به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی خراسان شمالی عبدالله یوسفی به اشاره به سه هزار و ۹۹۷ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۲۰ تن زعفران با میانگین عملکرد ۶ کیلوگرم در هکتار اظهار کرد: خراسان شمالی رتبه سوم سطح کشت و تولید را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی افزود: زعفران در هشت شهرستان استان کشت و کار میشود و شهرستان فاروج با سطح دو هزار و ۴۵۳ هکتار و تولید سالانه حدود ۱۴ تن جایگاه نخست را دارد و شهرستان شیروان و اسفراین در رتبههای دوم و سوم تولید قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ارزش اقتصادی تولید زعفران در این استان هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که ۱۷ درصد ارزش کل تولیدات باغی را شامل میشود.
وی بر افزایش کشت زعفران در استان تأکید کرد و اظهار داشت: علاوه بر اینکه این محصول اهمیت و مزایای زیادی دارد در هر هکتار زعفران در مراحل کاشت، داشت و برداشت و فرآوری آن یک شغل مستقیم و حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ شغل غیرمستقیم و فصلی ایجاد میشود.
یوسفی افزود: زعفران گیاه مناسبی برای کاشت در مناطق خشک و نیمهخشک است و مهمترین دلایل و مزایای توسعه کشت این محصول شامل تغییرات اقلیمی حاکم بر استان در سالهای گذشته، بروز خشکسالی، کاهش منابع آبی و سازگاری گیاه، نیاز آبی و توقع کم این گیاه در مقایسه با سایر محصولات است.
وی گفت: زمان مصرف آب در زراعت زعفران هنگامی از سال است که سایر محصولات به آب نیازی نداشته و با مشکل کمآبی مواجه نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امکان حذف و جایگزینی باغهای آب بر با زعفران، سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا، سهولت در نگهداری محصول، وجود پنج واحد فرآوری و بستهبندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴ تن و امکان صادرات آن ازجمله مزایای کشت این محصول است.
وی اظهار داشت: کشور ایران ۹۰ درصد از سطح زیر کشت و ۸۹ درصد تولید محصول زعفران جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی خراسان شمالی عبدالله یوسفی به اشاره به سه هزار و ۹۹۷ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۲۰ تن زعفران با میانگین عملکرد ۶ کیلوگرم در هکتار اظهار کرد: خراسان شمالی رتبه سوم سطح کشت و تولید را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی افزود: زعفران در هشت شهرستان استان کشت و کار میشود و شهرستان فاروج با سطح دو هزار و ۴۵۳ هکتار و تولید سالانه حدود ۱۴ تن جایگاه نخست را دارد و شهرستان شیروان و اسفراین در رتبههای دوم و سوم تولید قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ارزش اقتصادی تولید زعفران در این استان هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که ۱۷ درصد ارزش کل تولیدات باغی را شامل میشود.
وی بر افزایش کشت زعفران در استان تأکید کرد و اظهار داشت: علاوه بر اینکه این محصول اهمیت و مزایای زیادی دارد در هر هکتار زعفران در مراحل کاشت، داشت و برداشت و فرآوری آن یک شغل مستقیم و حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ شغل غیرمستقیم و فصلی ایجاد میشود.
یوسفی افزود: زعفران گیاه مناسبی برای کاشت در مناطق خشک و نیمهخشک است و مهمترین دلایل و مزایای توسعه کشت این محصول شامل تغییرات اقلیمی حاکم بر استان در سالهای گذشته، بروز خشکسالی، کاهش منابع آبی و سازگاری گیاه، نیاز آبی و توقع کم این گیاه در مقایسه با سایر محصولات است.
وی گفت: زمان مصرف آب در زراعت زعفران هنگامی از سال است که سایر محصولات به آب نیازی نداشته و با مشکل کمآبی مواجه نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امکان حذف و جایگزینی باغهای آب بر با زعفران، سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا، سهولت در نگهداری محصول، وجود پنج واحد فرآوری و بستهبندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴ تن و امکان صادرات آن ازجمله مزایای کشت این محصول است.
وی اظهار داشت: کشور ایران ۹۰ درصد از سطح زیر کشت و ۸۹ درصد تولید محصول زعفران جهان را به خود اختصاص داده است.
کد خبر 4920840