از تهیه اقلام بهداشتی در کارگاه تولیدی تا تلاوت قرآن


از تهیه اقلام بهداشتی در کارگاه تولیدی تا تلاوت قرآن

فرزانه فراهانی، طلبه حوزه علمیه و مسئول کانون فرهنگی مسجد اهل‌بیت(ع) اراک فعالیت‌های خود را جهت خدمت‌رسانی از سال 79 آغاز کرده و تاکنون با قدرت ادامه داده است. با شیوع کرونا فعالیت‌های او رنگ و بوی دیگر به خود گرفته است که در این گزارش می‌خوانید.

از تهیه اقلام بهداشتی در کارگاه تولیدی تا تلاوت قرآن

امروز یک زندگی به رنگ عشق را تجربه کرده و همچنان ادامه می‌دهد، روزگاری شغلی کوچک برای تعدادی از بانوان راه انداخت، مدتی حسینیه خانگی، دورانی را به برپایی هیئت خیررسان سپری کرد و امروز تماشای تبسمش از جمعیت چند صد نفری که در خیریه‌هایش کمکش هستند شیرین است، در همه این روزها شریک زندگی‌اش همراهش بوده و او رنگ عشق را نه تنها در خانه، بلکه در همه کارهایش به تصویر کشید.

فرزانه فراهانی مسئولیت هیئت عاشقان صاحب الزمان(عج) اراک را از سال ۷۹ و مسئولیت کانون فرهنگی مسجد اهل‌بیت(ع) واحد خواهران را از سال ۸۹ در کارنامه خود دارد و هم اکنون نیز در کنار مدیریت هیئت، فرماندهی بسیج خواهران معصومیه حوزه کوثر اراک را نیز به عهده دارد. از فعالیت او در زمان شیوع کرونا و خدمت‌رسانی در زمینه تولید ماسک و لباس بیمارستانی آشنا شدیم و در ابتدای امر شاید فکر نمی‌کردیم که کار و فعالیت او سابقه‌ای چندین ساله داشته باشد. انرژی مثبت و با انگیزه‌اش در همان ابتدای هم صحبتی دریافت می شد، او شیعه امام علی(ع) بودن را منبع نیکی‌ها و خدمت رسانی‌ها می‌داند و در خصوص شروع فعالیتش می‌گوید که در ادامه می‌خوانید؛

ایکنا – فعالیت خود را از چه زمانی آغاز کردید؟

فراهانی - فعالیت خود را از سال ۷۳ که به واسطه شغل همسرم در یکی از مناطق شازند مستقر شده بودیم آغاز کردم و این احساس نیاز در واقع میل و تمنای کمک به هم نوع بود.

در آن سال‌ها همسرم به یکی از بانک‌های منطقه شازند منتقل شده بود و در منطقه‌ای که ساکن شده بودیم غریب بودم، اوقاتی از وقتم صرف فرزندان و کار منزل می‌شد اوقاتی هم به صورت تفریحی با ماشین بافتنی کار بافت را انجام می‌دادم. بعد از مدتی با بانوان محله آشنا شدم و به مرور کار با دستگاه بافتنی را به تعدادی از آنان آموزش دادم، به کمک همسرم برای یازده نفر از آنان که سرپرست خانواده بودند هزینه خرید دستگاه به کمک وام را تأمین و مکانی را با هزینه شخصی برایشان اجاره کردم.

پس از آموزش، بانوان کار با دستگاه را شروع کردند و این امر بعد از نقل مکان ما از شازند نیز ادامه پیدا کرد، امروز هنوز هم با تعدادی از این بانوان ارتباط دارم و خوشحالم که کماکان از راه کار با ماشین بافتنی امرار معاش می‌کنند.

ایکنا- از چه زمانی هیئت عاشقان امام زمان(عج) را راه‌اندازی کردید؟

فراهانی - از سال ۷۹ هیئت را به همراه چهار نفر از دوستانم راه‌اندازی کردم و از همان ابتدا یکی از اهدافم رسیدن به نقطه‌ای بود که هیئت به تجمعی برای کمک به هم نوع تبدیل شود، بعد از مدتی اعضا به ۳۵ نفر و امروز در مراسم‌های مختلف از ۱۵۰ نفر تا جمعیتی بیش از هزار نفر را شامل می‌شود.

از ابتدا یکی از اقداماتمان شناسایی خانواده‌های نیازمند و تهیه بسته‌های کمک رسانی به این خانواده‌ها بود در هر مناسبتی این اقدام را انجام می‌دادیم تا اینکه در ماه مبارک رمضان امسال این تعداد به ۸۵ خانواده رسید و به تعداد خانواده‌ها بسته معیشتی تهیه و در اختیارشان قرار گرفت. شناسایی خانواده‌های نیازمند از همه محله‌های اراک و حتی روستاها انجام می‌شد، کمک رسانی در مواقع خاص مانند سیل، زلزله، تهیه جهیزیه و سیسمونی نیز مورد توجه هیئت است که به صورت مستمر انجام شده است.

زمانی که هیئت راه‌اندازی شد در محله شهرک الهیه اراک ساکن بودیم و در آن زمان این شهرک مسجد که پایگاه جمع شدن ما باشد را نداشت به همین دلیل با همراهی همسرم یک طبقه از منزل شخصی خودمان را به عنوان حسینیه در نظر گرفتیم که علاوه بر تبدیل شدن به پایگاه هیئت نمازهای پنج‌گانه نیز در این مکان برگزار می‌شد و همین همراهی خانواده مرا برای ادامه مسیر دلگرم‌تر کرد و باعث شد تا با انگیزه بیشتری ادامه دهم.

باز بودن درب خانه شخصی به عنوان حسینیه به مدت پنج سال ادامه داشت، از همان ابتدا به همراه همسرم موضوع ساخت مسجد در این شهرک را پیگیری کردیم و زمانی که منزل ما به محله دیگری منتقل شد پیگیری‌ها به نتیجه رسید و مسجدی در این شهرک ساخته شد.

ایکنا – چگونه به فکر اشتغالزایی افتادید؟

اشتغالزایی از دغدغه‌های جدا نشدنی اهدافم است، سال گذشته پس از هدف‌گذاری جهت انجام اقدامات در حوزه‌های مختلف که با کمک همه اعضا هیئت انجام شد برنامه اشتغالزایی برای خانواده‌های نیازمند شناسایی شده را مطرح و پیگیری کردم که البته باز هم همسرم در این راه مشوق اصلی ام بود. با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری انجام شده به صورت شخصی ۱۰۰ میلیون تومان وام از دو بانک مختلف گرفته و این مبلغ را به همراه پس‌انداز شخصی برای راه‌اندازی کارگاه تولید لباس زنانه در نظر گرفتم.

ایکنا – در خصوص فعالیت جهادی خود پس از شیوع کرونا بفرمایید؟

فراهانی - زمانی که قصد اقدام برای راه‌اندازی کارگاه را داشتم بیماری کرونا شیوع پیدا کرد و تصمیم گرفتم برای تولید ماسک و لباس بیمارستانی اقدام کنم، بعد از اعلام آمادگی مدرسه‌ای با ۶ کلاس با همکاری بسیج در اختیار هیئت قرار گرفت و این مدرسه را با چرخ خیاطی و پارچه و لوازم مورد نیاز تجهیز کردم.

۱۸ نفر شامل افراد داوطلب و هشت نفر بانوان سرپرست خانواده در این کارگاه در دو شیفت شروع به کار کردند، از ۲۰ اسفند ماه با شروع کار کارگاه به همراه همسرم صبح از منزل خارج می‌شدم و همسرم بعد از ساعت کار اداری در کارگاه به من ملحق می‌شد و ساعت ۱۱ شب به خانه بازمی‌گشتیم و حتی روز طبیعت و ایام عید هم در کارگاه کنار دیگر داوطلبان مشغول به فعالیت بودیم و این روزها برای من بسیار خاطره شیرینی است خوشحالم که در روزهای دشوار به سهم خودم کنار هم‌نوعانم بودم. با تاکید همسرم از روز ابتدای فعالیت دستمزد هشت نفر سرپرست خانوار به صورت روزانه پرداخت می‌شد، مابقی نیز ۲۰ روز نخست به صورت داوطلب و بعد از آن به صورت روز مزد همکاری داشتند.

