خبرهای خوب از تعامل صنعت و دانشگاه در میدان‌های نفتی


خبرهای خوب از تعامل صنعت و دانشگاه در میدان‌های نفتی

پول نیوز - وزیر نفت با اشاره به پیشبرد قراردادهای میدان‌محور صنعت نفت که با همکاری دانشگاه‌ها دنبال می‌شود، ابراز امیدواری کرد با تداوم این روند، زمینه ارتقا و توسعه فناوری‌های بخش بالادست صنعت نفت فراهم شود.

خبرهای خوب از تعامل صنعت و دانشگاه در میدان‌های نفتی
به گزارش پول نیوز، بیژن زنگنه در نشست مشترک با روسا و استادان دانشگاه‌های طرف قرارداد طرح‌های میدان‌محور صنعت نفت، گفت: این جلسه تشکیل شده است تا در جریان مشکلات و چالش‌های پیش روی این طرح‌ها قرار بگیریم، بنابراین از روسای دانشگاه‌ها می‌خواهم مشکلات خود را بدون سانسور بگویند تا برای رفع آن اقدام شود.

زنگنه با یادآوری اینکه مهم‌ترین بحث برای انجام فعالیت‌های پژوهشی در نفت، بحث افزایش ضریب بازیافت نفت است، ادامه داد: میدان‌های موضوع قرارداد با دانشگاه‌ها میدان‌های بزرگی هستند که ذخیره نفت درجای قابل توجهی دارند و از این رو افزایش ضریب بازیافت در آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف اجرای این طرح‌ها، حضور دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در بطن کار بوده است، گفت: به دانشگاه‌های طرف قرارداد گفته‌ایم که در صورت نیاز در اجرای این طرح‌ها، از همکاری دانشگاه‌های بین‌المللی و موسسات برجسته پژوهشی خارجی بهره ببرند.

زنگنه به آغاز تلاش‌ها برای ایجاد ظرفیت علمی صنعت نفت در بخش آموزش عالی کشور از حدود ۲۱ سال پیش اشاره کرد و افزود: آنچه امروز شاهدیم نشان می‌دهد در این ظرفیت‌سازی موفق عمل شده است و نیروهای خوبی در این عرصه پرورش یافته‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد که فاز دوم این جهش نیز با ارتقا و توسعه فناوری‌های بخش بالادست صنعت نفت با همکاری دانشگاه‌ها دنبال شود.

بر اساس قراردادهای توسعه فناورانه ۹ میدان نفتی کشور که بین شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برتر کشور امضا شد، میدان آزادگان به انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران، میدان نفتی دارخوین به دانشگاه امیرکبیر، میدان نفتی سروش به دانشگاه سهند تبریز، میدان اهواز به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان کرنج به دانشگاه آزاد اسلامی، میدان کوپال به دانشگاه صنعتی شریف، میدان منصوری به دانشگاه شیراز، میدان گچساران به دانشگاه صنعت نفت و میدان بی‌بی‌حکیمه به پژوهشکده ازدیاد برداشت (پژوهشگاه صنعت نفت) واگذار شده است.

خبرهای خوب از تعامل صنعت و دانشگاه در میدان‌های نفتی

وزیر نفت همچنین در حاشیه نشست مشترک با روسا و استادان دانشگاه‌های طرف قرارداد طرح‌های میدان‌محور صنعت نفت و در جمع خبرنگاران، از تعهد دانشگاه تهران برای افزایش ضریب بازیافت نفت میدان مشترک آزادگان، ثبت رکورد تازه تولید گاز در آینده نزدیک و برنامه‌ریزی برای تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی تا پایان دولت خبر داد.

بیژن زنگنه گفت: هدف از امضای این قراردادها حل کردن مشکلات میدان‌های موضوع قرارداد و حرکت به سمت افزایش ضریب بازیافت آنان بوده است. این کار از سال ۹۳ کلید خورد و با وجود همه فراز و نشیب‌ها پیشرفت کرده است.

وی با اشاره به فعال شدن بسیاری از استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این طرح‌ها عنوان کرد: رئیس انستیتو نفت دانشگاه تهران در این نشست خبر خوبی دادند، مبنی بر اینکه تعهد می‌کنند ضریب بازیافت نفت لایه سروک که هم‌اکنون حدود ۵ تا ۶ درصد است، حداقل ۱۰ درصد افزایش یابد، یعنی معادل افزایش ۳.۵ میلیارد بشکه‌ای نفت قابل برداشت.

زنگنه ادامه داد: اگرچه با مشکلات مالی مواجه‌ایم، اما معتقدم سخاوتمندی برای دانشگاه‌ها جای دوری نمی‌رود.

ثبت رکورد تازه تولید گاز در آینده نزدیک

زنگنه در بخش دیگری از صحبت‌های خود عنوان کرد: در حوزه تولید گاز برنامه‌های خوبی داریم و به‌زودی رکورد تولید هزار میلیون مترمکعب گاز در روز را خواهیم شکست؛ الان هم گاز زیادی تولید می‌شود، منتها مصرف نیز بالاست.

به گفته وزیر نفت، هم‌اکنون روزانه بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود و روزانه بیش از ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز تحویل شبکه سراسری می‌شود.

زنگنه با اشاره به مصرف بالای گاز در کشور گفت: گاز ادارات دولتی در صورت مصرف بی‌رویه قطع خواهد شد، اما طبیعتا نمی‌توان گاز خانه‌ها را قطع کرد.

وی عنوان کرد: در طراحی شبکه گاز، اولویت ما این است که بخش خانگی و عمومی دچار مشکل نشوند و صنایع کوچک و عمده و نیروگاه‌ها در اولویت‌های بعدی قرار دارند.

زنگنه گفت: از دوستان وزارت نیرو خواهش کرده‌ایم در شرایط فعلی، نه تنها بر میزان صادرات برق اضافه نکنند، بلکه حتی آن را کاهش دهند، چون انصاف نیست به این منظور از گازوئیل استفاده شود.

تخلف جایگاه‌های سوخت را گزارش دهید

زنگنه در پاسخ به سوالی درباره تخلف جایگاه‌های سوخت نیز گفت: اگر با تخلفی مواجه شدید، حتما به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منعکس کنید، زیرا علاوه بر جرم کیفری، شرکت پخش نیز شیوه‌هایی برای برخورد با جایگاه‌های متخلف دارد. ضمن اینکه مردم هم باید در سوختگیری دقت کافی داشته باشند.

تولید اولیه فاز ١١ تا پایان دولت

زنگنه در پاسخ به سوالی درباره توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی عنوان کرد: پتروپارس در حال اصلاح جکت و تقویت محاسبات خود در این زمینه و برگزاری مناقصات و خرید کالاهای مورد نیاز است. امیدواریم تا پایان دولت تولید اولیه‌ای از فاز ۱۱ داشته باشیم. برنامه یک میلیارد فوت‌مکعب است و البته بخشی از تجهیزات باید از خارج کشور تامین شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه‌ای برای احداث ایستگاه تقویت فشار گاز نیست، ادامه داد: هم‌اکنون در حال مطالعه هستیم و گزینه‌های مختلفی از جمله فشارافزایی در دریا و فشارافزایی در خشکی در حال بررسی است و از نظرات مشاوران طرح در این بررسی‌ها استفاده خواهد شد.

توقف صادرات ال‌پی‌جی

وزیر نفت درباره برخی مشکلات موجود در تامین ال‌پی‌جی نیز گفت: مشکل اصلی در این زمینه، افزایش مصارف خودروهاست، زیرا پس از افزایش قیمت بنزین، بسیاری از خودروها به دلیل کمتر بودن قیمت ال‌پی‌جی نسبت به بنزین به سمت استفاده از ال‌پی‌جی روی آوردند. به این منظور صادرات ال‌پی‌جی را متوقف کرده‌ایم، اما این مشکل با افزایش عرضه هم حل نخواهد شد، زیرا هرچه عرضه شود، مصرف می‌شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه نفت و گاز

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا