مزایده باغ خونی


مزایده باغ خونی

هر چند مزایده یا خرید و فروش آثار تاریخی غیر منقول یا منقول در صورتی که به تخریب منجر نشود، اقدامی قانونی و روندی معمولی است، اما در فراخوان مزایده ی فروش «مجموعه باغ خونی» که نمادی از باغ ایرانی در مشهد نیز محسوب می شود و 25 اسفند سال 1379 با شماره ی 3240 در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده، هیچ نامی از ثبت این اثر تاریخی در فهرست میراث ملی...

«باغ خونی» مشهد که ۱۰۷ سال قبل، مکانِ به توپ بستن مسجد گوهرشاد در حرم امام رضا (ع) بود، در حالی به مزایده گذاشته شده که در فراخوان مزایده اش هیچ اشاره ای به ثبت ملی بودن این باغ قاجاری نشده است.

هر چند مزایده یا خرید و فروش آثار تاریخی غیر منقول یا منقول در صورتی که به تخریب منجر نشود، اقدامی قانونی و روندی معمولی است، اما در فراخوان مزایده ی فروش «مجموعه باغ خونی» که نمادی از باغ ایرانی در مشهد نیز محسوب می شود و ۲۵ اسفند سال ۱۳۷۹ با شماره ی ۳۲۴۰ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده، هیچ نامی از ثبت این اثر تاریخی در فهرست میراث ملی کشور نیست.

مجموعه باغ خونی در خیابان عنصری مشهد در اوایل دوره قاجار، در بخش جنوبی خارج از حصارهای شهر مشهد در مساحتی حدود شش و نیم هکتاری ساخته شد که به باغ خونی یا به واسطه وجود چشمه ای در آن به باغ چشمه معروف شد. این باغ سه عمارت مستقل بوده که دو ساختمان آن تخریب شده است. بنا بر روایات تاریخی در سال ۱۲۹۱ شمسی ۱۹۱۲ میلادی از این باغ مسجد گوهرشاد را به توپ بستند، اکنون نیز این باغ محل قرارگیری توپ هایی است که روزی مسجد گوهرشاد در حرم امام رضا (ع) را منهدم کردند. این باغ و بنا به مرور زمان با گسترش شهر، در حال حاضر در قسمت میانی شهر قرار گرفت.

برخی منابع می گویند کاربری این باغ به دوران حاج محمدتقی پسیان برمی گردد، که از این باغ به عنوان «ژاندارمری» استفاده می کرد. باغ خونی، مدتی نیز در اختیار روس ها بود و به عنوان کنسولگری روسیه در ایران شناخته می شد که با پایان یافتن حکومت کمونیسم روس ها این بنا را ترک کردند. پس از مدتی اختلاف هایی برای استقرار در زمین بین شهرداری و نیروی انتظامی به وجود آمد این باغ یکی از بانک های دولتی کشور است.

این باغ ۱۰۰ ساله مشهد در گذشته، چشمه و سه عمارت بزرگ داشت که اکنون چشمه ی آن خشک شده و دو عمارت نیز تخریب شده اند.

اکنون قیمت پایه ی فروش این باغ قاجاری، ۲۵۵میلیارد تومان است، هر چند بخش های مختلف این مجموعه ی تاریخی در فراخوان مزایده ی فروش کاملا مشخص شده اند، اما هیچ اشاره ای به ثبت ملی این بنای تاریخی نشده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان