غلبه بر نقرس با طب سنتی
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: بیماری نقرس به علت رسوب اسید اوریک در لایههای مفاصل ایجاد میشود که با رعایت رژیم غذایی مناسب میتوان این عارضه را کنترل کرد.
به گزارش بهداشت نیوز حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره نقرس اظهار کرد: این بیماری به علت رسوب اسید اوریک در لایههای مفاصل مانند قوزک پاها، زانوها، آرنجها و به ویژه انگشت شست پا ایجاد میشود و درد را به همراه دارد. نقرس در افراد دموی مزاج (طبع گرم و تر) بیشتر دیده میشود. این بیماری در مردان شایعتر است و در زنان هم پس از سن یائسگی بیشتر دیده میشود.
عوامل مؤثر در ایجاد نقرس
او بیان کرد: رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح، مصرف زیاد گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو و گوساله، ابتلا به چاقی، خوردن زیاد حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود، مصرف زیاد سبزیهایی مانند اسفناج و تره، خوردن برنج بدون سبوس، اختلال در کارکرد کبد و کلیهها، به هم خوردن تعادل عملکرد هورمونهای بدن، تنظیم نبودن سوختوساز بدن، مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و شیرینیهای قنادی، کم تحرکی، نوشیدن چای پُر رنگ و هر عاملی که در غلیظ شدن خون مؤثر باشد، از جمله عوامل مؤثر در ایجاد نقرس هستند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ابتلا به چربی خون (کلسترول خون بالا)، فشار خون، دیابت نوع یک و ۲، عوامل ارثی، استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی در بروز بیماری نقرس نقش دارند.
مهمترین علائم نقرس
عظمایی تأکید کرد: قرمزی و درد شدید مفاصل به ویژه انگشت شست، قوزک و مچ پا از مهمترین علائم نقرس هستند. در این عارضه رسوبهای اسید اوریک در بافتهای زیر پوست مانند آرنج و مچ دست تجمع پیدا میکنند و به شکل برجستگی مشاهده میشوند. اگر بیماری نقرس با التهاب همراه باشد اغلب درد هم احساس میشود.
بخور و نخورهای غذایی برای مبتلایان به نقرس
او تصریح کرد: مبتلایان به نقرس باید از مصرف گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو و گوساله، حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود، دل، قلوه، جگر، مغز، کله پاچه، خاویار، دوغ ترش، ماست بدون مصلح، چای پُر رنگ، باقالی، غذاهای ترش و پُر ادویه، آبگوشت با نخود زیاد، خیارشور، غذاهای کنسرو شده و ساندویچی مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنند. این افراد میتوانند گوشت گوسفند جوان را به مقدار کم بخورند اشخاص دچار این عارضه باید از اضطراب، استرس و عصبانیت هم دوری کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: گنجاندن ورزش در برنامه روزانه مبتلایان به نقرس ضروری است. همچنین افراد دچار این عارضه که از اضافه وزن و چاقی رنج میبرند باید وزن خود را کاهش دهند.
عظمایی اظهار کرد: پاکسازی خلط غالب بدن در درمان بیماری نقرس بسیار اهمیت دارد که برای پاکسازی از مصرف مصلحات، حجامت، زالو و زنبوردرمانی کمک بگیریم. ماساژ بدن با روغنهای گل محمدی و شترمرغ هم برای مبتلایان به نقرس مفید است.
او بیان کرد: افراد دچار نقرس برای رفع مشکلشان میتوانند عرقیات کیالک، کاسنی، خارشتر و بید را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنند و روزانه سه تا چهار لیوان از این مخلوط را به همراه شربت سکنجبین بنوشند. مصرف روزانه ۲ تا سه لیوان زرشک آبگیری برای مبتلایان به این عارضه مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف سورنجان به علت داشتن مادهای به نام «کلشیسین» برای مبتلایان به نقرس مفید است. برای این منظور سورنجان را میتوان با هلیله سیاه، پوست هلیله زرد و مقدار خیلی کم عصاره صبر زرد و عسل مخلوط کرد و این ترکیب را به شکل نخود درآورد و روزانه حدود ۶ نخود از این مخلوط را میل کرد.
عظمایی تأکید کرد: از آبمیوههای طبیعی مفید برای مبتلایان به نقرس میتوان به آب انگور، هندوانه، گیلاس و آلبالو اشاره کرد.میوه سیب و میوهها و سبزیهای سرشار از ویتامین C مانند نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین و کلم بنفش هم برای افراد دچار این عارضه مناسب است.
او یادآوری کرد: مبتلایان به نقرس در صورت مصرف ماست و دوغ باید از مصلحات آنها مانند آویشن، کاکوتی، پونه، زیره و زنیان استفاده کنند. مصرف ماء الجبن افتیمونی (آب پنیر) به افراد دچار این عارضه پیشنهاد میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران