معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه


معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه

غذا‌های کرمانشاه در کنار صنایع دستی بی نظیر این شهر نشان از وجود دستانی هنرمند در گوشه و کنار این شهر دارد و عطر و طعم آن برای همیشه در خاطرتان می‌ماند. از کباب‌های خوشمزه اش گرفته تا آش‌های متنوع؛ همگی می‌توانند روز‌های سفر را زیبا و خاطره انگیز کنند.

غذا‌های کرمانشاه در کنار صنایع دستی بی نظیر این شهر نشان از وجود دستانی هنرمند در گوشه و کنار این شهر دارد و عطر و طعم آن برای همیشه در خاطرتان می‌ماند. از کباب‌های خوشمزه اش گرفته تا آش‌های متنوع؛ همگی می‌توانند روز‌های سفر را زیبا و خاطره انگیز کنند. غذا‌های کرمانشاه و خوشمزه‌هایی از دیار شیرین و فرهاد را در ادامه معرفی خواهیم کرد.
کباب‌های کرمانشاه

معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه

دنده کباب؛ پرطرفدار و خوشمزه
کباب در فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به هر یک از شهر‌های کشورمان که سفر کنیم، انواع مختلفی از آن‌ها را می‌توانیم امتحان کنیم. از بهترین غذا‌های کرمانشاه که طرفداران بسیار زیادی دارد، دنده کباب می‌باشد. ماده‌ی اصلی این غذای خوشمزه همان طور که از نامش مشخص است، دنده گوسفند می‌باشد. گوشت دنده بعد از اینکه در مخلوطی از سیر، پیاز، جعفری خرد شده، آب لیمو، روغن زیتون، فلفل سیاه و سماق و رب گوجه فرنگی طعم فوق العاده‌ای به خود میگیرد، کبابی شده و در نهایت به یک وعده غذایی عالی تبدیل میشود. در اکثر رستوران‌های این شهر می‌توانید دنده کباب‌های لذیذ و خوش طعم و عطر را نوش جان کنید.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهجرگ و بز؛ عجیب و لذیز
یکی دیگر از غذا‌های بسیار خوشمزه و البته پرطرفدار که در کنار مردم محلی این شهر می‌توانید امتحان کنید، جرگ و بز نام دارد. جرگ و بز شاید نامش کمی برایتان عجیب باشد، اما در واقع همان جگر گوسفند است که به شیوه‌ای متفاوت طبخ میشود. برای تهیه این غذا کافیست ابتدا جگر را در زیر خاکستر کمی کبابی کنید و سپس آن را به شکل خمیر له شده در روده تمیز گوسفند قرار دهید. روده‌ها بعد از پر شدن دوباره روی آتش قرار میگیرند و کباب میشوند. جرگ و بز از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین غذا‌های کرمانشاه می‌باشد.
خورش‌های کرمانشاهی

معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه

خورش خلال
نمیشود به کرمانشاه سفر کرد و خورش خلال نخورد! این غذای بسیار خوشمزه از معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه می‌باشد که بیشتر در مجالس عروسی و مهمانی‌ها سرو میشود. علاوه بر گوشت گوسفند که در اغلب خورش‌های ایرانی نقش اصلی را بر عهده دارد، در این غذای پرطرفدار به مقدار فراوان خلال بادام، زرشک، رب گوجه فرنگی و گلاب و روغن کرمانشاهی وجود دارد. عطر گلاب و طعم زرشک و بادام در این غذا بی نظیر است و نباید براحتی از آن گذشت.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهخورش کنگر
خورش کنگر علاوه بر کرمانشاه در سایر شهر‌های ایران تهیه میشود و بخاطر پتاسیم بالای کنگر ارزش غذایی بسیار مناسبی دارد. این غذا شباهت زیادی به خورش کرفس داشته و تنها تفاوتش در استفاده از کنگر بجای کرفس می‌باشد.
کوفته های کرمانشاهی

معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه

کوفته دست پیچ
از دیگر غذا‌های مشترک در بین شهر‌های ایران، انواع کوفته می‌باشد که هر یک خوبی‌های خاص خودش را دارد. نوعی کوفته کاملا متفاوت با آنچه تا بحال و در سایر شهر‌ها خورده اید، در کرمانشاه طبخ میشود که به دست پیچ معروف می‌باشد. این کوفته لذیذ برای آن دسته از افرادی مناسب است که عاشق طعم ملس در غذاهایشان هستند. استفاده از برگه زردآلو در کنار گردو، گوشت چرخ کرده، پیاز، لپه، کشمش، رب گوجه فرنگی، آبلیمو و شکر و ادویه جات این غذا را فوق العاده خوشمزه می‌کند.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهکوفته نخود
کوفته نخود که به کوفته ریزه نیز شناخته شده است، مانند سایر کوفته‌ها از مخلوط گوشت چرخ کرده و ادویه و پیاز تشکیل شده است و در آن از نخود پخته نیز استفاده میشود. پیشنهاد می‌کنیم کوفته ریزه را در رستوران‌های سنتی کرمانشاه از دست ندهید و حتی بعد از سفر نیز می‌توانید آن را به عنوان یک وعده غذایی عالی تهیه کنید.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاههلو کباب
هلو کباب نه هلو دارد و نه یک غذای کبابی به شمار میرود؛ بلکه نوعی کوفته بسیار خوشمزه در بین غذا‌های کرمانشاه است. این غذای خوشمزه در واقع ترکیبی عالی از گوشت چرخکرده، ادویه جات، رب گوجه فرنگی، کشمش، پیاز، تخم مرغ و سیب زمینی و لپه می‌باشد. طعم این غذا کمی شیرین است و شک نکنید که در کنار نان و سبزی تازه به یکی از بهترین وعده‌های غذایی تان تبدیل می‌شود.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهکوفته شیرین
یکی دیگر از کوفته‌های کرمانشاهی که تهیه آن بسیار آسان می‌باشد، کوفته شیرین است. برای تهیه این غذا می‌توانید برنج را آبکش کنید و با گوشت چرخکرده و شکر و کمی پیاز، نعناع خشک و تخم مرغ آن را به شکل خمیر تبدیل کنید. سپس آن را کمی سرخ کنید و با نان تازه و خوش عطر نوش جان نمایید.

آش های کرمانشاهی

از دیگر غذا‌های بسیار پرطرفدار در بین اغلب ما ایرانی‌ها می‌توان به آش‌های متنوع اشاره کرد که در دورهمی‌ها و مراسم‌های مختلف وجود آن در سر سفره ضروری می‌باشد. در بین غذا‌های کرمانشاه نیز می‌توان انواع آش‌های خوشمزه و مقوی را مشاهده کرد که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهآش عباسعلی
اگر از هر یک از اهالی این شهر در مورد خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین آش محلی سوال بپرسید؛ شک نکنید که همگی آش عباسعلی را پیشنهاد می‌دهند. جالب‌تر اینکه آش عباسعلی کرمانشاه رتبه اول در بین آش‌های ایرانی را بدست آورده است و همین کافیست تا حتما آن را امتحان کنید. برای تهیه این آش به حبوبات و غلات فراوان نیاز دارید؛ مانند جو، نخود، گندم پوست کنده، لوبیا سفید، عدس و برنج که در کنار گوشت مغز ران گوسفند و آب قلم و روغن کرمانشاهی و ادویه جات معطر خارق العاده میشوند. این غذا شباهت زیادی به حلیم دارد، اما در ترکیبات آن از حبوبات بیشتری استفاده میشود. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به کرمانشاه آش عباسعلی را از رستوران‌های شناخته شده تهیه کنید، چون طبخ این غذا کمی سخت و نیاز به تجربه زیاد دارد.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهآش سورانه
اگر در اوایل فصل بهار به کرمانشاه سفر کنید، شانس این را خواهید داشت تا آش سورانه یا سورون را نوش جان کنید. این آش خوشمزه از نوعی سبزی محلی شبیه به تره تهیه میشود و از نظر غذایی نیز ارزش بالایی دارد. مانند سایر غذا‌های کرمانشاه در تهیه آش سورانه نیز از گوشت استفاده میشود و در حالت کلی طعم آن ملس است. مواد اولیه این غذا شامل سورون، گوشت چرخ کرده، شکر، رب انار، پیاز و فلفل سیاه و سایر ادویه جات معطر می‌باشد
از دیگر آش‌های معروف این شهر می‌توان به ترخینه یا دوینه و همچنین آش دوغ اشاره کرد. آش ترخینه یکی از اصلی‌ترین غذا‌های خوشمزه شهر‌های غرب ایران می‌باشد که بیشتر در روز‌های سرد زمستان تهیه میشود. بعد از پشت سر گذاشتن سرما و در روز‌های خوش آب و هوای بهار و همچنین گرم تابستان می‌توان آش دوغ را در این شهر نوش جان کرد و حسابی لذت برد.

سایر غذا‌های کرمانشاه

معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاه

کوکوی پاغازه
کوکوی پاغازه از دیگر غذا‌هایی می‌باشد که در فصل بهار و رویش گیاهان خودرو در طبیعت به سفره مردم کرمانشاه راه پیدا میکند. این غذا در واقع نوعی کوکوی سبزی می‌باشد که سبزی اصلی آن پاغازه می‌باشد و برای بیماری‌های روده و معده بسیار مفید است.
معروف‌ترین غذا‌های کرمانشاهوالک پلو
کرمانشاه علاوه بر داشتن بنا‌های تاریخی بی مانند، از طبیعت فوق العاده ارزشمندی برخوردار است. این تنوع در طبیعت و گیاهان را براحتی و در رژیم غذایی مردم این شهر می‌توان مشاهده کرد. در فصل بهار و همزمان با رویش گیاهانی مانند والک یا کول نوعی غذای محلی به نام والک پلو تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا به زبان گوساله و روغن کرمانشاهی و همچنین روغن زیتون نیاز دارید تا با والک طبخ شده و با برنج سرو شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


اسم سحر قریشی در روزنامه صداوسیما سانسور شد