طرز تهیه کشک جوش، غذای سنتی سمنان
شک جوش یا کله جوش که با نامهای کشک کله جوش و اشکنه کل جوش نیز شناخته میشود از غذاهای سنتی استان سمنان است.
در تهیه کله جوش سمنانی از بادمجان، کشک، پیاز، رب گوجه فرنگی، نعنای خشک، آب، روغن حیوانی یا روغن جامد، نمک و زرد چوبه استفاده میکنند.
در واقع کله جوش یا همان کشک جوش انواع مختلفی دارد و هر شهری بنا بر ذائقه خود مواد خاصی را به آن اضافه و یا کم می کند ولی در حال تقریبا مواد همه آنها یکی است و موادی که در همه آنها مشترک است کشک و گردو می باشد.
کلهجوش را معمولاً با گردو و خیساندن نان خشک محلی میل میکنند که طعمی بسیار مطبوع و دلچسب بهویژه در فصل زمستان دارد این غذا یکی از راحتترین و سریعترین غذاهای محلی استان سمنان است.
مواد لازم
بادمجان: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
کشک: نصف پیمانه
سیر: ۲ حبه
نعنا خشک: به میزان دلخواه
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
کشک: نصف پیمانه
سیر: ۲ حبه
نعنا خشک: به میزان دلخواه
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا بادمجانها را نگینی خرد کرده کمی تفت میدهیم.
مرحله ۲
سپس گوجه فرنگی را رنده کرده با بادمجانها مجددا تفت میدهیم.
مرحله ۳
سپس سیر و پیاز را با کمی نعناع تفت داده به بادمجان و گوجه اضافه میکنیم.
مرحله ۴
کشک ساییده شده را به مواد فوق افزوده صبر میکنیم تا بپزد.
مرحله ۵
در آخر با گردوی ریز شده آن را تزیین میکنیم.
ابتدا بادمجانها را نگینی خرد کرده کمی تفت میدهیم.
مرحله ۲
سپس گوجه فرنگی را رنده کرده با بادمجانها مجددا تفت میدهیم.
مرحله ۳
سپس سیر و پیاز را با کمی نعناع تفت داده به بادمجان و گوجه اضافه میکنیم.
مرحله ۴
کشک ساییده شده را به مواد فوق افزوده صبر میکنیم تا بپزد.
مرحله ۵
در آخر با گردوی ریز شده آن را تزیین میکنیم.
منبع: غذالند