این غذا یکی از غذاهای سنتی منطقه آذربایجان و بسیار خوشمزه و مقوی است. مواد لازم برای تهیه بلغور پلو ترکیهای در جدول زیر شرح داده شده است که شما میتوانید مقادیر مواد را با حفظ نسبت تناسب مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.
مواد لازم
بلغور گندم سه پیمانه
لپه یک و نیم پیمانه
کره دو قاشق غذاخوری
قرص عصاره گوشت یک عدد
پیاز یک عدد
گوشت چرخ کرده
۵۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
سیب زمینی دو عدد
نکته: در تمام دستور پختهای این مطلب منظور از پیمانه، لیوان دستهدار فرانسوی است.
طرز تهیه بلغور پلوی ترکیهای
بلغور و عدس را از چند ساعت قبل بخیسانید.
عدس را با مقداری کره تفت دهید. سپس مقداری آب و عصاره گوشت به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با یکدیگر بپزند.
پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ شده و نمک و ادویهها ورز دهید تا یک دست شود. سپس با استفاده از دستان خود آنها را به تعدادی کوفته قلقلی تبدیل کنید.
کوفته قلقلیها را در مقداری کره تفت دهید. سپس رب گوجهفرنگی، عدس و آب آن کوفتهها را اضافه کنید.
قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا تمام مواد با یکدیگر به آرامی پخته شوند.
در قابلمهای دیگر بلغور گندم را در مقداری آب جوش و نمک بریزید. پس از گذشت حدودا بیست دقیقه بلغورها کاملا پخته شده و میتوانید آبکشی کنید.
بلغور آبکش شده را با موادی که از قبل آماده کردید، در قابلمهای دیگر مخلوط کرده و اجازه دهید تا دم بکشد.
بلغور پلو ترکیهای شما آماده است. این غذا را بهتر است با ماست یا ترشی میل کنید.