مجازات جایگزین حبس؛ ظرفیتی قانونی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی


مجازات جایگزین حبس؛ ظرفیتی قانونی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی

رئیس کل دادگستری خراسان‌ جنوبی گفت: مجازات جایگزین حبس یک طرفیت جدید قانونی است که باعث می‌شود فرد متهم از فضای زندان دور شده و در فضاهای خیر و مردم نهاد به فعالیت مشغول شود که تاثیری مهم در کاهش آسیب‌ها و شخصیت‌سازی فرد دارد.

‌حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی‌ در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: قانون مجازات جایگزین حبس از جمله ظرفیت‌های جدیدی است که در سال‌های اخیر قوانین ما به خصوص در قانون آیین دادرسی و قانون مجازات اسلامی به وجود آمده است.

وی افزود: این ظرفیت در قوانین قبلی به شکلی که اکنون وجود دارد را نداشتیم و این یک خلأ بود چراکه برخی از قضات علاقمند بودند از این امر استفاده کنند و یا اینکه در برخی جرائم سبک حکم زندان صادر نکنند که اکنون این امکان در قانون پیش‌بینی شده است.

رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه اکنون این فرهنگ در بین قضات و محاکم جا باز کرده است، تصریح کرد: مجازات جایگزین حبس فواید بسیاری دارد که یکی از فواید آن این است که سازمان‌های عام المنفعه‌ای که نیاز به نیروی انسانی دارند، نیروی انسانی مورد نیاز آنان تامین می‌شود.

حمیدی ادامه داد: با این قانون با حکم دادگاه فرد متهم به جای زندان در اختیار سازمان‌های عام المنفعه برای خدمت به مردم قرار می‌گیرد.

وی افزود: این مجازات‌ها برای بازسازی شخصیت متهم نیز بسیار مفید است چراکه فرد به جای این که در زندان قرار گیرد و از آسیب‌های اجتماعی زندان متاثر شود، در سازمان عام‌المنفعه و فضای جدید خدمت قرار می‌گیرد.

رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی بیان کرد: این فضا باعث می‌شود شخصیت فرد بازسازی شده و پس از طی دوران محکومیت فرد مفیدی برای جامعه شود.

حمیدی ادامه داد: حبس‌زدایی و مدیریت جمعیت کیفری زندان‌ها و بازسازی شخصیت متهم از فواید این نوع مجازات است.

وی یادآور شد: در خراسان جنوبی از این جهت نیز وضعیت خوبی داریم و بسیاری از قضات از این ظرفیت قانونی بهره می‌برند که کمکی به کاهش آسیب‌ها است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان جنوبی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


سنگینی بار «ترومای جنگ» بر شانه‌های کوچک کودکان