افتتاح مسجد کمبریج؛ نخستین مسجد دوستدار محیط زیست اروپا در انگلستان


مسجد کمبریج به عنوان نخستین مسجد دوستدار محیط زیست اروپا در شهر کمبریج انگلستان مورد استقبال غیر مسلمانان نیز قرار گرفته است

مسجد کمبریج در انگلستان که نخستین مسجد دوستدار محیط زیست اروپا به شمار می‌آید، با حضور رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه افتتاح شد.

اردوغان ابراز امیدواری کرد، مسجد کمبریج که ثمره بیش از 10 سال تلاش می باشد، برای همه مسلمانان ساکن انگلستان به ویژه ترک های ساکن این کشور مایه خیر و پربرکت باشد.

اردوغان با تاکید بر اینکه اسلام دین صلح است و کنار هم قراردادن نام این دین در کنار کلمه ترور بسیار غلط است گفت:

«کلمه تروریسم را نمی توانید در کنار کلمه تروریسم بیاورید. ما نیز تروریست ها را تلعین و نفرین می کنیم. اگر تروریستی ادعای مسلمانی دارد، شما بر اساس ادعای وی نمی توانید به اسلام برچسب بزنید. در حال حاضر ترکیه که رئیس جمهور آن هستم، بزرگترین مبارزه علیه داعش را انجام می دهد."

اردوغان با اشاره به اینکه باید هر اقدام انجام گرفته علیه مردم بیگناه قاطعانه رد شود، گفت: باید تعصبات تاریخی را کنار گذاشت و در برابر جنایات ناشی از نفرت پراکنی دوشادوش یکدیگر مبارزه کرد.

اردوغان از همه سازمانهای سیاسی و رسانه های غربی خواست تا از جملاتی که باعث طرد، سرزنش و متهم کردن مسلمانان می شود، خودداری کرد.

یوسف اسلام هنرمند مشهور جهان که از پیشگامان پروژه این مسجد است نیز با حضور در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه شاهد لحظات فوق العاده و تاریخی هستند، گفت: 42 سال پیش من با ورود به یک مسجد تازه ساخته شده در لندن مسلمان شدم.

زیبایی شناسی دین اسلام، درک آن از هنر، سبک زندگی پیامبر و اهمیتی که وی برای محیط زیست قایل بود، اساس این پروژه را تشکیل می دهد.

ساخت این مسجد به صورت رسمی در سال 2008 آغاز شد. 4 کلیسا و خانه‌هایی که تبدیل به مسجد شده بودند، دیگر پاسخگوی دانشجویان مسلمان نبودند. لذا آنان به دکتر تیموثی وینتر، عضو هیئت علمی مطالعات اسلامی دانشگاه کمبریج مراجعه کردند.

بدین ترتیب، این پروژه تحت رهبری وینتر که پس از مسلمان شدن در سن 17 سالگی، نام عبدالحکیم مراد را انتخاب کرد، آغاز شد.

اگرچه مهمترین حامی این پروژه سازمان‌های ترکیه‌ بود، اما بیش از ده هزار نفر از آن حمایت و کمک مادی کردند. صندوق ملی قطر و یوسف اسلام، خواننده و ترانه سرای انگلیس نیز از حامیان این طرح بوده‌اند.

- مسجد کمبریج مطابق اصول زیبایی شناسی اسلامی ساخته شده است

این پروژه براساس اصول زیبایی شناسی اسلام، سبک زندگی پیامبر و اهمیتی که ایشان به حفظ طبیعت می‌داد، ساخته شده است. طرح این مسجد با رقابت میان چندین گروه طراحی و در چارچوب این اصول تکمیل شده و شامل حیاط، بخش ورودی با ستون‌های بلند، وضوخانه، محل اقامه نماز و غسال‌خانه است.

در طراحی حیاط این مسجد که در آوریل سال 2019 به پایان رسید و همزمان هزار نفر می توانند در آن نماز بخوانند، سنن اسلامی رعایت شده و با اصول محیط زیست سالم سازگار است.

این مسجد از مواد طبیعی مانند چوب و سنگ مرمر ساخته شده و ویژگی تولید کمترین میزان کربن را نیز دارد.

