3650 مشاوره ژنتیکی در حوزه مددجویی قم انجام شد


3650 مشاوره ژنتیکی در حوزه مددجویی قم انجام شد

قم – ایرنا – معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی قم با اشاره به انجام سه هزار و 650 جلسه مشاوره ژنتیکی برای مددجویان تحت پوشش این اداره کل در سال 98 گفت: 9 میلیارد و 110 میلیون ریال کمک هزینه آزمایش ژنتیک نیز به 775 تَن از افراد تحت پوشش بهزیستی قم پرداخت شد.

صادق سلمانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به برخی از طرح ها و برنامه های حوزه پیشگیری بهزیستی قم اظهار داشت: اجرای برنامه فراگیر شناسایی اختلال های ژنتیکی در افراد دارای معلولیت از جمله این برنامه ها می باشد که در سال گذشته ۳۵۰ پرونده مددجویان بهزیستی استان بررسی شد.

وی بیان داشت: در بررسی های به عمل آمده ۲ خانواده دارای هفت معلول، هشت خانواده دارای چهار معلول و ۷۴ خانواده نیز دارای سه معلول بودند.

سلمانیان با اشاره به ارائه آموزش های غربال گری ژنتیک برای ۱۴ هزار و ۷۰۰ دانش آموز مقطع متوسطه دوم قم گفت: اجرای برنامه غربال گری پیشگیری از تنبلی چشم برای کودکان ۳ تا ۶ سال نیز از دیگر برنامه ها بوده که در سال ۹۸ بر روی ۴۱ هزار و ۳۵۷ کودک غربال گری بینایی انجام دادیم.

وی اضافه کرد: ۲ هزار و ۳۲۰ کودک دچار اختلال بینایی تشخیص داده شدند، که از این تعداد ۲۸۰ تَن مبتلا به تنبلی چشم بودند و با شناسایی به موقع از ابتلایشان به اختلال های جدی تر جلوگیری شد.

سلمانیان همچنین اجرای طرح غربال گری شنوایی را نیز از دیگر برنامه های بهزیستی استان عنوان کرد و گفت: در سال قبل شنوایی ۱۷ هزار و ۹۷۸ نوزاد ارزیابی شد و ۴۳ تَن از آنها نیاز به سمعک داشتند.

وی گفت: ۶۲ نوزاد نیز دچار اختلال های شنوایی بودند که درمان آنها را پیگیری کردیم و به ۳۴ تَن از آنها کمک هزینه سمعک به مبلغ ۸۱۰ میلیون ریال پرداخت شد.

وی با اشاره به اجرای طرح غربال گری شنوایی کودکان ۳ تا ۵ سال در مهدکودک های قم گفت: در سال گذشته ۷۳۳ کودک در ۳۸ مهد کودک استان غربال گری شدند که شنوایی ۷۴ کودک نیازمند درمان شناخته شد.

مددجویان بهزیستی قم سه میلیارد و ۵۸۰ میلیون ریال کمک هزینه معیشت دریافت کردند.

معاون توانبخشی بهزیستی قم نیز در گفت و گو با خبرنگاران با ارائه گزارشی از فعالیت های توانبخشی بهزیستی استان اظهار داشت: سال گذشته یکهزار کمک هزینه سه میلیون ریالی تا پنج میلیون ریالی معادل سه میلیارد و ۵۸۰ میلیون ریال به مددجویان تحت پوشش بهزیستی قم پرداخت شد.

محمد علی مقدم خواه همچنین یکی از خدمات بهزیستی قم را تامین کمک هزینه کاشت حلزون برای نوزادان دارای اختلال های شنوایی دانست و گفت: برای این کار ۵۰۰ میلیون ریال هزینه لازم است، ولی با استفاده از موسسه های خیریه و همچنین کمک های بلاعوض بهزیستی با هزینه ۳۰ میلیون انجام شد که در این خصوص و همچنین تهیه قطعه های مورد نیاز آن ۵۴ مورد خدمت صورت گرفت.

