهوری باز کرد که در یکی، دو ماه گذشته کمترین موضع را علیه دولتی‌ها گرفته بود.

«مجتبی ذوالنوری» و اختلاف عقیده‌اش با حسن روحانی و به‌طور کلی دولت‌های تحت مدیریت او شهره آفاق است؛ ولی حال پرسش اینجاست که او چرا باید بانی اولین گردهمایی نمایندگان خواستار استیضاح رییس‌جمهوری باشد؟!... بدین‌ترتیب و با اتکا به وزن ذوالنوری میان مجلس یازدهمی‌ها آنچه می‌تواند مانع کار او باشد، موضع هیات‌رییسه مجلس به عنوان ساکنان قدرتمندترین کرسی‌های پارلمان و البته شخص محمدباقر قالیباف است اما پیگیری‌... از اعضای هیات‌رییسه مجلس حاکی از آن است که رییس مجلس هنوز موضعی در این زمینه اتخاذ نکرده است.

در همین راستا شنیده شده که قالیباف برای تعیین تکلیف موضوع سوال از رییس‌جمهوری و احتمالا تهیه طرح استیضاح او درخواست دیداری با رهبری به عنوان عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی را مطرح کرده است؛ دیداری که در صورت برگزاری می‌تواند تاثیری قابل‌توجه در آینده طرح‌های سوال و استیضاح رییس‌جمهوری، آن هم در دشوارترین و پیچیده‌ترین شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و البته بهداشتی ایران داشته باشد.

این میان یکی از نزدیکان علی نیکزاد، نایب‌رییس دوم مجلس نیز به «اعتماد» گفته که نایب‌رییس این روزهای پارلمان چندان تمایلی به این قبیل طرح‌های حاشیه‌ساز ندارد.

بیشتر بخوانید:

سخنگوی دولت: سوال از رئیس جمهور توسط مجلس، اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند

***

عارف درباره انتخابات۱۴۰۰ موضعی نداشته است

ایسنا: پس از استعفای عارف از ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، این گمانه زنی قوت گرفت که این استعفا به دلیل حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده است، اما در کلیپی که امروز کانال تلگرامی منسوب به وی منتشر کرد، اعلام شد که عارف هیچ گونه موضع گیری درباره این انتخابات اتخاذ نکرده است. در این کلیپ بیان می شود که نحوه ورود افراد به انتخابات به چگونگی پایان دولت حسن روحانی،انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بیماری کرونا بستگی دارد.

***

عبدالله نوری رییس شورای عالی سیاستگذاری شود

جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب به ایسنا گفت: عارف، منتخب شورای عالی سیاستگذاری بود و علی القاعده باید استعفای خود را به شورا اعلام می کرد، ولی تاکنون هیچ استعفای رسمی و مکتوبی به شورای عالی نرسیده است.

امام با بیان اینکه معتقدم که اگر قرار است که فعالیت شورای عالی ادامه یابد، حتما باید اصلاحاتی در آن انجام شده و تقویت شود، گفت: اجماع سازی با همه شخصیت های حقیقی و حقوقی شورای عالی کار طاقت فرسایی است و اگر عارف تشخیص داده است که از کار جمعی فاصله بگیرد، به نظر من عبدالله نوری جایگزین مناسبی برای اجماع سازی و تقویت شورای عالی است و حتی احزابی که به شورای عالی نقد دارند، پذیرای عبدالله نوری هستند.

***

میرسلیم از کاندیداتوری ریاست کمیسیون اصل ۹۰ انصراف داد

مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به هئیت رئیسه مجلس انصراف خود از نامزدی ریاست کمیسیون اصل ۹۰ را اعلام کرد. در بخشی از این نامه آمده است: به استحضار می‌رساند اینجانب انصراف خود را از نامزدی برای ریاست کمیسیون اصل ۹۰ تقدیم می‌کنم... هیئت رئیسه در معرفی شایسته این نامزد یا نامزدها کوتاهی کرده و این نقطه قوتی برای آن هیئت محترم محسوب نمی شود البته یادآوری می‌کند که همه نامزدها با حسن ظنی که به یکدیگر دارند از تصمیم بر حق هیئت رئیسه استقبال می‌کردند اما این روش هیئت رئیسه مبنی بر معرفی همه نامزدها به مجلس و سرباز کردن مسئولیت، نوعی توهین به نامزدها ریاست کمیسیون محسوب می‌شود گویا همه پافشاری در نیل به ریاست دارند.

***

دیدار متفاوت نمایندگان جدید مجلس با رهبر انقلاب
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم فردا یکشنبه ۲۲ تیرماه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند. قرار است منتخبین مردم از طریق ویدئو کنفرانس با مقام معظم رهبری دیدار داشته باشند.

***

روایت مصباحی مقدم از قرارداد 25 ساله ایران و چین

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتگویی با روزنامه ایران انجام داده که بخش‌هایی از آن در ادامه آمده است:

- این امر (سند همکاری 25 ساله با چین) هم بعد از این است که رهبری پیام خاصی و فرد خاصی را (به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند. تا پیش از این، این عزم در رفتار دولت ما دیده نشد؛ چه نسبت به چین، چه نسبت به روسیه. طبعاً این دو کشور هم تا کشوری با آنان ارتباط راهبردی نداشته باشد، روابطی نخواهند داشت.

- مگر چین هم جدای از دنیا است؟ مگر می‌خواهیم با دنیا قطع ارتباط کنیم؟ اتفاقاً این یکی از اتهاماتی است که مرتب مطرح می‌شود که «ما نمی‌توانیم در قطع ارتباط با دنیا زندگی کنیم» چه کسی گفته است با دنیا قطع رابطه کنیم؟ حتی با امریکا هم ما قطع رابطه نکردیم، این امریکایی‌ها بودند که رابطه سیاسی خود را با ایران قطع کردند.

- به نظر می‌رسد نوعی ذوق زدگی در اظهارات مسئولان ما درباره برجام اتفاق افتاد که این مسأله دشمن را از امضای این توافقنامه پشیمان کرد. (دشمنان) با خود گفتند پس معلوم می‌شود ما خیلی باختیم و ایرانی‌ها خیلی بردند، بنابراین ورق را برگردانیم و ورق را هم برگرداندند.

بیشتر بخوانید:

آیا چین واقعا جزیره کیش را خریده است؟!

***

تابوشکنی جدید احمدی‌نژاد

روزنامه آرمان ملی نوشت: گفت‌وگوی اخیر احمدی‌نژاد با تم هنری و اظهارنظرهای جنجالی که در تاریخ چهار دهه انقلاب بی‌تردید بی‌سابقه است می‌تواند مردم و جوانان زیادی را با توجه به حال و احوال بسیار بد کشور در دوران روحانی به خود جلب کند و باعث شود تا بسیاری باز هم برای 1400 روی دیوار او یادگاری بنویسند گفته‌هایی که اما با هجمه تندی از اصلاح‌طلبان روبه‌رو شده است.

عده‌ای از این اصلاح‌طلبان بدون توجه به نوع محتوای گفته‌های امروز رئیس دولت سابق به او صرفا تاخته‌اند و با یادآوری سال 88 این اظهاراتش را نمادی از عوام‌فریبی تلقی کرده‌اند یا با در کنار هم قراردادن اظهارات او و شجریان درصدد این برآمدند تا همچنان به تخریب احمدی‌نژاد دست بزنند. حمله‌های احساسی جریان چپ و اشاره‌های مکرر آنان به 88 در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری معتقدند رهبران اصلاح‌طلب که به عنوان حامی جریان روحانی به شمار می‌آیند در واکنش به وقایع 96 و 98 خود به مراتب بیشتر در مظان اتهامند و انفعال یا سکوتشان و عدم همراهی با مردم آنها را برای همیشه به انزوا کشانده است.

صادق زیباکلام، تحلیل گر مسائل اصلاح طلب در این باره می گوید:... هیچ‌کس به اندازه من از احمدی‌نژاد انتقاد نکرده است هیچ‌وقت از او دفاع نکردم. تنها موردی که دفاع کردم وقتی بود که ردصلاحیت شد و گفتم این مردم هستند که باید در مورد او تصمیم بگیرند. اما در عین حال باید گفت در مقایسه با دیگران انصافا بله‌قربانگویی او خیلی کمتر از روسای‌جمهور پیشین بوده است. البته که گفتن این حرف تایید سیاست‌های او نیست. اما از طرفی نفس اینکه یک رئیس‌جمهوری نخواهد بله‌قربانگو باشد معنی‌اش این نیست که همه امور آن‌طور که می‌خواست تحقق پیدا کند نکاتی که احمدی‌نژاد در مورد چهره‌های فرهنگی نیز در این‌باره گفت ناشی از همین موضوع است.

***

اصولگرایان هم ناگزیر از«اصلاح» هستند

محمد‌صادق جوادی‌حصار، تحلیلگر اصلاح طلب مسائل سیاسی با آرمان ملی گفت وگو کرده که در بخشی از آن عنوان می کند: اگر طیف ... راست که امروز در مجلس حضور دارد به دنبال حل کردن مشکلات کشور است چاره‌ای جز تعامل و تبادل‌نظر با امکانات موجود در گفتمان اصلاحات ندارند. اصولگرایان نمی‌توانند از ظرفیت جریان اصلاحات برای حل مشکلات چشم‌پوشی کنند. اگر اصولگرایان به دنبال این مساله باشند که رفتاری را که با آقای ظریف در مجلس کرده‌اند ادامه بدهند اوضاع سیاسی کشور بهنجار پیش نخواهد رفت و این کار منشأ ناهنجاری‌های سیاسی و اجتماعی و صرف هزینه‌های غیر‌ضروری خواهد شد. امروز کشور در شرایطی نیست که یک گروه بخواهد روی گروه دیگر خط قرمز بکشد. به همین دلیل نباید اجازه داد عده‌ای با رفتارهای اشتباه، کشور را روانه سراب‌های بی‌سرانجام کنند.