علی حوث، امام جماعت این مسجد در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت: باران زیادی در انگلستان می‌بارد. ما آب باران را روی بام مسجد ذخیره و از آن برای آبیاری نهال هایی که در حیاط کاشته ایم و همچنین شستشوی دستشویی‌ها استفاده می کنیم. به این ترتیب آب باران نیز به هدر نمی‌رود.

او با اشاره به نصب پنل‌های انرژی خورشیدی روی بام مسجد، اظهار داشت: ما انرژی خورشیدی را به برق تبدیل می کنیم که حدود 30 درصد برق مصرفی مسجد است. این میزان در تابستان تا 40 درصد خواهد رسید که به کاهش هزینه برق مسجد کمک می کند.

-هوای گرم ذخیره شده و برای گرم کردن آب استفاده می‌شود

حوث با تاکید بر اینکه این مسجد هیچ آسیبی به طبیعت نمی‌رساند، افزود: یک مونتاژ پمپ حرارتی هوا نیز در بام مسجد وجود دارد و حتی کمترین گرما نیز جذب و از آن برای گرم کردن آب مخازن بزرگ مسجد استفاده می شود. این آبها نیز برای گرم کردن زمین زیر فرشها و شیر آب وضوخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امام جماعت این مسجد تصریح کرد: اگر میزان اکسیژن داخل کاهش یافته و یا درجه حرارت زیاد شود، هوای گرم توسط محفظه‌هایی جذب شده و هوای تازه از حفره هایی که در دیوارها قرار داده شده‌اند، به داخل مسجد هدایت می‌شود.

حوث با اشاره به اینکه پنجره‌ای در دیوار تعبیه نشده است، گفت: یکی از اساسی ترین عوامل این امر، توجه مردم به نماز است. همچنین به دلیل ویژگی سازگار بودن با محیط زیست، پنجره ها به شکل گنبدی در سقف مسجد قرار گرفته‌اند تا هم نور و هم گرمای خورشید به داخل مسجد انتقال یابد.

وی با بیان اینکه مردم علاقه زیادی به خواندن نماز در این مسجد دارند، افزود: سه بار در عید رمضان و قربان نماز خواندیم. برخی تنها برای دیدن مسجد به اینجا می‌آیند. غیرمسلمانان زیادی نیز به این مسجد علاقه نشان می‌دهند.

حوث گفت: لیست بازدید کنندگان پر است. 2 هزار نفر در انتظار هستند. هر روز صبح انسانهای زیادی که اکثریت آنها غیرمسلمان هستد برای بازدید آمده و با خصوصیات این مسجد آشنا می‌شوند. آنان با اسلام نیز آشنا می‌شوند. به دلیل مراجعه اکنون ثبت نام بازدیدگان را متوقف کرده‌ایم.

-بازدیدکنندگان از مسجد هم با اسلام و هم با زیبایی شناسی اسلام آشنا می‌شوند

وی ادامه داد: بازدیدکنندگان، دوستان و همسایگان غیرمسلمان بیشتر از مسلمانان هستند. همه مسلمانان و کسانی که از این مسجد حمایت کرده‌اند حتی اگر این حمایت یک نیت خیر نیز باشد، مطمئن باشند اگر کسی در این مسجد به اسلام روی بیاورد و یا تاثیر مثبتی در مقابله با سوء برداشتها از اسلام داشته باشد، ثوابش را خواهد برد.

حوث با اشاره به اینکه این پروژه را نباید تنها به یک نکته نظر خاصی محدود کرد، گفت: این پروژه ای است که همه در آن سهم داشته و همه در خیر آن شریک‌اند. از یوسف اسلام و شیخ عبدالحکیم گرفته تا دکتر سلیم آرگون و ابراهیم کالین. دو امام جماعت نیز در این مسجد خدمت خواهند کرد. یکی از ترکیه و دیگری(من) از بوسنی و هرزگوین.

وی افزود: این مسجد به شهروندان یک کشور خاص تعلق نداشته، بلکه به تمام مسلمانان پاکستانی، بنگلادشی، ترکها، مردم آفریقا شهروندان کشورهای عربی و همه کسانی که خالق واحد را می‌پرستند، تعلق دارد. اینجا مسجد امت است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه ترکیه

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ علیراد قسمت