به گزارش الف دکتر صادق زیبا کلام در یادداشتی برای روزنامه جام جم درباره شخصیت و نحوه آشنایی و ارتباطش با دکتر احمد توکلی نوشت :

دکتر احمد توکلی کلا از پاک‌ترین و صادق‌ترین شخصیت‌های سیاسی می‌باشد. زندگی‌اش را از نزدیک می‌شناسم و ذره‌ای در آن از بیماری رانت‌خواری‌های رایج در بسیاری از شخصیت‌های دیگر نظام به چشم نمی‌خورد. برای هیچ‌یک از هفت فرزندش (پنج پسر و دو دختر) کوچک‌ترین گامی برای استخدام برنداشت هیچ کمکی به آنها ننمود که پست یا سمَتی در دستگاه‌های دولتی پیداکنند.


فی‌الواقع تمامی‌شان شغل‌های غیر‌دولتی دارند .... اما شهادت می‌دهم که مثقالی ثروت شبهه‌ناک وارد زندگی‌اش نشده فی‌الواقع خانه و زندگی‌اش بسیار ساده است.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است :

خیلی‌ها به من طعنه می‌زنند که ماها همه دست‌مان در یک کاسه است و اشاره می‌کنند به ازدواج دختر من و پسر توکلی در حالی که همان‌طور که گفتم روح ما هم خبر نداشت که فرزندان‌مان در محل کارشان خاطر‌خواه همدیگر شده‌اند.


من آقای دکتر احمد توکلی را از سال 1353 یعنی 45‌سال است که می‌شناسم. سال 53 با ایشان در زندان قصر آشنا شدم. هر دومان زندانی سیاسی بودیم و هم بند. سال 1367 که ایشان مسؤولیت روزنامه رسالت را داشتند. آن موقع من در جریان انجام دکترایم بودم در دانشگاه برادفورد انگلستان که برای دیدار خانواده به تهران آمده بودم. علت دیدار با ایشان هم به واسطه نگرانی و انتقاداتی بود که از اوضاع کشور داشتم. حدود 15 سال بعدش دختر‌بزرگم سارا که در دوران دکترایم در انگلستان مدرسه رفته بود به انگلیسی کاملا مسلط بود بعد از بازگشت به ایران... ترجمه‌های سارا دخترم مورد توجه هیات تحریریه همشهری قرار می‌گیرد و...از آن جا بود که سارا با زهیر توکلی پسر آقای احمد توکلی آشنا می‌شود.


زهیر، مسؤول صفحه جنگ و جبهه بود و به یکدیگر علاقمند می‌شوند. روح من و آقای دکتر توکلی هم از آشنایی و علاقه آنها به یکدیگر بی خبر بود. هر دو عزا گرفته بودند که با خانواده‌هایشان چگونه مساله را در میان بگذارند. دکتر توکلی از بزرگان و متکلمین اصولگرا در مجلس بود و من یکی از شناخته‌ترین چهره‌های دانشگاهی و مطبوعاتی اصلاح‌طلبان در روزنامه‌های اصلاح‌طلب. سارا به زهیر می‌گوید پدر من واقعا یک آدم لیبرال است و هیچ مخالفتی با انتخاب من برای ازدواج با خانواده توکلی نخواهد کرد. همین طور هم شد و موضع دکتر توکلی هم همین‌گونه بود ...

این یادداشت در ذیل مصاحبه روزنامه جام جم با دکتر توکلی منتشر شده است . احمد توکلی: فساد بزرگ ترین دشمن اسلام است

 صادق زیبا کلام: احمد توکلی را اینگونه شناختم

مردی که جرأت فریاد‌ زدن دارد

بیژن مقدم نیز در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت :

نزدیک به 33 سال است که بی‌وقفه در کار رسانه و روزنامه‌نگاری‌ام. حضور در این عرصه را بی‌شک مدیون مردی هستم که در سال 65 با دعوتش به عنوان خبرنگار حوزه جنگ و دفاع مقدس در روزنامه تازه تاسیس رسالت مشغول شدم و امروز نیز در رسانه‌ای که متعلق به نام و تفکر اوست مسؤولیت دارم. دکتر احمد توکلی بی‌شک یکی از حجت‌های انقلاب اسلامی برای ما و نسل جوان است مردی که در 68 سالگی علی‌رغم بیماری که جان و جسمش را درگیر کرده همچنان پرکار، با‌انگیزه و امیدوار است.


او اصولگرایی تمام عیار است؛ البته نه به معنای مصطلح سیاسی‌اش. حساسیت‌هایش در باب ساده زیستی، پاکدستی، قانونمداری و مبارزه با ریشه‌ها و مظاهر فساد هیچ تفاوتی با سال‌های آغازین انقلاب نکرده است.
به‌شدت امیدوار است حتی اگر در جایی تاثیر مورد نظر را نیابد باز از پای نمی‌ایستد.


در مبارزه با فساد هرگز دنبال نامی برای خود نبوده و نیست به همین دلیل دیگران (چه اصلاح‌طلبان سلامت، چه اصولگرایان و...) را تشویق به تشکیل سازمان‌های مردم‌نهادی می‌کند که هدف‌شان انجام اصلاحات از طریق مبارزه با انواع فساد است. چرا که معتقد است پاشنه آشیل جمهوری اسلامی گسترش فساد و بی‌تفاوتی نسبت به آن است.


به اصول اولیه انقلاب، رهبری امام(ره) و رهبر معظم انقلاب به شدت وفادار است و از باب النصیحه لائمه المسلمین همواره به وظایف خود در انتقال صریح دیدگاه‌هایش عمل کرده و می‌کند. وجود رسانه‌های آزاد را برای مبارزه با فساد ضروری می‌داند و از شفافیت به‌شدت دفاع می‌کند.


در پرداختن به تخلفات و مفاسد همفکران و دوستان همان قدر شجاع و دلیر است که درباره دیگران. فریادهای او بر تخلفات برخی وزرای دولت دهم هم چنان افتخارآفرین است. هرچند از تیر مسموم دروغ‌های ساخته و پرداخته آن جریان مصون نماند.


به‌شدت اهل مشورت است؛ بارها شاهد بوده‌ام که متنی بلند نگاشته و پیش از انتشارش با گروهی از دوستان و همکاران به اشتراک گذاشته اما با جمع‌بندی نظرات بیان شده از انتشار آن منصرف شده یا اصلاحات مورد نظر دیگران را اِعمال کرده است. «دیده‌بان شفافیت و عدالت»ی که بنا کرده است بی‌تردید راهی است که با نفس گرم او و حضور جوانان باانگیزه‌ای که گرد او جمع شده‌اند ادامه می‌یابد و هر روز بیش از پیش ملجاء مظلومان و بی‌پناهان خواهد [بود] چراکه پاکدستی، ایمان و صداقتش جرأت فریادزدن علیه مفسدان را به او داده است. نعمتی که همه از آن برخوردار نیستند.

**این یادداشت در ذیل مصاحبه روزنامه جام جم با دکتر توکلی منتشر شده است .