ایکنا – نحوه توزیع محصولات کارگاه به چه صورتی بود؟

فراهانی - حدود ۷۵ درصد تولید این کارگاه به صورت رایگان توزیع شد، حدود ۵۰ هزار ماسک، یکهزار و ۵۰۰ لباس ایزوله بیمارستانی، بیش از یکهزار ملحفه و ساق دست تولید شد که درآمد حاصل از فروش ۲۵ درصد این اجناس برای تهیه بسته‌های معیشتی خانواده‌های نیازمند هزینه شد و مابقی تولید هم به صورت رایگان در اختیار بخش درمان قرار گرفت.

با کنترل شیوع بیماری، تهیه اقلام بهداشتی کارگاهی که برای آن برنامه‌ریزی کرده بودم را پیگیری و به همین منظور مکانی را اجاره در نظر گرفته و تجهیزات را منتقل کردم و به زودی کار تولید لباس در این کارگاه شروع می‌شود که افراد سرپرست خانواده مشغول به کار خواهند شد و درآمد کارگاه نیز صرف امور مربوط به خانواده‌های نیازمند می شود.

ایکنا - تکلیف سایر برنامه‌های هیئت در این دوران و فعالیت کارگاه چه بود؟

فراهانی - هیچ فعالیتی تعطیل نشد. زمان شیوع بیماری به همراه اعضای هیئت که همیشه همدل و آماده برای خدمت رسانی هستند برنامه‌ریزی و تقسیم وظایف انجام شد، طبق برنامه همه فعالیت‌ها از جمله برگزاری تلاوت قرآن و ختم صلوات به صورت مجازی، ارتباط با اعضا، همیاری برای تهیه بسته‌های معیشتی انجام شد و هیچ کاری به خاطر کار دیگر تعطیل نشد. ما تمام داشته‌های خود را از قرآن و اهل‌بیت(ع) داریم و در همه حال وظیفه داریم به آموزه‌های دینی که تلاوت کلام وحی یکی از آنان است عمل کنیم.

ایکنا – چگونه می‌توان علاقه به خدمت‌رسانی را در جوانان و نوجوانان ایجاد کرد؟

فراهانی – همواره ارتباط خوبی با جوانان ونوجوانان داشتم و این ارتباط‌ها در زمان شیوع کرونا بیش از قبل بود. با آنان به زبان خودشان صحبت می‌کنم و با هم دوست می‌شویم، جوانان و نوجوانان ما دل‌های آماده، مهربان و پاکی دارند و اگر همراهشان شوید آنان هم همراه شما می‌شوند، به همین دلیل تعداد قابل توجهی از جوانان با هر نوع سلیقه‌ای عضو هیئت هستند و در برنامه‌ها کمک می کنند.

ایکنا – از خودتان بیشتر بگویید؟

فراهانی - دو دختر دارم که دختر بزرگ‌ترم کارشناسی ارشد روانشناسی و دختر کوچکترم در رشته گرافیک تحصیل کردند. خودم در رشته مدیریت خانواده تحصیل کرده‌ام و در سال ۹۴ به دلیل علاقه وارد حوزه علمیه شدم و کماکان مشغول تحصیل در این زمینه هستم.

بین افراد مرفه و نیازمند نباید شکاف ایجاد شود، باید یک سفره را همه با هم پهن کنیم از مرفه گرفته تا نیازمند و همه بر سر یک سفره کنار یکدیگر بنشینیم و هر چه که هست را با یکدیگر تقسیم کنیم، رفاه تنها یک‌ امانت به دست عده‌ای است که باید از یک امتحان عبور کنند و امانت را برای تقسیم کردن محبت با هم نوع صرف کنند.

تحصیل، تدریس، همسرداری، فرزندداری، خانه‌داری و مدیریت هیئت و بسیج خواهران معصومیه کوثر3 را همزمان با یکدیگر انجام می‌دهم و در بین هر یک از این برنامه‌ها چندین برنامه دیگر را پیگیری می‌کنم همه را در یک کلمه شیعه علی(ع) هستیم و باید مطابق با موازین دینی و قرآنی عمل کنیم.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ببینید | بمباران شدید محله شجاعیه توسط جنگنده‌های اسرائیلی