ضرورت پیمودن مسیر بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها با سرعت هر چه بیشتر


ضرورت پیمودن مسیر بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها با سرعت هر چه بیشتر

سالار آملی گفت: مسیر بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها باید با سرعت هر چه بیشتر ادامه یابد تا بتوانیم از مزایای علمی جهان بهره‌مند شویم.

ضرورت پیمودن مسیر بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها با سرعت هر چه بیشتر

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در نشست دوره‌ای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های متولی هماهنگی و پی‌گیری همکاری‌های علمی بین‌المللی که امروز (یکشنبه) با حضور حسین سالار آملی، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وحید احمدی، مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و عبدالحمید علیزاده، مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد،

سالار آملی در این نشست با تاکید بر اهمیت بومی‌سازی علوم و فناوری اظهار کرد: در ۵ سال گذشته درزمینهٔ جذب دانشجویان خارجی و انجام پروژه‌ها و مقالات علمی مشترک با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناوری خارجی پیشرفت مناسبی داشته‌ایم. وقتی در این زمینه‌ها همکاری‌های بیشتری صورت گیرد و شتاب مناسبی احساس شود، بدین معنی است که دانشگاه‌های ما به‌سوی بین‌المللی شدن قدم برداشته‌اند.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با بیان اینکه در این مدت با همکاری مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها از درون‌گرایی سنتی به برون‌گرایی مناسبی رسیده‌ایم، گفت: دانشگاه‌های درون‌گرا دیگر محلی برای فراز و نشیب ندارند و اگر بخواهیم حرکت بالنده و روبه‌ جلو داشته باشیم باید کشور و جامعه علمی‌مان را در مسیر شبکه جهانی دانایی قرار دهیم.

او با تأکید بر ادامه این روند در شرایط تحریم‌های اعمال‌شده گفت: همه همکاران باید همفکری و برنامه‌ریزی کنند که در این شرایط چگونه فعالیت کنیم تا این ارتباطات علمی و بین‌المللی ادامه داشته باشد. در این راستا می‌توان از اساتید و فارغ‌التحصیلانی که در کشور‌های مقصد تحصیل کرده‌اند و یا هرگونه فعالیت علمی دیگری داشته‌اند جهت بهبود و استحکام روابط علمی بین‌المللی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور استفاده کرد.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل درخصوص بهبود عملکرد مراکز علمی متولی هماهنگی و پی‌گیری همکاری‌های علمی بین‌المللی اظهار کرد: این مراکز باید حتماً به‌صورت تشکیلاتی و منظم فعالیت کنند؛ البته شاید روش‌های کاری نیاز به بازنگری داشته باشد، ولی انجام امور به‌صورت تشکیلاتی جزو اصول اصلی این مراکز است.

او با بیان اینکه در این مراکز حتماً باید کارگروه و یا اتاق فکری برای برنامه‌ریزی فعالیت‌ها در شرایط تحریم شکل بگیرد، گفت: نظام یادگیری باید در این مراکز مهیا باشد و لازم است دانسته‌های خود را برای دیگر همکاران در زمینه‌های مختلف همکاری‌های علمی بین‌المللی انتقال دهیم. در این راستا می‌توان به همین نشست‌های همفکری، ایجاد سایت‌های اطلاع‌رسانی و سامانه‌های به‌ روز و نظام‌مند اشاره کرد.

سالار آملی همچنین بر اهمیت تخصیص اعتبار مستقل به دفاتر بین‌الملل دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و همچنین همکاری مستمر با نهاد‌های ملی در خصوص روابط علمی بین‌المللی تأکید کرد.

همچنین در این نشست متولیان و مسئولان کارگروه‌های همکاری‌های علمی بین‌المللی با کشور‌های ایتالیا، ترکیه، چین، اقلیم کردستان عراق و اتحادیه اروپا گزارشی از عملکرد این مراکز و همچنین مشکلات و راه‌کار‌های مورد نظر در جهت بهبود امور را ارائه کردند.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


استایل عجیب  الناز شاکردوست در یک مراسم رسمی! + عکس