صنعت چهارمحال و بختیاری سالانه نیازمند 288 میلیون مترمکعب آب است


صنعت چهارمحال و بختیاری سالانه نیازمند 288 میلیون مترمکعب آب است

شهرکرد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به خشکسالی یک دهه اخیر در این استان گفت: با برآورد انجام شده بخش صنعت این استان در یک افق 10 ساله نیاز به 288 میلیون مترمکعب اّب در سال را دارد.

الله‌کرم نصیری روز دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات آب چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هم‌اینک تنها ۱۶ میلیون مترمکعب آب در بخش صنایع کوچک و متوسط استان مصرف می‌شود که بخشی از شهرک‌های صنعتی مرکز استان و سایر شهرستانها از جمله سامان و بروجن با بحران شدید کم‌آبی مواجه و با تانکر آبرسانی می‌شود.

به گفته وی، با تکمیل و بهره‌برداری از مجتمع پتروشیمی لردگان مصرف آبی ۱۶ میلیون متر مکعبی در سال بخش صنعت به ۳۲ میلیون مترمکعب در سال می‌رسد که این حجم آب صنعتی نسبت به نیاز و تخصصی ۲۸۸میلیون مترمکعب بسیار ناچیز است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: باید متولیان بخش صنعت برای آماده‌کردن زیرساخت‌ها و فرایند آبرسانی شرب و صنعتی به شهرک‌های صنعتی تلاش کنند و واحدهای صنعتی دچار بحران آب را مدیریت و بهبود بخشند.

نصیری، سهم تخصیص آب چهارمحال و بختیاری از سرشاخه‌های کارون را یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال برآورد کرد و از دستگاه‌های اجرایی استان خواست تا سهم آب تخصصی در بخش‌های صنعت، کشاورزی، گردشگری و شرب از حوضه سرشاخه‌های کارون را مشخص و برای افق ۱۴۲۵ شفاف‌سازی کنند.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه از اجرای ۱۵ طرح بخش آب کشاورزی در بخش حوضه آبریز کارون در استان خبر داد و افزود: برای اجرای این طرح‌های نیمه‌تمام افزون بر ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی نیاز است که در صورت تامین اعتبار در کمترین زمان ممکن بهره‌برداری خواهد شد.

ذبیح‌الله غریب، با تاکید بر اینکه توسعه اراضی زراعی در دستورکار سازمان جهادکشاورزی قرار ندارد، تصریح کرد: توسعه گلخانه و تکمیل زنجیره غذایی و توسعه باغات در استان نیازمند حداقل به ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سرشاخههای کارون است که با توجه به بحرانی شدن برداشت آب زیرزمینی در ۱۰ دشت، جذب حقآب روان در مناطق یادشده یک ضرورت انکارناپذیر است.

وی، میزان آب برداشتی استان سالانه از سفره های زیرزمینی در سال را بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار مترمکعب در سال ذکر کرد و گفت: از این میزان حدود ۵۰ میلیون مترمکعب به بخش شرب شهری اختصاص دارد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری میزان تخصیص آب بخش کشاورزی از سرشاخه‌های کارون را ۳۸۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان تاکنون ۹۰ میلیون مترمکعب بهره‌برداری شده است و ۲۹۰ میلیون مترمکعب نیز عملیات اجرایی آن در حال انجام و از پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد برخوردار هستند.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی در چهارمحال و بختیاری فعال است که حدود ۱۴ هزار خانوار معادل ۴۵ هزار نفر از جمعیت استان در این شهرک‌های صنعتی مشغول کار هستند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه چهارمحال و بختیاری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید