اولین جشنواره ملی ایل سنگسر به کار خود پایان داد


اولین جشنواره ملی ایل سنگسر به کار خود پایان داد

سمنان- ایرنا- اولین جشنواره ملی ایل سنگسر پس از سه روز برگزاری با تجلیل از عوامل برگزاری این جشنواره، رونمایی از لوح‌های ثبتی آثار تاریخی و تمبر ایل سنگسر و برگزاری جشنواره غذا به کار خود پایان داد.

جشنواره ملی ایل سنگسر یکی از هفت رویداد ملی تعریف شده در کشور برای رونق صنعت گردشگری است که از پانزدهم آبان جاری گشایش یافت و بعد از سه روز، هفدهم آبان ۹۸ با حضور حبیب‌الله خجسته‌پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان، احمد همتی نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان استانی به کار خود پایان داد.
برپایی نمایشگاه فرش‌های دستباف، رونمایی از المان‌ها، ادای احترام به شهدا، نمایشگاه صنایع دستی و پوشاک و رونمایی از کمپ سیاه چادرهای عشایر، رونمایی از ۲ عنوان کتاب درباره عشایر ایل سنگسر و برگزاری جشن‌های شاد و برنامه‌های جذاب مانند آفرود از مهمترین برنامه‌های جشنواره ملی ایل سنگسر بود.
اولین جشنواره ملی ایل سنگسر عصر چهارشنبه با حضور حسین اربابی معاون سرمایه‌گذاری وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی دیگر از مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد.
اولین جشنواره ملی ایل سنگسر عصر چهارشنبه پانزدهم آبان با حضور حسین اربابی معاون سرمایه‌گذاری وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علیرضا آشناگر استاندار سمنان، احمد همتی نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی، حبیب‌الله خجسته‌پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان و جمعی دیگر از مسئولان افتتاح شد و در روز دوم این جشنواره ملی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از شرکت در نشست تخصصی پوشاک، دست‌یافته‌ها و فرش سنگسر، از این جشنواره و بخش‌های مختلف آن بازدید کرد.
نمایشگاه صنایع‌دستی و نمایشگاه فرش سنگسری تا ۱۰ روز دیگر در محل برگزاری جشنواره ملی ایل سنگسر برپا است.
مهدی شهر یا سنگسر مرکز شهرستان مهدیشهر واقع در استان سمنان، خاستگاه ایل عشایر سنگسری از شاخص‌ترین کوچ‌نشینان دامنه‌های البرز است که برای جابه‌جایی از ییلاق به قشلاق مسافت بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند و طی چنین مسافت طولانی توسط عشایر بی مانند است، «برنارد هوکارد» محقق مشهور اروپایی نیز معتقد بود عشایر ایل سنگسری طولانی‌ترین مسیر کوچ رو جهان را دارند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند که مهمترین و بزرگترین طایفه را ایل سنگسری تشکیل می دهد، به روایتی این عشایر طولانی ترین مسیر کوچ عشایر کشور را دارند و تولید ۸۰ نوع مشتقات لبنی و ۴٠ نوع نان از جمله قابلیت های عشایر سنگسر در بخش گردشگری است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سمنان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی