سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور به میزبانی دانشگاه آزاد برگزار می شود


 سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور به میزبانی دانشگاه آزاد برگزار می شود

گفت: سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «ابراهیم کلانتری» معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

دکتر کلانتری در این نشست با بیان اینکه سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی از دوازدهم تا چهاردهم آذرماه برگزار می‌شود، گفت: این دوره از مسابقات در جوار مرقد ملکوتی حضرت احمد بن موسی الرضا شاهچراغ در شیراز برگزار خواهد شد.

وی با تأکید بر اهمیت پرداختن به مسئله قرآن و عترت، اظهار داشت: بحث قرآن کریم و فرهنگ‌سازی برمبنای آموزه‌های قرآن، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در کشور ما روز به روز از رونق بیشتری برخوردار شده است. در حقیقت انقلاب اسلامی که به گفته بسیاری از اندیشمندان سیاسی جهان، بزرگ‌ترین انقلاب مردمی تاریخ است، برمبنای هدایت و آموزه‌های قرآن شکل گرفت. مبنای اصولی و عامل ماندگاری جمهوری اسلامی، آموزه‌های قرآن و عترت نبی اکرم (ص) است.

یکی از کارهای مهم فرهنگی دانشگاه‌ها توجه به امور قرآنی است

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه یکی از نکات مهم فرهنگی در دانشگاه‌ها، توجه به قرآن است، تصریح کرد: امروز بخش مهمی از امور فرهنگی که در دانشگاه پیگیری می‌شود، بخش‌های معطوف به قرآن است. رشته‌های تخصصی علوم قرآن و حدیث نیز از مقطع کارشناسی تا دکتری حرفه‌ای در دانشگاه‌های سراسر کشور برقرار است. کانون‌های قرآن و عترت با جدیت در دانشگاه‌های کشور مشغول فعالیت هستند و در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 400 کانون قرآن و عترت فعالیت می‌کنند. همچنین فعالیت پژوهشکده‌های ویژه قرآن و عترت، برگزاری مسابقات متنوع فرهنگی در حوزه‌های معارف و مفاهیم قرآن و آموزه‌های اهل بیت (ع) از دیگر برنامه‌های رسمی دانشگاه‌های کشور و دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه قرآن و عترت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کلانتری با بیان اینکه سالانه نزدیک به هزار برنامه در حوزه قرآن و عترت در سطوح مختلف در حال برگزاری است، گفت: یکی از پاک‌ترین عرصه‌های کار فرهنگی، کارهای قرآنی است. مؤثرترین و کم‌هزینه‌ترین امر فرهنگی، اموری است که معطوف به قرآن و عترت است. اگر انسانی توفیق مأنوس شدن با قرآن را داشته باشد، ده‌ها پله ترقی را طی کرده و از مشکلات، خطرات و انحرافات فکری و اخلاقی دور می‌شود. به همین دلیل کارهای مربوط به قرآن در دانشگاه‌ها یکی از امور مهم و باارزش تلقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ورود انسان به حوزه تدبر قرآن و انطباق رفتار، سلوک و سبک زندگی با دستورالعمل‌های قرآنی، در ساخته شدن مدینه فاضله و یک زندگی همراه با آرامش، اخلاق و به دور از اضطراب و استرس کمک می‌کند. این موارد نتیجه انس با قرآن، تدبر به قرآن و عمل به آن است.

دکتر کلانتری با بیان اینکه جهان امروز با تمام تکنولوژی‌های پیشرفته خود، محتاج یک زندگی منطبق بر انسانیت، اخلاق و آرامش است، گفت: زندگی ایده‌آل در این جهان براساس حس برادری و دوستی همنوع است و تمام این موارد در پرتو قرآن کریم قابل دسترس است. قرآن آخرین معجزه جاودانه الهی برای انسان عصر خاتم است، یعنی قرآن به عنوان یک کتاب و الگوی تمام‌عیار، می‌تواند تا پایان عمر دنیا پاسخگوی همه نیازهای بشر در حوزه فردی، اجتماعی، سبک زندگی، اخلاق و پیشرفت‌های گوناگون باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جزئیات برگزاری سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور، اظهار داشت: روند شکل‌گیری این جشنواره از حدود یک سال پیش آغاز شد و مسئولیت برگزاری آن با حکم رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، برعهده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گذاشته شده است. امور مربوط به جشنواره از تیرماه 1397 آغاز شده و دارای بخش‌های مختلفی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کلانتری ادامه داد: بخش‌های مختلف این جشنواره شامل بخش معارفی (در 9 رشته)، بخش هنری، ادبی و پژوهشی (در 16 رشته) و بخش آوایی و شفاهی است.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی، بخش معارفی را در 21 آبان ماه با حضور 220 نفر در 9 مرکز استان برگزار کرد و 27 نفر به عنوان برگزیده معرفی شدند که از این افراد در افتتاحیه جشنواره تقدیر به عمل می‌آید. در بخش هنری، ادبی و پژوهشی 640 اثر به دبیرخانه جشنواره در شیراز رسیده که این آثار از تاریخ 25 تا 27 آبان ماه مورد داوری قرار گرفت و 48 اثر برگزیده شد. از صاحبان آثار برگزیده در این بخش نیز در مراسم افتتاحیه تقدیر خواهد شد. در بخش آوایی و شفاهی جشنواره 360 نفر به دبیرخانه معرفی شدند که از این تعداد، حدود 60 نفر در اختتامیه جشنواره برگزیده خواهند شد و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تعداد کل شرکت‌کنندگان در این جشنواره، گفت: در مجموع 1200 نفر از برگزیدگان دانشگاه‌های مختلف به این جشنواره معرفی شده‌ که پس از ارزیابی‌ها، 135 نفر برگزیده و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین کلانتری با بیان اینکه مراسم افتتاحیه جشنواره، دوازدهم آذرماه در مجتمع پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و با حضور مدیران ارشد کشوری، دانشگاهی و استانی برگزار خواهد شد، تصریح کرد: مراسم اختتامیه نیز چهاردهم آذرماه در حرم مطهر شاهچراغ برگزار می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به دستورالعمل آراستگی، شئون فرهنگی و رفتاری در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دستورالعمل به نیت حفظ واجبات عفاف، پوشش و روابط در فضای دانشگاهی ابلاغ و پیگیری شده است. این دستورالعمل یکی از امور مهم فرهنگی دانشگاه است و معتقدیم آموزه‌های قرآن و عترت به حدی غنی هستند که می‌توانیم در تمامی حوزه‌ها از آنها بهره‌مند شویم و در دانشگاه آزاد اسلامی نیز به همین گونه رفتار خواهیم کرد.

لزوم عمق و توسعه بیشتر فرهنگ استفاده از قرآن در کشور

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در دانشگاه‌های کشور و دانشگاه آزاد اسلامی، جمع بزرگی از بهترین حافظان، قاریان، معلمان و هنرمندان قرآنی وجود دارد، گفت: این امر مایه افتخار کشور است. صدها مقاله علمی و پژوهشی در مجلات داخلی و بین‌المللی برمبنای آیات قرآن و روایات معصومین (ع) منتشر می‌شود که بسیار حائز اهمیت است. باید تلاش کنیم در سبک زندگی، رفتار، نوع تعامل، حل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی به سمت قرآن حرکت کنیم. امیدوارم برگزاری این جشنواره کمک کند تا فرهنگ استفاده از قرآن، عمق و توسعه بیشتری در کشور پیدا کند.

در ادامه این نشست، دکتر عبدالمجید طالب‌تاش رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری همواره بر دو مسئله ضرورت فضاسازی برای آشنایی با مفاهیم و تفسیر قرآن و حضور جوانان در برنامه‌های قرآنی تأکید داشته‌اند، گفت: سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور با توجه به همین رویکرد برگزار خواهد شد و دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق این اهداف، سه رویکرد را در برگزاری این جشنواره در دستورکار قرار داد.

وی افزود: یکی از این رویکرد‌ها این است که برنامه‌ریزی به گونه‌ای صورت گیرد که اجراکنندگان اصلی این جشنواره، خود دانشجویان باشند. رویکرد دوم مردمی کردن جشنواره و رویکرد سوم مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی و تمام دستگاه‌های قرآنی اعم از دستگاه‌های رسمی و غیررسمی است.

پایان پیام/55

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لعیا زنگنه راه بهاره رهنما را می رود!/ عکس