تشخیص مولکولی عوامل بیماری‌لوک آمریکایی در زنبور عسل


تشخیص مولکولی عوامل بیماری‌لوک آمریکایی در زنبور عسل
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بیان کرد:پژوهشگران این مؤسسه موفق به تشخیص مولکولی عوامل بیماری های باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی زنبور عسل به نام« لوک آمریکایی» و« اروپایی» شدند.

دکتر مجتبی محرمی روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مؤسسه رازی تنها مرکز در کشور است که بصورت تخصصی در حوزه تحقیقات بهداشت و بیماری های زنبور عسل فعالیت می کند، افزود:مؤسسه های دیگری نیز در حوزه زنبور عسل فعال هستند ولی مؤسسه رازی در بخش تحقیقات بهداشت و بیماری های زنبور عسل در کشور منحصر به فرد است و خدمات تشخیصی و فنی به زنبورداران و سازمان دامپزشکی ارائه می دهد.

او اظهار داشت :تا به حال طرح های متعددی در حوزه تحقیقات بیماری های ویروسی، باکتریایی و انگلی زنبور عسل در مؤسسه رازی اجرا شده یا در حال اجرا است که در نهایت به بهبود صنعت زنبورداری کشور کمک شایانی خواهد کرد.

محرمی در مورد رایج ترین بیماری زنبور عسل هم گفت:لوک آمریکایی، شایع ترین بیماری با منشأ باکتریایی در زنبور عسل است و از آنجا که از وظایف مهم مؤسسه رازی، بهبود روش های تشخیصی است، برای اولین بار در کشور بررسی مولکولی تشخیص بیماری لوک آمریکایی در این مؤسسه انجام شد و هم اکنون این روش در مؤسسه رازی و دیگر مراکز آزمایشگاهی بکار می رود.

رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش مؤسسه رازی با بیان اینکه در حوزه بیماری های ویروسی زنبور عسل هم تحقیقات فراوانی در مؤسسه رازی انجام شده است ، متذکر شد :از سال ۱۳۹۰ بر روی هفت عامل ویروسی مهم در زنبور عسل که منجر به تلفات در کلونی های زنبورعسل می شد، تحقیقات گسترده ای انجام شده و برای اولین بار در کشور، روش های تشخیص بیماری های ویروسی در مؤسسه رازی راه اندازی شد و این خدمات توسط مؤسسه رازی به زنبورداران داده می شود.

او اضافه کرد:در بیماری های دامپزشکی، بعد از تشخیص بیماری در فارم یا مزارع، آزمایشگاه هم باید آن را تائید کند و تنها در اینصورت است که مراحل تشخیص بیماری بطور کامل طی می شود و می توان به تشخیص اعلام شده اعتماد کرد.

گفتنی است؛ بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش مؤسسه رازی از سال ۱۳۷۴ کار خود را به سرپرستی دکتر ایرج امیر جلیلوند شروع کرد و بعد از او، دکتر مجتبی محرمی مدیریت این بخش را بر عهده گرفت.

مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از سال ۱۳۰۳ تا به حال در منطقه حصارک کرج فعالیت می کند.

irna.ir

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


رابطه جنسی زیر دوش آب در حمام با همسر خوب است یا بد؟