دو پایگاه علمی پرورش یوزپلنگ در کشور ایجاد می‌شود


دو پایگاه علمی پرورش یوزپلنگ در کشور ایجاد می‌شود

سمنان- ایرنا- معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور گفت: دو پایگاه علمی جدید برای پرورش گونه نادر یوزپلنگ آسیایی در استان‌های سمنان و یزد ایجاد می‌شود.

کیومرث کلانتری عصر جمعه در جریان بازدید از پایگاه پرورش گورخر در پارک ملی کویر گرمسار استان سمنان اظهار داشت: پرورش و افزایش نسل گونه‌های درخطر انقراض مانند یوزپلنگ به صورت اسارت و نیمه اسارت دنبال می‌شود.
وی ادامه داد: ایجاد پایگاه علمی برای افزایش نسل گونه نادر گوزن زرد ایرانی نیز در برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور قرار دارد.
وی تصریح کرد: انتقال و تکثیر گونه نادر گورخر در پارک ملی کویر گرمسار استان سمنان تجربه‌ای موفق بود و اکنون یک کره در این منطقه متولد شده است.
کلانتری بیان کرد: ۹ گورخر از پارک ملی توران در شهرستان شاهرود و استان یزد به پارک ملی کویر گرمسار منتقل شد که اکنون این گونه نادر با محیط سازگار شده و زاد ولد کرده است.
وی با بیان اینکه پارک ملی کویر گرمسار زیستگاه خوب برای تکثیر و رهاسازی گور خر است، اضافه کرد: پایگاه علمی جدید پرورش گورخر در این منطقه به زودی ایجاد می‌شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: پایگاه علمی و کارشناسی برگرفته از تجربه موفق دنیا که دارای خطرپذیری کم باشد در پارک ملی گرمسار ایجاد می‌شود و اکنون پایگاه علمی طراحی شده و در مراحل پایانی قرار دارد.
پارک ملی کویر یکی از بزرگ ‌ترین و قدیمی‌ترین مناطق حفاظت‌ شده ایران است که بیشتر وسعت آن در شهرستان گرمسار و بخش ‌های کوچکی هم در استان‌های تهران، قم و اصفهان واقع شده است.
این منطقه حدود ۶۷۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۲۰ هزار هکتار آن پارک ملی و ۲۵۰ هزار هکتار منطقه حفاظت ‌شده است.
پارک ملی کویر دارای اقلیم خشک و بیابانی است و بیشتر بارندگی آن در ماه‌های آبان تا اردیبهشت صورت می‌ گیرد، متوسط میزان سالانه باران در منطقه ۱۵۰ میلی‌متر است، به طور معمول گرمای شدید از اوایل خرداد تا پایان مهر در منطقه ادامه دارد.
در مجموع ۳۴ گونه پستاندار، ۱۵۵ گونه پرنده و ۳۴ گونه خزنده در این منطقه شناسایی شده‌ اند.
پلنگ ایرانی، گرگ، کفتار راه ‌راه، گربه شنی، روباه قرمز، روباه شنی، جبیر، کل و بز، قوچ و میش، شغال و سیاه‌ گوش از جمله پستانداران شاخص این منطقه هستند.
۶درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند.
مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار است و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است که نیاز به حفاظت دارد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه محیط زیست

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


سنگینی بار «ترومای جنگ» بر شانه‌های کوچک کودکان