مبارزه با ملخ در 300 هکتار از اراضی جنوب فارس انجام شد


مبارزه با ملخ در 300 هکتار از اراضی جنوب فارس انجام شد

شیراز-ایرنا-مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با استفاده از پهپاد و سایر تجهیزات مبارزه با ملخ صحرایی در 300 هکتار از اراضی این استان انجام شد.

حمید دبیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،افزود: روز دوشنبه مبارزه با ملخ صحرایی در ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان لامرد و مهر انجام شد و در شامگاه دوشنبه نیز این مبارزه ادامه یافت.

وی ادامه داد: در اثر اقدام‌های صورت گرفته، ملخ‌هایی که در مزارع و مراتع این شهرستان‌ها وجود داشت نابود شد که ۳۰ هکتار از این مبارزه نیز با استفاده از پهپاد انجام شده است.

ورود دسته جدید ملخ به فارس

وی اضافه کرد: بنا بر آخرین اطلاعات دریافتی، دسته‌ جدید ملخ شامگاه دوشنبه وارد استان و در منطقه کوه تابناک شهرستان مهر مشاهده شده است که به دلیل اینکه امکان انتقال تجهیزاتی نظیر سم پاش، پهپاد و هواپیما به این محل نیست منتظر هستیم که مسیر حرکت این دسته ملخ رصد و در محلی مناسب روز سه‌شنبه برای نابودی آن مبارزه صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ملخ صحرایی تنها در مناطقی از شهرستان های مهر و لامرد در این استان مشاهده شده است،گفت: ردیابی ملخ صحرایی در هفت شهرستان دیگر فارس نیز انجام شد و نشان داد هنوز دسته جات ملخ در این مناطق مشاهده نشد.

وی با بیان اینکه مبارزه با ملخ در استان های بوشهر و هرمزگان نیز در حال انجام است،افزود: تجهیزات خودرویی و چهار فروند هواپیمای سم پاش از استان فارس برای کمک به مبارزه با ملخ به استان‌های بوشهر و هرمزگان ارسال شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنان خود گفت: فرودگاه علی آباد بیضا بعنوان معین جنوب کشور در حوزه هواپیماهای سم پاش در فارس تعیین شده است که هواپیماهای سم پاش در این محل مستقر هستند و در مواقع مورد نیاز به استان های همجوار نیز اعزام می شود.

وی ادامه داد: پنج فروند هواپیمای سم پاش در این فرودگاه مستقر است که در مواقع مورد نیاز به استان های همجوار و سایر استان‌های جنوب کشور اعزام می شود.

وی با بیان اینکه فعلا سم و سم پاش به اندازه مورد نیاز در فارس برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی وجود دارد،گفت: امروز نماینده سازمان برنامه و بودجه فارس نیز از نزدیک روند مبارزه با ملخ صحرایی در جنوب این استان را بازدید کرد و مقرر شد که در روزهای آینده اعتبارات مورد نیاز برای این کار تخصیص پیدا کند.

ملخ صحرایی با تراکمی ۱۰ برابر سال گذشته وارد ایران و فارس شده است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس پیشتر با بیان این که موج جدید ملخ‌های صحرایی با تراکم ۱۰ برابر پارسال وارد کشور و استان فارس شده است، به ایرنا گفت: عملیات مقابله با این آفت محصولات کشاورزی از طریق سمپاشی با پهپاد و نیز سم‌پاشی زمینی در جنوب استان آغاز شد.

دبیری افزود: عصر پنجشنبه اول اسفندماه جاری، ملخ‌های صحرایی از سمت عربستان وارد کشور شده و تمام نوار ساحلی از سمت بوشهر تا هرمزگان و تا پارسیان را با تراکمی ۱۰ برابر سال گذشته آلوده کرده است.

دبیری وضعیت را در این خصوص نامناسب توصیف کرد و ادامه داد: متاسفانه عصر جمعه دوم اسفندماه از سمت لار و لامرد، ملخ صحرایی وارد استان فارس نیز شده است.

دبیری اعلام کرد: با توجه به حجم ورود ملخ ها به فارس،موضوعی که قابل توجه است مبارزه به این آفت با امکانات دولتی امکان پذیر نیست.

وی با بیان اینکه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با ارسال نقشه های ورود ملخ به ایران و نیز استان فارس در این خصوص هشدار داده است،گفت: تنها راه ممکن این است که ردیابی دقیقی انجام شود و مردم و کشاورزان به طور جدی به این موضوع ورود پیدا کنند و هرجا که دسته‌جات ملخ ساکن و یا در حال پرواز مشاهده شد سریعا موضوع را به جهاد کشاورزی اعلام کنند و سم‌پاش‌های کشاورزان در حالت آماده به کار قرار داشته باشد.

سم رایگان در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تاکید کرد: کشاورزان حداقل روزی دو بار به مزرعه و باغ خود سرکشی کنند تا از ورود ملخ، به موقع مطلع شوند.

وی عنوان کرد: جهاد کشاورزی استان فارس اکنون آمادگی کامل را دارد که سم رایگان در اختیار کشاورزان و باغداران قرار دهد و هر کشاورزی که سم نیاز داشت به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه و آن را دریافت کند.

دبیری پیش از این در آذرماه گذشته به ایرنا گفته بود که با توجه به پیش بینی‌های انجام شده و اخطارها و نقشه‌های سازمان فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) و بخش حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی احتمال هجوم ملخ در ماه‌های آخر سال ۹۸ به استان فارس وجود دارد.

حمید دبیری افرود: در ماه‌های پیش رو احتمال هجوم ملخ صحرایی به جز از سوی عربستان از سمت پاکستان و هند نیز به استان فارس وجود دارد و به جز آن احتمال هجوم ملخ های تخم‌گذاری شده سال گذشته در فارس نیز می‌رود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنان خود گفت: تخم ریزی ملخ ها تا بیش از دو نسل امکان پذیر است و احتمالا با مناسب شدن هوا در پایان بهمن و اوایل اسفندماه ۹۸ ملخ‌های تخم گذاری شده از هجوم قبلی ملخ ها در این استان نیز سر از تخم در آورند.

به گفته این مقام مسوول، به دلیل مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته خسارت موثری به عرصه های کشاورزی استان فارس وارد نشد اما در حوزه منابع طبیعی حدود دو میلیارد تومان خسارت وارد شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فارس

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا