ژامبون مرغ غذایی بسیار خوشمزه و محبوب است که کودکان هم عاشق طعم آن هستند و البته کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که این غذا باید به صورت خانگی تهیه شود.
ژامبون Jambon غذایی فرانسوی است و از گوشت فرآوری شده ران حیوانات که به صورت ساده و یا دودی پخته شده است و به آن مواد نگهدارنده و نمک اضافه می شود.
نکته قابل توجه این است که در کشورمان به کالباس مرغ و گوشت هم ژامبون می گویند. کالباس در اصل ماده ای از ترکیب گوشت، آزد و ادویه است و باتکه های نمایشی مانند گوشت فراوری شده، قارچ، پسته و هویج در آن تزیین می شود.
تهیه کالباس مرغ با تکه های نمایشی خیلی آسان است و در این مطلب روش تهیه آن را می خوانید.
روش تهیه ژامبون مرغ خانگی ساده
برای تهیه ژامبون مرغ ساده خانگی شما نیاز به این مواد دارید.
مواد لازم | |
ران مرغ بدون استخوان | 375 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
آب و یخ پودر شده | 60 میلیلیتر |
شکر | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | 2 قاشق چایخوری سرخالی |
آرد نشاسته | 1.5 قاشق غذاخوری |
شیر خشک | 1/2 قاشق سوپخوری |
فلفل سیاه | 1/3 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر موسیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر تخم رازیانه | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر تخم شنبلیله | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 2 قاشق سوپخوری |
پسته، قارچ و هویج خرد شده | به میزان لازم |
فلفل قرمز | به میزان دلخواه |
طرز تهیه
در ابتدا ران مرغ بدون استخوان را 2 بار چرخ کنید. سپس ان را در پلاستیک فریزر بگذارید و به مدت 1 ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند.مرغ یخ زده را از فریزر خارج کنید و در کاسه ای بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
نصفی از مخلوط آب و یخ را به مرغ اضافه کنید و خوب آن را ورز دهیدف سپس تخم مرغ را اضافه کنید و باز هم ورز دهید.
روغن باقیمانده اب و یخ را اضافه کنید و مواد را ورز دهید تا یکدست شوند.
مواد خشک و ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. برای این منظور می توانید از غذاساز هم استفاده کنید تا مواد یکدست شوند.
مایه ژامبون ررا در کاسه ای بریزید و بسته به ذائقه ای که دارید، مغز پسته خرد شده، قارچ و هویج خرد شده و فلفل قرمز را هم به آن اضافه کنید، سپس با قاشق هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مواد را درون رول کالباس (در لوازم قنادی موجود است) بریزید و محکم آن را ببندید.
رول را در بخارپز بگذارید و 60 دقیقه صبر کید تا ژامبون پخته شود.
بعد از پخته شدنف آن را در رف حاوی آب و یخ قرار دهید تا به آن شوک وارد شود.
بعد از یک دقیقه، ژامبون را از آب و یخ خارج کنید و به مدت 1 روز کامل در یخچال قرار دهید تا آاده سرو شود و پس از طی شدن این مدت ژامبون را برش بزنید و مصرف کنید.
آموزش طرز تهیه ژامبون مرغ دودی
برای تهیه ژامبون مرغ دودی شما نیاز به این مواد دارید.
مواد لازم برای دودی کردن ژامبون مرغ | |
زغال | 2-3 تکه کوچک |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
کاغذ فویل | 1 تکه |
روش تهیه
اطراف یک تکه کاغذ فویل را جمع کنید تا شبیه به کاسه شود.
روغن مایع را در کاسه ای که با فویل کرده اید بریزید.
زغال را سرخ کنید تا قرمز شود.
ژامبون را از رول خارج کنید و در قابلمه بگذارید.
کاسه فویلی روغن را در قابلمه و در کنار ژامبون بگذارید.
زغال سرخ شده را در روغن موجود در کاسه فویلی بگذارید و خیلی سریع درب قابلمه را ببندید.
قرار دادن زغال افروخته درون روغن باعث ایجد دود می شود و این دود روی سطح ژامبون می نشیند.
بعد از 15 تا 20 دقیقه ژامبون را از قابلمه درآورید. درون کیسه فریزر بگذارید و شب تا صبح درون یخچال بگذارید تا خنک شود و سپس آماده سرو است.
ژامبون مرغ قابل سرخ کردن است؟
بیشتر مردم فکر می کنند سوسیس به صورت فرآورده ای خام به بازار عرضه می شود، ولی کالباس فرآورده ای پخته شده است. به همین دلیل سوسیس را قبل از مصرف سرخ می کنند. ولی کالباس را معمولا به صورت خام مورد استفاده قرار می دهند. کالباس و سوسیس تهیه شده در کارخانه های ایران هر دو محصولات پخته شده هستند که بسته به قطری که دارند به مدت 1 تا 2 ساعت در حرارت 75 تا 85 درجه سانتی گراد، حرارت می بینند.
اما ژامبون قابل سرخ کردن است؟ سوسیس و کالباس در کارخانه دارای ماده ای به نام نیتریت می شود که نگهدارنده شیمیایی است و برای جلوگیی از بوتولیسم به آن اضافه می شود. نیتریت در اثر حرارت به مواد سرطان زایی مانند نیتروزامین تبدیل می شود و حرارت خیلی زیاد و سرخ کردن سوسیس و کالباس تا حدی که رنگ آنها به قهوه ای در می آید می تواند خطرناک باشد. اما سوسیس و کالباس خانگی مواد نگهارنده شیمایی ندارند و سرخ کردن آن مشکل ایجاد نمی کند.