عمار حکیم: طرح‌های نظامی حاج قاسم کمترین هزینه و بیشترین پیروزی را داشت


عمار حکیم: طرح‌های نظامی حاج قاسم کمترین هزینه و بیشترین پیروزی را داشت

عمار حکیم گفت: شهید سلیمانی فردی بی نظیر و استثنایی بود، هوش بالای تحلیلی و قدرت ویژه ساماندهی نیروهای میدانی و کارآمدی وصف ناپذیر طراحی عملیات نظامی و جنگ چریکی او منحصر به فرد بود.

به گزارش مشرق، سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه در ساعات ابتدایی روز جمعه سیزدهم دی ماه وقتی به عمراه جمع دیگری از نیروهای ایرانی و عراق ازجمله شهید ابومهدی المهندس فرمانده کتائب حزب‌الله عراق و قائم مقام حشد شعبی در حال خروج از فرودگاه بغداد بود، با شلیک موشک هواپیماهای بدون سرنشین ارتش تروریستی آمریکا به شهادت رسید و این شهادت موج عظیمی از خشم و نفرت از آمریکا را در بین ملت های منطقه به خصوص ایران و عراق ایجاد کرد. در میان مقامات عراقی از جمله افرادی که با این شهید بزرگوار ارتباط مستقیم زیادی داشت، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق است.

خانواده حکیم از جمله افراد شناخته شده و موثر در عرصه سیاسی و اجتماعی عراق هستند که از میان آنها آیت‌الله سید محسن حکیم، شهید سید محمدباقر حکیم و مرحوم عبدالعزیز حکیم جایگاه برجسته‌ای دارند.

بیشتر بخوانید:

حکیم: انقلاب اسلامی نقطه عطف بزرگی در تاریخ معاصر بود

در گفتگو با «سید عمار حکیم» به بررسی نقش سردار سلیمانی در هدایت و شکل دهی به جبهه مقاومت در مقابله با اشغالگران و گروه‌های تروریستی خصوصا در عراق پرداختیم و او در این مصاحبه به سوالات ما به صورت کتبی پاسخ داده است.

شما از جمله افرادی هستید که در طول سال‌های گذشته ارتباط نزدیکی با سردار شهید قاسم سلیمانی داشتید و از نزدیک با ایشان در موضوعات مختلف کار کردید. سابقه آشنایی شما با سردار سلیمانی از کجا شروع شد؟

بسم الله الرحمن الرحیم. با سلام و تحیت و عرض تسلیت مجدد به مناسبت شهادت سردار بزرگ اسلام سپهبد سرافراز شهید قاسم سلیمانی محضر مقام معظم رهبری و ملت سرافراز و بزرگ ایران و خانواده محترم ایشان ، آشنایی نزدیک بنده با شهید عزیز از سال ١٣٨٢ بود یعنی زمانی که آماده بازگشت به عراق پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام بودیم. بنده در آن مقطع از سوی شهید محراب (شهید سید محمد باقر حکیم) مسئول ساماندهی و اعزام طلاب علوم دینی از حوزه قم به عراق شدم که اولین بار در محضر شهید حکیم سردار سلیمانی را دیدم و با ایشان آشنا شدم و از همان زمان هماهنگی بسیار خوبی در انتقال این عزیزان با ایشان صورت گرفت.

ارتباط سردار شهید سلیمانی با شخصیت های برجسته عراقی از جمله شهید سید محمدباقر و مرحوم سید عبدالعزیز حکیم و دیگر بزرگان عراق چطور بود؟

ارتباط برادرانه، صمیمی و بسیار گرمی داشتند که حقیقتا زبانزد خاص و عام بود. بدرقه صمیمانه شهید حکیم به عراق بوسیله ایشان و اهتمام خاص شهید بزرگوار به مرحوم آقای سید عبدالعزیز در دوران سخت بیماری او فراموش نشدنی است.

تحلیل شما از ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی سردار سلیمانی چیست؟

از جنبه اخلاقی، برخورد با افراد، قدرت پیش بینی و تحلیل حوادث و مدیریت بحران‌ها. مرحوم شهید سلیمانی یک فرد بی نظیر و استثنایی بود. الگویی روشن از مدیریت جهادی چه در رفتار شخصی و برخورد اخلاقی و چه در ساماندهی و مدیریت کار که کمتر می توان مثل ایشان را یافت. ذکاوت و هوش بالای تحلیل و قدرت ویژه ساماندهی نیروهای میدانی و کارآمدی وصف ناپذیر طراحی عملیات نظامی و جنگ چریکی منحصر به فردی داشت.

در جبهه مقاومت افراد زیادی از ملیت‌های مختلف حضور دارند؛ ایرانی‌ها، عراقی‌ها، افغانستانی‌ها، سوری‌ها، لبنانی‌ها و... که هر کدام از اینها فرهنگ و عقاید خود را دارند. در کنار تفاوت ملیت‌ها، از مذاهب مختلف نیز در این جبهه در کنار هم با دشمن مشترک می‌جنگند مثل شیعیان، اهل سنت، مسیحیان و... چگونه سردار سلیمانی توانست همه این افراد را کنار هم جمع کند و فضایی به وجود آورد که این افراد برادرانه در کنار هم مبارزه می‌کردند؟

به ملاحظه مهم و دقیقی اشاره داشتید. همین طور بود. ایشان با همه افراد به دور از عنصر قومیت یا نژاد یا مذهب یا دین، برخوردی همگون و یکسان داشت. برای او این اختلافات مهم نبود بلکه تحقق اهداف اسلام و انقلاب اهمیت داشت. این مسئله یکی از مهمترین ویژگی های منحصر بفرد شهید عزیز و بزرگوارمان بود.

نقش سردار سلیمانی و نیروی قدس در مقابله با بحران های اخیر منطقه بخصوص مقابله با گروهک‌های تکفیری-تروریستی در عراق و سوریه چه بود؟

همانطور که اشاره شد، شهید بزرگوار دارای هوش و ذکاوت ویژه ای در جنگ چریکی و نامنظم بود و همین ویژگی باعث می شد که طراحی ایشان با کمترین هزینه ها و بیشترین پیروزی ها همراه باشد. وقتی که داعش موصل را تصرف کرد، ایشان وارد بغداد شد.

فضای حاکم بر بغداد و مناطق دیگر بسیار سنگین بود. ایشان با اعتماد به نفس بالا، طرحی جامع برای توقف حرکت داعش ارائه داد که مهمترین نقاط ضعف و سستی نیروهای امنیتی را برطرف می‌کرد. پس از آن حملات هجومی آغاز شد و مناطق مختلف تحت اشغال داعش یکی پس از دیگری از لوث وجود آنها پاکسازی می شدند. قدرت بسیج بالا و ارزیابی دقیق از توان دشمن و تشخیص قدرت آتش خودی و فهم درست از جنگ روانی دشمن باعث می شد که نیروی قدرتمندی مثل داعش به تدریج سست و سپس فروبپاشد. حضور میدانی شهید در جبهه‌ها و خطوط مقدم و بازدید شخصی ایشان از محورهای عملیاتی علیرغم خطرات بالا، نقش مهمی در مدیریت جنگ های نامنظم داشت و یک الگوی بی‌نظیر بود.

با توجه به تشییع باشکوه این شهیدان در ایران و عراق گمان می‌کنید خون حاج قاسم و همرزمانش در کنار خون شهید ابومهدی المهندس و دیگر شهدای عراقی چه تاثیری در وحدت و نزدیکی دو ملت داشته باشد؟

با توجه به نقش و ماموریت این شهید بزرگوار، ایشان همواره تلاش می‌کرد تا این نزدیکی در همه عرصه ها محقق شود. علیرغم همه توطئه‌های دشمنان در تخریب این روابط مهم و راهبردی اما به برکت خون این شهیدان عزیزمان ان شاء الله شاهد هرچه مستحکمتر شدن و نهادینه شدن این روابط باشیم. مشترکات موجود بین دو ملت بسیار گسترده و زیاد است که باید مد نظر قرار گیرد.

آینده جبهه مقاومت را پس از شهادت حاج قاسم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بدون تردید نقش ویژه شهید عزیز در تقویت جبهه مقاومت بی بدیل است اما امیدوار هستیم که با حضور برادر بزرگوار و مجاهد، همرزم دیرینه ایشان، سردار بزرگوار جناب آقای قاآنی و همه عزیزان همکار ایشان و عناصر این جبهه در مناطق مختلف شاهد تقویت و استمرار آن باشیم.

آمریکایی ها با ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المنهدس با این شکل، در واقع یک ترور رسمی را انجام دادند که طبیعتا برای آنها عواقبی خواهد داشت؛ خصوصا اینکه دیدیم این اقدام آنها با چه واکنشی از سوی کشورهای مختلف بخصوص مردم ایران و عراق مواجه شد.

از نگاه شما این اقدام تروریستی چه تبعاتی برای آمریکایی‌ها دارد؟

مهمترین انتقام خون این شهید بزرگ، ادامه راه او و تحقق اهدافی است که جان عزیزش را در راه آن تقدیم کرد. ما در عراق معتقدیم باید نیروهای نظامی خارجی خاک مقدس این کشور را ترک کنند و حاکمیت ملی و استقلال سیاسی عراق به دستان فرزندان رشید ملت عراق محقق شود.

در پایان اگر بخواهید چند کلام با شهید قاسم سلیمانی سخن بگویید، به ایشان چه خواهید گفت؟

نقول لشهیدنا الکبیر حاج قاسم رحلت عنا و ترکت فی قلوبنا جرحا غائرا فهنیئا لک الشهادة فی سبیل الله لجهادک و جهودک و رزقنا الله اللحاق بک فی الدفاع عن الإسلام العظیم و قیمه السامیة. و انت حاضر فینا نهجا و عزما و ثباتا. (به شهید بزرگوارمان حاج قاسم می‌گوییم که از میان ما رفتی و در دل‌هایمان زخمی به جا گذاشتی که همیشه با ماست. گوارایت باد شهادت در راه خدا که ثمره جهاد و کوشش تو بود، خداوند پیوستن به تو در دفاع از دین و ارزش‌های والای آن را نصیب ما سازد. شیوه و عزیمت و استواری تو همواره در دل‌های ما زنده است.)

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم| رقص و آواز دختران در تلویزیون؛ صدا و سیما تابوشکنی کرد!