هر عطسه آنفلوانزا، 5 میلیون ویروس می‌پراکند


هر عطسه آنفلوانزا، 5 میلیون ویروس می‌پراکند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با هر بار عطسه و یا سرفه فرد مبتلا به آنفلوانزا، حدود 5 میلیون ویروس وارد هوا می‌شود و با توجه به اینکه ویروس این بیماری می‌تواند حدود هشت تا 24 ساعت در محیط زنده بماند، تماس دست افراد سالم به سطوح آلوده شده به ویروس و سپس تماس دست آلوده با چشم، بینی و دهان سبب انتقال این ویروس به بدن و ابتلای...

دکتر سید مهدی حسینی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پیش‌رو بودن فصل سرما و افزایش احتمال بروز بیماری‌های تنفسی، اظهار کرد: با اطلاع‌رسانی مناسب و ارائه توصیه‌های بهداشتی و آگاه‌سازی عموم مردم نسبت به روش‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی، باید از ابتلای افراد جامعه به این بیماری‌ها و عوارض آن جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است، ادامه داد: علائم آنفلوانزا تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه هستند که با توجه به این وضعیت این بیماری به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

راه‌های انتقال آنفلوانزا

حسینی‌زاده گفت: ویروس‌های آنفلوانزا به طور عمده از طریق هوا (ذرات ریز تنفسی آلوده) توسط سرفه و عطسه، صحبت کردن با فاصله کمتر از یک متر، دست دادن و روبوسی با فرد بیمار و سطوح آلوده منتقل می‌شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: با هر بار عطسه و یا سرفه فرد مبتلا به آنفلوانزا، حدود ۵ میلیون ویروس وارد هوا می‌شود و با توجه به اینکه ویروس این بیماری می‌تواند حدود هشت تا ۲۴ ساعت در محیط زنده بماند، تماس دست افراد سالم به سطوح آلوده شده به ویروس و سپس تماس دست آلوده با چشم، بینی و دهان سبب انتقال این ویروس به بدن و ابتلای فرد به بیماری آنفلوانزا می‌شود بنابراین رعایت آداب تنفسی و شستن مکرر دست‌ها از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری می‌کند.

افراد در معرض خطر ابتلا

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به افراد در معرض خطر ابتلا به آنفلوانزا، گفت: مادران باردار، بیماران قلبی، مبتلایان به سرطان و دیابت پیشرفته، افراد دارای نارسایی کلیه و کبد، افراد مسن و دچار ضعف ایمنی از مهمترین گروه‌های در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند که برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و عوارض آن باید علاوه بر رعایت توصیه‌های بهداشتی، باید برای تهیه واکسن آنفلوانزای فصلی به داروخانه‌ها مراجعه و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

علائم ابتلا

وی گفت: بروز علائم ابتلا به این بیماری به صورت ناگهانی است، به طوری که بسیاری از بیماران می‌توانند زمان شروع علائم را بیان کنند. مهمترین علائم این بیماری تب ۳۸ درجه سانتی‌گراد زیر زبانی یا بالاتر، سردرد، درد بدن، بی‌حالی و بی‌اشتهایی هستند. این علائم پس از یک تا سه روز از زمان مواجهه با ویروس ایجاد می‌شوند.

حسینی‌زاده ادامه داد: معمولا بدن درد یا سردرد بیشترین علامت مشکل‌ساز است و شدت آن به تب مرتبط است. این بیماری گاهی نیز با علائم گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال همراه است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: همچنین علائم تنفسی مانند سرفه شدید و خشک، درد شدید گلو، انسداد و آبریزش بینی از دیگر علائم ابتلا به این بیماری هستند.

چگونگی پیشگیری

وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا و بیماری‌های حاد تنفسی، گفت: رعایت بهداشت فردی منطبق با اصول خودمراقبتی، بهترین و ارزان‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است. همچنین توصیه می‌شود دست‌ها به طور منظم با آب و صابون مایع به مدت ۴۰ تا ۶۰ ثانیه شست‌وشو شوند.

حسینی‌زاده ادامه داد: هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان باید با دستمال کاغذی پوشانده شده و دستمال مصرف شده فورا در سطل زباله ریخته شود. از مالیدن و تماس دست آلوده با چشم‌ها، بینی و دهان نیز باید خودداری کرد و در صورت مشاهده علائم آنفلوانزا، فورا به پزشک مراجعه شود.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خوزستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج