ضرورت نگاه کلان به اصلاح قیمت بنزین


یک اقتصاددان گفت: افزایش نرخ بنزین به کاهش قاچاق سوخت می‌انجامد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی سرزعیم در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: اختلاف قیمت بنزین در داخل و خارج کشور، انگیزه قاچاق بنزین را فراهم کرده است که در نهایت به ایجاد رانت و فساد اقتصادی می‌انجامد.
او ادامه داد: بنزین به عنوان یکی از حامل‌های انرژی متعلق به همه مردم است، ولی عده‌ای به ناحق از آن بهره می‌برند افزایش نرخ بنزین سبب کاهش قاچاق سوخت می‌شود و فایده ان به جیب مردم بر می‌گردد.
محمدعلی دهقان دهنوی معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد نیز گفت: به طور متوسط روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود اگر بتوانیم بنا به اتفاق ۱۰ میلیون لیتر از میزان مصرف سوخت بکاهیم و با نرخ ۵ هزار تومان در خلیج فارس بفروشیم با در نظر گرفتن تفاوت با نرخ داخل کشور روزانه حدود ۴ میلیارد تومان و در ۱۰ روز ۴۰ میلیارد تومان و سالانه ۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل می‌شود.
او ادامه داد: در حال حاضر شرایط اقتصادی مردم به گونه‌ای نیست که بتوانند نرخ ۵ هزار تومان بابت هزینه بنزین را تحمل کنند هدف فعلی سیاست اقتصادی دولت بر این است که توزیع سوخت با نرخی عادلانه‌تر صورت پذیرد.
دهقان تصریح کرد: نرخ هر لیتر بنزین در عربستان ۶۲۰۰ تومان، در امارات ۶۴۰۰ تومان، در افغانستان، ۷ هزار تومان، پاکستان ۸ هزار تومان، ترکیه ۱۳۲۰۰ تومان و در کشور‌های پیشرفته‌ای مانند هلند و سوئد ۲۰ هزار تومان، در ترکمنستان حدود ۵ هزار تومان به پول ما فروخته می‌شود.
سرزعیم در پاسخ به این سوال که آیا قیمت دیگر کالا‌ها متاثر از اصلاح نرخ بنزین افزایش می‌یابد؟ گفت: این نوع تفکر درست نیست، زیرا در همه کشور‌های در حال توسعه، افزایش نرخ بنزین سبب تورم می‌شود، اما در کشور ما اینطور نیست این خود یک شاهد نقض بر این نوع تفکر است.
دهقان دهنوی سهم بنزین در سبد خانوار را بطور متوسط ۲/۵ درصد عنوان کرد و افزود:​ این یعنی افزایش نرخ بنزین فقط ۲/۵ درصد اقتصاد یک خانواده را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
ادامه دارد

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ سلام فرمانده 3 ابوذر روحی