12دلیل برای مراجعه به روانشناس


12دلیل برای مراجعه به روانشناس

برخلاف تصور عموم لازم نیست دیوانه، ناامید یا در آستانه‌ی فروپاشی باشید که به روانشناس نیاز پیدا کنید.

12دلیل برای مراجعه به روانشناس
میگنا: زندگی به ندرت بدون مشکل پیش می‌رود. ولی بعضی از این مشکلات آنقدر غیرقابل‌تحمل می‌شوند که غلبه یا کنار آمدن با آنها به نظر غیرممکن می‌آید. خیلی مهم است که بدانید برای همه مشکلاتتان همیشه می‌توانید کمک بگیرید. بسیاری از افراد نمی‌دانند که چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنند. به همین دلیل مشکلات جدی و غیرقابل حل می‌شوند، برخی نیز بیش از حد به مشاوره وابسته‌اند. این نکات کمک می‌کند تشخیص دهیم چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم.
1- فقدان و مرگ عزیزان
مرگ جزء لاینفک زندگی است ولی دانستن این باعث نمی‌شود کنار آمدن با آن آسان شود. آدمها به روش‌های متفاوتی با مرگ عزیزانشان کنار می‌آیند.
سوگواری علنی یا در تنهایی روش‌های متداول آن هستند ولی اجتناب از واقعیت‌های فقدان می‌تواند منجر به مشکلات طولانی‌تر در آینده شود. یک روانشناس می‌تواند کمک کند راه‌های درستی برای کنار آمدن با مرگ عزیزانتان پیدا کنید.

2- استرس و اضطراب
بعضی اتفاقات زندگی استرس‌زا هستند و خیلی از موقعیت‌ها – از مصاحبه‌های کاری گرفته تا مشکلات روابط – می‌تواند باعث مضطرب‌ شدنتان شود.
استرس و اضطراب، اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به انزوای اجتماعی، افسردگی و مشکلات دیگر شود. روانشناس می‌تواند کمکتان کند با پیدا کردن منشاء استرستان و همچنین راه‌های مناسب برای غلبه بر آنها، استرس و اضطرابتان را مدیریت کنید.

3- افسردگی
احساس شدید ناامیدی و تنهایی نشانه‌های متداول افسردگی هستند. بااینکه خیلی‌ها تصور می‌کنند آدم‌ها یکدفعه و خودبخودی از افسردگی بیرون می‌آیند ولی این اتفاق به ندرت می‌افتد.
افسردگی یک اختلال بسیار شایع است که در آن افراد علاقه و اشتیاقشان را به همه چیز از دست داده، احساس خستگی و بی‌حوصلگی کرده و معمولاً توانایی کنترل احساساتشان را ندارند.
روانشناس می‌توان
د کمکتان کند منبع ایجاد افسردگی در خودتان را پیدا کنید که معمولاً این اولین قدم برای بهبودی از ‌آن است.

4- فوبیا
ترس از ارتفاع و عنکبوت ازجمله وحشت‌های بسیار شایع هستند ولی بعضی ترس‌های غیرعادی و کشف‌نشده هم می‌توانند در زندگی ایجاد مشکل کنند. بعنوان مثال، سیتوفوبیا (ترس از خوردن) می‌تواند منجر به مشکلات جسمی شدید شود.
یک روانشناس باتجربه به شما کمک می‌کند سعی کنید بر ترس‌هایتان غلبه کرده و بدون آنها زندگی کنید.

5- مشکلات خانوادگی و روابط
روابط، چه خانوادگی باشند و چه شخصی و چه کاری، مشکلات خاص خود را دارند. بااینکه روابط می‌توانند بهترین بخش زندگی هر فرد باشند ولی در عین حال می‌توانند منبع استرس و مشکل هم باشند.
روانشناس می‌تواند کمکتان کند مشکلاتی که حتی در قوی‌ترین روابط هم ایجاد می‌شود را از بین ببرید.

6- عادات و اعتیادهای بد
بعضی عادت‌های بد مثل سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از موادمخدر معمولاً برای کنار آمدن با مشکلات شخصی در فرد ایجاد می‌شوند.

بااینکه روانشناس می‌تواند کمکتان کند این عادت‌ها را کنار بگذارید، کمکتان می‌کند مشکلاتی که ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی‌تان می‌کند را هم کنار بگذارید، ازجمله موارد زیر:
اعتیادها
اختلالات تغذیه‌ای
کنترل استرس
مشکلات خواب
7- ارتقای کارایی
بعضی از موفق ترین افراد با تصویرسازی اهدافشان به آنها دست پیدا می‌کنند. ورزشکارها معمولاً اول خودشان را از نظر ذهنی برای مسابقاتشان آماده می‌کنند. خیلی‌ها هم از این تکنیک برای مقابله با مشکلات سخت زندگی استفاده می‌کنند.

مثل وقتی که یک سخنرانی را قبل از اجرای آن با خودتان تمرین می‌کنید، یک روانشناس می‌تواند کمکتان کند خودتان را برای اتفاقات مهم زندگی آماده کنید و بتوانید بهترین عملکرد خودتان را داشته باشید، چه مسابقات المپیک باشد و چه یک مصاحبه کاری.


8- شفافیت ذهنی
روانشناس می‌تواند با شنیدن غیرمتعصبانه و بیطرف حرف‌هایتان، کمکتان کند شفافیت ذهنی‌تان را بالا ببرید. خیلی وقت‌ها بیمارها با شنیدن حرف‌های خودشان راه‌حل مشکلشان را پیدا می‌کنند.
همین حرف زدن درمورد مشکلاتشان و بیرون ریختن آنها از ذهنشان، باعث می‌شود ذهنشان شفاف‌تر شده و بتوانند بهتر تمرکز کنند. روانشناس‌ها تعلیم دیده‌اند که شنونده‌هایی فوق‌العاده باشند.


9- اختلالات ذهنی
گاهی اوقات علائم مختلفی بخاطر یک مشکل بزرگتر ایجاد می‌شوتد. اختلالات ذهنی به طرق مختلف خود را نشان می‌دهند و معمولاً با چیز دیگری اشتباه گرفته می‌شوند و فقط یک فرد متخصص می‌تواند آها را تشخیص دهد. بعضی از اختلالات ذهنی عبارتند از:
اختلال دوقطبی
اختلال افسردگی حاد
شیزوفرنی
اختلال استرس پس از حادثه
۱۰- سر درد مداوم که توضیحی برای آن ندارید، درد معده و از دست دادن ایمنی بدن
زمانی که با شرایط عاطفی متفاوتی روبرو می شویم، بدن هم جسمی و هم روانی به آن مورد واکنش نشان می دهد. مطالعات متعدد نشان می دهد که استرس می تواند با بیماریهای جسمی، اعم از سر درد، مشکلات معده، سرماخوردگی های مکرر و حتی فقدان میل جنسی همراه باشد. بعلاوه عده ای هم از درد عضلانی مکرر شکایت دارند که در واقع می تواند به دلیل مشکلات عاطفی باشد. اگر درد های جسمی شما در شرایطی است که موضوعی عاطفی شما را رنج می دهد، یک روانشناس می تواند به شما کمک کند تا با مشکلات روحی و فشار و استرس ناشی از آن به روشی مناسب مقابله کنید.

۱۱- پس از یک ضربه‌ روحی
اگر سابقه‌ سوء استفاده، بی توجهی یا ضربه روحی دیگری داشته باشید که به طور کامل آن را حل نکرده‌اید، و یا اگر خود را قربانی یک حادثه، بیماری مزمن یا یک رویداد ناگوار دیگر می‌دانید، هرچه زودتر به روانشناس مراجعه کنید، زودتر می‌توانید راه‌های مقابله با آن‌ها را پیدا کنید.‌

۱۲- نمی‌توانید کار‌هایی که دوست دارید را انجام دهید
آیا همه‌ کار‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردید را کنار گذاشته‌اید؟ اگر اینطور است، دلیل آن چیست؟ بسیاری از مردم متوجه هستند که احساسات و تجربیات دردناک آنها را از ارتباط با دیگران، تفریح یا بیرون رفتن دور نگه می‌دارد. این یک چراغ خطر است که به شما می‌گوید چیزی در زندگیتان سر جایش نیست.

نتیجه
اگر به این نتیجه رسیدید که رواندرمانی ارزش یکبار امتحان کردن را دارد، تصور نکنید که قرار است تمام عمرتان را به روانشناس مراجعه کنید. درواقع بر اساس یک تحقیق، بیشتر افراد با ۷ تا ۱۰ جلسه رواندرمانی احساس بهتری داشته‌اند؛ و بر اساس یک مطالعه‌ دیگر ۸۸ درصد مردم که به روانشناس مراجعه می‌کنند گزارش داده‌اند بعد از اولین جلسه بسیار احساس بهتری داشته‌اند. اگر چه بیماری‌های روحی شدید به مداخلات متمرکزتری نیاز دارند، بیشتر افراد از درمان‌های کوتاه مدت و هدف محور بهره‌مند می‌شوند که در آن به بررسی یک مشکل یا چالش خاص در زندگی یا تصمیم گیری درباره‌ی مقوله‌ای مشخص می‌پردازد. فرصت بدون سانسور صحبت کردن با یک متخصص بی طرف و بدون ترس از قضاوت می‌تواند زندگی شما را تغییر دهد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه روانشناسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا