سهم ناچیز نفت در بودجه سال 99


سهم ناچیز نفت در بودجه سال 99

حسن روحانی، درجلسه علنی مجلس بودجه 484 هزار میلیارد تومانی سال 99 را ارائه می دهد، بودجه ای که با توجه به تحریم های سنگین اعمال شده بر کشور و عدم امکان فروش نفت و گاز بسیار انقباضی بسته شده و حکایت از سالی دشوار برای دولت دارد، نکته امیدوار کنند در این بودجه اما سهم ناچیز نفت است بلکه عدو این بار سبب خیر شده و اتکا کشور به درآمدهای نفتی کم شود.

سهم ناچیز نفت در بودجه سال 99

نواندیش: حسن روحانی، درجلسه علنی مجلس بودجه 484 هزار میلیارد تومانی سال 99 را ارائه می دهد، بودجه ای که با توجه به تحریم های سنگین اعمال شده بر کشور و عدم امکان فروش نفت و گاز بسیار انقباضی بسته شده و حکایت از سالی دشوار برای دولت دارد، نکته امیدوار کنند در این بودجه اما سهم ناچیز نفت است بلکه عدو این بار سبب خیر شده و اتکا کشور به درآمدهای نفتی کم شود.

به گزارش نواندیش، رئیس جمهوری، حسن روحانی روز یکشنبه در با حضور درجلسه علنی مجلس ایران ویژگی‌های لایحه بودجه سال آینده را تشریح و سپس آن را به علی لاریجانی رییس مجلس تقدیم کرد.

به گفته محمد باقر نوبخت، معاون رییس جمهور ایران و رییس سازمان برنامه و بودجه، لایحه بودجه با 19 جلد پیوست به مجلس تقدیم شد.

لازم به ذکر است که بر اساس آیین نامه داخلی مجلس ایران، لایحه بودجه سال 99 کل کشور پس از ارائه به مجلس، چاپ و بین نمایندگان مجلس توزیع می شود، پس از آن نمایندگان تا 10 روز فرصت دارند که پیشنهادات و نظرات خود را در مورد لایحه بودجه سال 99 کل کشور به کمیسیون های تخصصی مربوطه ارائه کنند.

روحانی درسخنرانی خود درجلسه علنی مجلس در مورد بودجه سال 99 گفت: " در بودجه سال 99 چند موضوع مهم است، در سال آینده مانند سال جاری بودجه ما بودجه ایستادگی و استقامت در برابر تحریم است. این بودجه به دنیا اعلام میکند که علی رغم تحریم ها کشور را به خصوص از نظر نفت اداره می کنیم و تقریبا بودجه 99 با شرایطی که ما پیش بینی کردیم خیلی به نفت اتکا ندارد و درآمدی که برای نفت خام و گاز در نظر گرفته شده است با مقداری که برای بودجه عمرانی پیش بینی کردیم تقریبا نزدیک به هم است."
سازمان برنامه و بودجه درباره جزئیات این لایحه نوشته: جزئیات لایحه نشان می‌دهد که مجموع بودجه سال آینده ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان است که از دو بخش بودجه عمومی و بودجه شرکت‌های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها تشکیل می‌شود.

بودجه عمومی دولت حدود ۵۶۳ هزار میلیارد تومان بسته شده که از دو بخش درآمدهای اختصاصی و منابع عمومی تشکیل می‌شود.

منابع عمومی دولت در ۴۸۴ هزار میلیارد تومان تراز شده است. در بخش درآمدهای عمومی درآمدها وجود دارد که ۲۶۱ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده و شامل مالیات و همچنین سایر درآمدها از جمله درآمدهای گمرکی می‌شود.

منابع پیش‌بینی شده برای نفت در بخش واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای ۹۸ هزار میلیارد تومان و واگذاری دارایی‌های مالی که به انتشار اوراق برمی‌گردد حدود ۱۲۴ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

اما درآمدهای اختصاصی دولت حدود ۷۹ هزار میلیارد تومان است که با مجموع ۴۸۴ هزار میلیارد تومان منابع عمومی کل بودجه عمومی دولت را با رقم ۵۶۳ هزار میلیارد تومان تشکیل می‌دهد.

اما جز دیگر بودجه کل کشور به بودجه شرکت‌های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها بر می‌گردد که ۱۴۸۳ هزار میلیارد تومان است و در مجموع رقم ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومانی بودجه کل کشور را تشکیل می‌دهد.

اما در بخش مصارف بودجه دو بخش مصارف بودجه عمومی دولت با رقم ۵۶۳ هزار میلیارد تومان و مصارف شرکت‌های دولتی موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها با ۱۴۸۳ هزار میلیارد تومان قراردارد که مصارف کل را به ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان می‌رساند.

در بخش بودجه عمومی، مصارف عمومی دولت با ۴۸۴ هزار میلیارد تومان و مصارف اختصاصی قرار دارد که به ۷۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

بخش مصارف عمومی از هزینه‌های جاری که محل پرداخت حقوق و دستمزد است با ۳۶۷ هزار میلیارد تومان، بودجه های عمرانی به ۷۰ هزار میلیارد تومان و تملک دارایی های مالی با ۴۷ هزار میلیارد تومان تشکیل می‌شود د ر مجموع منابع و مصارف بودجه کل کشور در رقم ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان تراز شده است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


صدای کوتوله برزیلی برای آموزش و سریع حرف زدن