کمتر از 30 هزار زائر در عراق باقی مانده‌اند


کمتر از 30 هزار زائر در عراق باقی مانده‌اند

کرمانشاه- ایرنا- رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که اکثر زایران ایرانی از عراق بازگشته‌اند و کمتر از 30 هزار زایر در این کشور باقی مانده‌اند.

علیرضا رشیدی سه شنبه شب در استانداری کرمانشاه در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: حضور زایران ایرانی برای مراسم‌ اربعین امسال با رشدی ۵۰ درصدی روبرو بود.
وی افزود: با وجود ضعف ها به ویژه در زیرساخت های کشور عراق، مراسم راهپیمایی عظیم اربعین در نظم کامل و به شکل خوبی انجام شد.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اکثر زایران ایرانی به کشور بازگشته اند، گفت: کمتر از ۳۰ هزار نفر در عراق داریم که دستگاه هایی که مسئولیت دارند به کار خود تا زمان نهایی شدن بازگشت این زایران ادامه می دهند.
وی همچنین به بازگشایی مرز خسروی نیز اشاره کرد و اظهارداشت: ‌خسروی یکی از مجهزترین مرزهای بین ایران و عراق است که به دلیل مشکلات آن سوی مرز تا پیش از مراسم اربعین بسته شده بود.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای تردد زایران در ۲ طرف مرز فراهم است، گفت: امسال ۱۴۳ هزار زایر ایرانی از طریق مرز خسروی وارد خاک عراق شدند که تاکنون ۱۳۱ هزار نفر از آنان به کشور بازگشتهاند.
رشیدی با اشاره به استقبال زایران از مرز خسروی گفت: امسال با وجودی که مرز تازه باز شده بود در مجموع رفت و برگشت تردد بیش از ۲۵۰ زایر ایرانی و تردد ۵۰ هزار زایر خارجی در کنار مراودات تجاری در خسروی ثبت شد.
وی با اعلام اینکه بازگشایی خسروی همیشگی است، گفت: به دنبال آن هستیم که زایران برای زیارت نجف و کربلا از مهران وارد عراق شوند و پس از زیارت سامران و کاظمین از خسروی به کشور بازگردند تا کمترین مسیر در خاک عراق طی شود.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کرمانشاه

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ببینید | بمباران شدید محله شجاعیه توسط جنگنده‌های اسرائیلی