علت بروز میگرن چیست؟/ با تفاوت‌های میگرن و سردرد معمولی آشنا شوید!


علت بروز میگرن چیست؟/ با تفاوت‌های میگرن و سردرد معمولی آشنا شوید!
به علت شباهت دو عارضه سردرد معمولی و میگرن، اشخاص قادر به تشخیص دقیق این دو نیستند و نمی توانند نوع سردرد خود را تشخیص دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، میگرن یکی از انواع بیماری های مغز و اعصاب است که شخص مبتلا به آن درد شدیدی را در یک یا دو طرف سر احساس خواهد کرد. بعضی اشخاص پیش از شروع میگرن بین ۵ تا ۶۰ دقیقه سردرد معمولی را تجربه می کنند.

از علائم و نشانه های میگرن می توان به از دست دادن بخشی از بینایی برای مدتی کوتاه، بی حسی، سوزن سوزن شدن، ضعف عضلانی و اختلال در تکلم اشاره کرد. در صورتیکه سردرد های میگرنیدرمان نشوند بین ۴ تا ۲۴ ساعت ادامه خواهند داشت که این زمان برای تحمل درد، میگرن زمان زیادی است.

اگر میگرن حاد باشد می تواند یکی از عوامل بروز سکته مغزی و مننژیت نیز باشد. پس در صورتیکه افراد برای بار اول دچار میگرن شدند حتماً به پزشک مراجعه کنند. میگرن در بچه ها و بزرگسالان اتفاق می افتد، ولی در خانم ها احتمال بروز آن ۳ برابر بیشتر از مردان است. حمله میگرن می تواند از چندین بار در هفته تا یک بار در سال اتفاق بیفتد.

علل بروز میگرن بطور کامل مشخص نیست، ولی اکثراً ارثی است و تقریبا ۷۰ درصد مبتلایان به میگرن، حداقل یک فامیل درجه یک دارند که مبتلا به این نوع عارضه باشد. این نوع بیماری در افرادی که دارای شرایط خاصی مانند افسردگی و صرع هستند، رایج تر است.

نشانه های اصلی میگرن عبارت اند از؛ درد های شدید سر، ضربان دار یا تپش دارشدن سر، تهوع و حالت دوران داشتن سر، که امکان دارد ساعت ها و روز ها هم طول بکشد. میگرن ناشی از تغییراتی است که درجریان خون مغز و فعالیت سلول های عصبی اتفاق می افتد.

علت بروز میگرن چیست؟/ با تفاوت‌های میگرن و سردرد معمولی آشنا شوید!

سر درد نشانه ای میگرن است

ولی نشانه های سردرد عبارت اند از؛ فشار های ملایم و کند که در اطراف پیشانی اتفاق می افتد. سردرد گاهی اوقات با استراحت، مصرف دارو های مناسب و آب کافی رفع خواهد شد. اغلب سردرد ها به ندرت نشانی از مسئله جدی و مهمی هستند و اکثر اشخاص پس از مصرف مسکن ها دردشان بهبود پیدا می کند. با این حال در صورتی که سردرد های شدید، مداوم و مکرر ایجاد شود حتما باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

علت بروز میگرن چیست؟/ با تفاوت‌های میگرن و سردرد معمولی آشنا شوید!

سردرد و انواع آن

علائمی که باید پس از مشاهده آن ها به پزشک مراجعه کرد شامل؛ سردرد های ناگهانی و بسیار دردناک ، سردرد های مداوم در کودکان، سردرد بعد از ضربه شدید وارد شده به سر، گیج شدن، اختلال در بینایی، تعادل و تکلم همراه با سردرد، سردرد همراه با بی حسی و ضعف همراه با تشنج، تب و استفراغ مکرر هستند.

انواع سردردها و میگرن ها

فعالیت های گوناگون باعث کشش عضلات سر و گردن شده و منجربه سردرد تنشی می شود. عواملى مثل فشارهاى روحى مى توانند منجربه کشش عضلانى و سردرد شوند. فعالیت هایى که سبب خستگى چشم مى شوند یا کار طولانى در شرایط خمیده پشت مى تواند باعث کشش عضلات صورت، چشم، گردن و جمجمه شوند.

سردردهای میگرنی بیشتر از ناحیه شقیقه ها یا در قسمت پیشانی و چشم شروع می شوند . میگرن، سردرد شدید و گذرایی است که گاه در یک قسمت سر پدید می آید و معمولاً سردرد میگرنی با یک دوره مقدماتی شروع می شود که طی آن فرد به روش غیرعادی احساس خستگی و کسالت خواهد کرد.

سردرد سینوسی زمانی رخ می دهد که سینوس ها مسدود یا ملتهب شده باشند و این درد می تواند پشت گونه ها ، بینی، و چشم ها احساس شود و زمانیکه شخص سر خود را به طرف جلو خم می کند یا از خواب بیدار می شود شدیدتر خواهد شد. دلیل های شایع سردرد سینوسی شامل واکنش های آلرژیک، عفونت، یا با احتمال کمتر، یک تومور است.

نشانه های سردرد سینوسی می تواند بسیار شبیه به میگرن باشد. در صورتیکه آلرژی دارید، آنتی هیستامین می تواند به کاهش درد کمک کند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اخبار پزشکی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تقویم حجامت 1403