آخرین یخچال های مناطق گرمسیری تا یک دهه دیگر آب می شوند


آخرین یخچال های مناطق گرمسیری تا یک دهه دیگر آب می شوند

محققان دانشگاه اوهایو می گویند پدیده ال نینو باعث افزایش سرعت ذوب شدن یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری شده و تا یک دهه دیگر هیچ اثری از این یخ ها باقی نمی ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینتستینگ انجینیرینگ، در سال های اخیر سرعت ذوب شدن یخچال های مناطق گرمسیری که مابین کوه های هیمالیا و آندز قرار دارند افزایش یافته و بر اساس پیش بینی پژوهشگران آخرین قطعات باقی مانده این یخچال ها ظرف یک دهه آینده آب می شوند.

محققان می گویند تداوم روند گرمایش زمین و ناکامی کشورهای جهان در جهت کند کردن روند مذکور باعث شده تا یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری دنیا با سرعتی بالاتر از آنچه تصور می شد، ذوب شوند. در این میان، سرعت ذوب یخچال های طبیعی کشور پاپوآ ( گینه نو) سریع تر از کشورهای همجوار است و آنها در کمتر از ده سال و به علت تشدید پدیده ال نینو ذوب خواهند شد.

پدیده ال نینو نوعی الگوی آب و هوایی است که باعث گرم تر شدن آب اقیانوس ها در مناطق گرمسیری و همین طور دمای جو کره زمین می شود. آخرین بار وقوع این پدیده طی سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ هم سرعت ذوب یخچال های طبیعی را به شدت افزایش داد.

ذوب شدن یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری از ۱۵۰ سال قبل با سرعتی اندک شروع شده، اما از سال ۲۰۱۰ به این سو شدت گرفته است. بر اساس برآوردهای انجام شده ۷۵ درصد از این یخچال ها بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ ذوب شده اند.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینتستینگ انجینیرینگ، در سال های اخیر سرعت ذوب شدن یخچال های مناطق گرمسیری که مابین کوه های هیمالیا و آندز قرار دارند افزایش یافته و بر اساس پیش بینی پژوهشگران آخرین قطعات باقی مانده این یخچال ها ظرف یک دهه آینده آب می شوند.

محققان می گویند تداوم روند گرمایش زمین و ناکامی کشورهای جهان در جهت کند کردن روند مذکور باعث شده تا یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری دنیا با سرعتی بالاتر از آنچه تصور می شد، ذوب شوند. در این میان، سرعت ذوب یخچال های طبیعی کشور پاپوآ ( گینه نو) سریع تر از کشورهای همجوار است و آنها در کمتر از ده سال و به علت تشدید پدیده ال نینو ذوب خواهند شد.

پدیده ال نینو نوعی الگوی آب و هوایی است که باعث گرم تر شدن آب اقیانوس ها در مناطق گرمسیری و همین طور دمای جو کره زمین می شود. آخرین بار وقوع این پدیده طی سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ هم سرعت ذوب یخچال های طبیعی را به شدت افزایش داد.

ذوب شدن یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری از ۱۵۰ سال قبل با سرعتی اندک شروع شده، اما از سال ۲۰۱۰ به این سو شدت گرفته است. بر اساس برآوردهای انجام شده ۷۵ درصد از این یخچال ها بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ ذوب شده اند.

کد خبر 4794796

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تصاویر| دژ محمدعلی خان دزفول اثری خارق‌العاده از معماری طبیعت