دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد: موج دوم بیماری آنفلوانزا اواخر دی‌ماه


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۲۵ نفر با داشتن علایم بیماری آنفلوانزا در...

دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد: موج دوم بیماری آنفلوانزا اواخر دی‌ماه

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۲۵ نفر با داشتن علایم بیماری آنفلوانزا در بیمارستان‌های این استان بستری و پس از بهبودی مرخص شدند.

پرویز یزدان‌پناه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی‌ها و تلاش‌های انجام شده مجموعه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیماری آنفلوآنزا در این استان کنترل و مهار شد.

وی افزود: موج دوم بیماری آنفلوانزا اواخر دی‌ماه در این استان آغاز می‌شود و از هم اکنون تدابیر لازم برای مقابله با موج دوم این بیماری اندیشیده شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: انتظار می‌رود مردم استان خود پیشگیری‌های لازم را داشته باشند.

یزدان‌پناه با اشاره به راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزا، عنوان کرد: آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی بوده که قسمت فوقانی و تحتانی دستگاه تنفس را درگیر می‌کند و اهمیت بیماری در سرعت انتشار همه گیری وسعت و تعداد مبتلایان به آن است.

وی تاکید کرد: این ویروس شامل سه گونه A، B، C بوده که مهم ترین راه‌های انتقال بیماری ذرات تنفسی در هوا و سطوح آلوده به ترشحات فرد آلوده است و از زمان ورود ویروس به بدن و تا شروع علائم بیماری ۱تا۳روز طول می‌کشدو یک روز قبل از شروع علائم تا هفت روز بعد از شروع علائم بیماران می‌توانند بیماری را به افراد سالم انتقال دهند.

علائم بیماری شامل تب،آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد، سردرد،سرفه، بی حالی،دردهای عضلانی، اختلال در تنفس، تغیر رنگ پوست به خاکستری، کم اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال، خواب طولانی و زود رنجی است.

علائمی شامل تب بیشتر از سه روز، حال عمومی بد، نشانه‌های تنفس مشکل دار، درد و احساس فشار در قفسه سینه، درد بسیار شدید ماهیچه‌ها، سرگیجه شدید، اختلال در سطح هوشیاری، کم آبی شدید، استفراغ‌های شدید مداوم، اگر در فرد ایجاد شد فرد بابد بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

کودکان زیر پنج سال به ویژه زیر ۲ سال، سالمندان بالای ۶۵سال، خانم‌های باردار، افراد دارای بیماری‌های مزمن مثل (فشار خون بالا، قلبی، ریوی،کلیوی، کبدی،کم خونی داسی شکل، عصبی، عصبی ماهیچه‌ای،چاقی بسیار شدید و کوکانی که به صورت طولانی آسپرین مصرف می‌کنند گروه‌های در معرض خطر این بیماری هستند.

داروهای ضد ویروس فقط در گروه‌های پرخطر و با تجویز پزشک صورت می‌گیرد و آنتی بیوتیک‌ها هیچ اثری در درمان بیماران آنفلوانزا ندارند ولی اگر عفونت ثانویه مثل سینه پهلو، پنومونی،عفونت گوش را درگیر گرد می‌توان استفاده کرد.

مهم ترین راه‌های پیشگیری از بیماری نیز شامل تزریق واکسن آنفلوانزا، عدم تماس با افراد آلوده، استراحت کامل بیماران در منزل، عدم رفتن بیماران به محل کار و مدرسه، عدم مراجعه بیماران به امکان پرجمعیت، شتشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی هنگام سرفه و عطسه و مصرف مایعات گرم توسط بیماران است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دختر امریکاییِ دو سر که با هر دو سرش حرف میزند !