13 روستای سیل‌زده قصرقند 7 روز بدون برق


شماری از سیل‌زدگان قصرقندی گفتند که 13 روستای سیل‌زده در حاشیه رودخانه کاجو شهرستان قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان باگذشت هفت روز از سیل همچنان بدون برق و تلفن و بیش از 2 هزار نفر با مشکلات جدی در سرمای شدید هوا رو به رو هستند.

آفتاب‌‌نیوز :

شماری از اهالی روستاهای سیل زده حاشیه رودخانه کاجو قصرقند از قطعی یک هفته ای برق و تلفن این روستاها انتقاد و از مسوولان درخواست کردند که هر چه سریعتر در رفع مشکلات مردم بویژه ارسال کمک های مردمی، پیگیری تخریب واحدهای مسکونی، از بین رفتن دامها و اراضی کشاورزی اقدام کنند.

حامد سهرابی از اهالی منطقه آهوران گفت: راه ارتباطی بیش از ۳۰ روستای کاجو قصرقند در بستر رودخانه قرار دارد و با هر طغیان این رودخانه راه قطع می شود و اکنون نیز بعد از گذشت هفت روز همچنان این مسیر برای رفت و آمد موتور سیکلت و خودروهای سبک بسته است و تنها لودر و ماشین آلات سنگین آنهم با مشکلات فراوان امکان تردد دارند و در حال جابجایی بیماران و رساندن کمک های امدادی خیران نوعدوست هستند.

13 روستای سیل‌زده قصرقند 7 روز بدون برق

وی افزود: در محدوده این روستاها که منازل مسکونی عموما سنگی و گلی است بر اثر سیلاب تخریب شده و روستاییانی که در محرومیت بسر می برند اندک داشته های زندگی شان را از دست داده اند و نیازمند کمکهای امدادی هستند.

غلام‌محمد دهقانی از معتمدان منطقه کاجو قصرقند اظهار داشت: منطقه بزرگ و کوهستانی و سخت گذر کاجو شامل روستاهای شادی گور، کلک، کهیران گواش، کوشات پایین، کوشات بالا، تریتی، گربن، جنگل، گرداک، شادکام دپ، دهداتی، گتیگ، تتران دپ، آزادگز، هنجیرکی، درواسک، گوندلمان، کلاتینک، تاکان، پادکوپ، میراباد، دیواری، میرچ، سرمیرچ،کرکوم دپ، دهیرک، هواران، پتهک، سرکاجه و گو است که راه تمامی این مناطق در بستر رودخانه قرار دارد و هم اینک برای عبور خودروهای سواری غیرقابل تردد است.

وی افزود: از روز جمعه هفته قبل تا کنون بمدت هفت روز روستاهای انجیرکی، گربن، میرچ بالا، کلاتینک، تاکان، پادکوپ، میرآباد، دیواری، میرچ، کرکوم، دهیرک، سرکاجه، پتهک فاقد برق هستند و در تاریکی مطلق بسر می برند.

گل محمد ویدادزهی از معتمدان منطقه آهوران و مته سنگ نیز اظهار داشت: بارندگی های سیل آسا سبب تخریب زیرساخت های راهها، خانه های خشتی وگلی، اراضی کشاورزی، تلف شدن دام ها و قطعی برق، تلفن و بسته شدن راهها شده است.

بخشدار ساربوگ نیز اظهار داشت: چندین روستا از عزیزآباد تا حمیری و هزاره ای و سارتاپ در مسیر رودخانه هستند و راه آنها در هر بارندگی و جاری شدن سیلاب بسته شده و قابل تردد برای اهالی این منطقه با جمعیت بیش از ۱۰ هزار نفری نیست.

انور رییسی افزود: مردم روستاهای حمیری، توکل، بگ، عزیزآباد، سارتاپ، هزاره ای و کلمت و چند روستای پایین دست روستای چندوکان در محدوده سد زیردان با ماشین آلات سنگین نظیر لودر و کامیون از مسیر رودخانه کاجو عبور کرده اند.

فرماندار قصرقند نیز با اشاره به سرگردانی و بی اطلاعی از مردم بیش‌از ۴۰ روستای حوزه مسیر رودخانه کاجو در هنگام بارندگی ها اظهار داشت: با توجه به بارندگی‌ها و طغیان رودخانه از پنج روز پیش تاکنون از برخی روستاهای کاجو اطلاعی در دست نبود و تازه دیروز و امروز بالگرد برای خدمات رسانی به این منطقه کوهستانی اعزام شده است.

رحیم‌بخش پاک‌اندیش افزود: تلفن و راه ارتباطی برخی از روستاها قطع است که امیدواریم با وصل شدن برق، تلفن تا ۲۴ ساعت آینده نیز وصل شود.

وی با بیان اینکه از روز گذشته امدادرسانی به صورت هوایی در این مناطق آغاز شده است، افزود: مهمترین مشکل نبود راه است زیرا بر روی رودخانه کاجو پل در چند نقطه وجود ندارد و راه از بستر رودخانه گدر کرده و این امدادرسانی را کند کرده است.

فرماندار قصرقند ادامه داد: طول جاده دسترسی حوزه کاجو در مجموع ۵۴ کیلومتر است که در پنج سال گذشته تنها ۲۰ کیلومتر آن بازگشایی شده و ۳۴ کیلومتر باقی مانده حداقل ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

پاک اندیش کمک رسانی و تامین موادغذایی، آب معدنی، پتو و سایر ملزومات برای سیلزدگان و ارسال ماشین آلات سنگین راه‌سازی به روستاهای حوزه کاجو و بخش ساربوک و محدوده سد زیردان را خواستار شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه حوادث

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تقویم حجامت 1403