مقدم خواه با اشاره به ارائه ۲۰۹ مورد خدمت به مددجویان تحت پوشش در خصوص مناسب سازی خودرو و منزل گفت: از مجموع ۴۴۰ مددجوی ضایعات نخاعی تحت پوشش بهزیستی قم ۴۰۶ مورد کمک هزینه نگهداری در خانه دریافت می کنند، که این خدمت ارائه شده در سال گذشته به صورت میانگین در هر ماه ۵۵۴ مورد بوده است.

معاون بهزیستی قم تامین ۷۳۲ مورد کمک هزینه لوازم توان بخشی برای معلولان جسمی، شنوایی و بینایی را نیز از دیگر خدمات ارائه شده عنوان کرد و گفت: برای تهیه اندام مصنوعی نیز ۱۴۱ مورد خدمت صورت گرفته و تا سقف ۵۰ میلیون ریال هزینه شده است.

مقدم خواه با اشاره به پرداخت ۲ هزار مورد کمک هزینه درمان مددجویان طی سال ۹۸ افزود: ۴۸ مورد مجوز تردد در خطوط ویژه سطح شهر نیز برای مددجویان گرفته شده است.

۱۳۸ کودک خیابانی در قم شناسایی شد

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی قم نیز در گفت و گو با خبرنگاران سامان دهی کودکان خیابانی و همچنین جذب و شناسایی آنها که از طریق مرکز حمایتی کودک و خانواده در شهر رخ می دهد را از جمله اقدام های بهزیستی در حوزه آسیب های اجتماعی دانست و گفت: در سال گذشته ۱۳۸ کودک خیابانی در قم شناسایی، و آسیب های اجتماعی ناشی از کار و زندگی در خیابان نیز کنترل شد.

مریم علیشیری حمایت و بازپروری زنان و دختران آسیب دیده را نیز از اقدام های حوزه اجتماعی بهزیستی دانست و گفت: توانمندسازی ساکنان مناطق حاشیه ای شهر و سکونت گاه های غیر رسمی و کنترل و پایش آسیب اجتماعی مرتبط با آنها نیز بخشی دیگر از فعالیت ها می باشد.

وی یادآور شد: در سال ۹۸ در این خصوص ۲۳ هزار و ۸۷۷ مراجعه انجام و تشکیل پرونده شد.

علیشیری خانواده جایگزین را بهترین مکان برای نگهداری کوکان بی سرپرست و بد سرپرست دانست و گفت: سال قبل ۱۱ پسر و هشت دختر و همچنین ۱۲ کودک که از دادگستری قم به بهزیستی استان ارجاع داده شده بودند به زوج های متقاضی نگهداری فرزند تحویل داده شدند.

معاون بهزیستی قم همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان ارائه درخواست نگهداری کودک به شکل غیر حضوری و از طریق سامانه بهزیستی امکان پذیر است، گفت: هر خانواده ای که شرایط نگهداری کودک را داشته باشد، بهزیستی بلافاصله زمینه تحویل کودک مورد نظر را فراهم می کند.

وی ادامه داد: بهزیستی برای نگهداری کودکان معلول امتیازهایی را در نظر گرفته، از این رو امکان تحویل گرفتن آنها خارج از نوبت وجود دارد.

معاون بهریستی قم همچنین تحکیم و تعالی خانواده از طریق افزایش رضایتمندی و پایداری روابط زوج ها را بخشی از اهداف حوزه اجتماعی بهزیستی قم دانست و گفت: در سال ۹۸ یکهزار و ۱۰ زوج که برای جدایی از یکدیگر به توافق رسیده بودند، و پرونده آنها نیز از طریق دادگستری به بهزیستی ارجاع داده شده بود، بواسطه مشاوره های صورت گرفته به زندگی مشترک خود بازگشتند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قم

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


"بسته مرگ" 61 میلیارد دلاری