ماجرای رد شدن طراحی داوینچی برای پل گالاتا توسط پادشاه عثمانی ترکیه


ماجرای رد شدن طراحی داوینچی برای پل گالاتا توسط پادشاه عثمانی ترکیه

لئوناردو داوینچی در سال 1502 اسکچی (طراحی دستی یک سازه معماری) از یک پل راطراحی کرده بود که امسال در سال 2019  موسسه تکنولوژی ماساچوست در امریکا برای اولین بار ماکت این طراحی را ساخت.

چمدان : لئوناردو داوینچی در سال ۱۵۰۲ اسکچی (طراحی دستی یک سازه معماری) از یک پل راطراحی کرده بود که امسال در سال ۲۰۱۹ موسسه تکنولوژی ماساچوست در امریکا برای اولین بار ماکت این طراحی را ساخت.

در اسکچ تاریخی به جای مانده از لئوناردو داوینچی اندازه واقعی این پل ۲۸۰ متر است. داوینچی طرح این پل را برای فراخوان سلطان بایزید دوم، پادشاه عثمانی طراحی کرد اما طرح او در این فراخوان پذیرفته نشد، بنابراین این طرح هرگز به اجرا در نیامد. این پل برای رودخانه‌ای بین گالاتا و استانبول طراحی شده‌ بود.

ماجرای رد شدن طراحی داوینچی برای پل گالاتا توسط پادشاه عثمانی ترکیه

داوینچی در طراحی خود به زلزله خیز بودن منطقه توجه کرده‌ است و این پل فرضی را تا حد زیادی مقاوم در برابر زلزله طراحی کرده بود.

داوینچی جنس این پل را تکه سنگ‌هایی در نظر گرفته بود که بدون ملات در یکدیگر چفت می‌شوند. پایداری این طراحی که بر اساس قوانین هندسه انجام شده حتی برای سازندگان ماکت آن هم با شک و تردید روبرو بود، بنابراین طرح واضح‌تر دیگری در زمان پادشاه عثمانی پذیرفته شد اما ساخت ماکت پل ثابت کرد که محاسبات داوینچی درست بوده و پل پایداری لازم را دارد.

البته متخصصان معتقدند ساخت این پل نه تنها برای قرن ۱۶ بلکه با تجهیزات کنونی هم کار دشواری است اما می‌تواند الهام بخش آثار معماری دیگری باشد.

کد خبر 246738

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


مدل کیک جشن الفبا کلاس اول