ارتش ما امروز مظهر ایمان و عقیده دینی است


ارتش ما امروز مظهر ایمان و عقیده دینی است

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی و نماینده ولی فقیه در ارتش و جمعی از مسئولان این سازمان با آیت الله العظمی نوری همدانی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفتگو کردند.

ارتش ما امروز مظهر ایمان و عقیده دینی استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ارتش، آیت‌الله العظمی نوری همدانی در این دیدار با بیان اینکه عزت و اقتدار با انقلاب اسلامی در ایران احیا شد، گفت: رکن اول عزت ایمان است. در دنیا ارتش زیاد است، اما آنچه که ارتش جمهوری اسلامی ایران را با دیگر ارتش‌های دنیا متفاوت و متمایز کرده، معنویت، ایمان و مظهر دینی است.
وی افزود: یکی از امتیازات ارتش گام برداشتن در مسیر ایمان به خداوند است و به همین خاطر علو و عظمت را برای همیشه دارد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: ارتش‌های دیگر کشور‌ها اگر چه از لحاظ تجهیزات جنگی قوی هستند، اما در دل‌ها جایی ندارند و کارهایشان از دل برنمی خیزد و کار ارتش جمهوری اسلامی ایران، چون از دل بر می‌خیزد در دل‌ها نیز جای می‌گیرد.
آیت الله العظمی نوری همدانی گفت: لازم است هفته‌ای یکبار جلوه‌های معنوی ارتش در رسانه‌های جمعی و صدا و سیما انعکاس پیدا کند و برای مردم بیان شود.
این مرجع تقلید ایمان، وحدت و اتحاد را از عوامل عزت آفرین عنوان و تصریح کرد: افزایش وحدت ما را قوی‌تر می‌کند و وحدت و اتحاد امروز در ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیرو‌های مسلح به‌نحو مطلوب وجود دارد.
وی افزود: همانگونه که مرز زمینی، هوایی و دریایی وجود دارد، مرز بالاتر، دل هاست. روحانیت مرزبان دل‌ها هستند. دشمنان در آن سوی مرز‌ها برای نفوذ در دل‌های مردم مدام نقشه‌های کینه توزانه علیه مردم می‌کشند، اما روحانیت دل‌های مردم را از نفوذ دشمن حفظ می‌کند و جلوی نفوذ دشمن را می‌گیرد.
آیت‌الله العظمی نوری همدانی یادآور شد: در زمان جنگ وقتی طلاب در جبهه‌ها شرکت می‌کردند، امام (ره) پیغام دادند که آفرین بر طلبه‌هایی که دیوار‌های فیضیه را پشت سر گذاشتند و به سوی جبهه‌ها شتافتند این‌ها کسانی هستند که رساله عملیه خود را با مرکب خون می‌نویسند. تعداد علما و طلابی که در جبهه جنگ به شهادت رسیدند بالاتر از دیگر اقشار است.
این مرجع تقلید با تحسین توجه به مردم از سوی ارتش و دیگر نیرو‌های مسلح اضافه کرد: معجزه انقلاب اسلامی تحولی بود که در بستر توجه به مردم ایجاد شد. قبل از انقلاب مردم در حاشیه بودند و قدرتی نداشتند.
وی با بیان اینکه در آخرالزمان فتنه‌هایی برپا خواهد شد، تصریح کرد: فتنه امروز اختلاف افکنی است. علما باید فتنه‌های آخرالزمان را برای مردم بیان کنند. این اختلافات امروز برای این است که حق و باطل را با هم مخلوط و فتنه ایجاد کنند. نیازمند فرهنگ بالا هستیم تا این فتنه‌ها را از هم تفکیک کند چرا که دشمنان هر روز فتنه به پا می‌کنند. این شما هستید که از نفوذ دشمن در حوزه زندگی مردم جلوگیری می‌کنید.
آیت الله العظمی نوری همدانی به نقش و رشادت‌های ارتش در ۸ سال دفاع مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: فضیلت کار ارتش و نیرو‌های مسلح که خود را برای دفاع از انقلاب و نظام آماده کرده‌اند از دیگر افراد جامعه که این‌گونه نیستند یک میلیون بار بالاتر هستند.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه ارتش جمهوری اسلامی قدرتمند، قوی، بیدار و شجاع است، گفت: ان شاء الله روز به روز بر قدرت و عزت ارتش و نیرو‌های مسلح ما افزوده شود چرا که سبب عزت و قدرت اسلام می‌شود.
وی بر ضرورت دشمن شناسی تاکید و تصریح کرد: اسلام ارزش‌های بسیاری دارد که دشمن شناسی جزء ارزش‌های محوری است. دشمنان اسلام با قدرت علمی تجهیزات خود را قوی‌تر می‌کنند از آن سو محرومان و مستضعفان جهان نیز بیدار شدند و تجهیزات خود، وحدت و عهد و پیمان خود را قوی‌تر می‌کنند.
این مرجع تقلید افزود: معتقدم امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) طوری مهندسی کردند که حضرت زینب در سوریه و امام حسین در عراق زمینه پیدایش مجاهدان و مدافعان فراوان ارزش‌های اسلامی فراهم شود و در حقیقت یک مکتبی بزرگی از این دو بردار و خواهر به یادگار مانده است.
آیت الله العظمی نوری همدانی خاطرنشان کرد: امروز حضور مدافعان حرم در سوریه و زائران ۲۰ میلیونی اربعین حسینی در کربلای معلی به معنی این است که روز به روز بر جبهه مدافعان حرم افزوده می‌شود و این مکتب برای کوبیدن استکبار تا ظهور امام عصر (عج) ادامه خواهد داشت.
این مرجع تقلید همچنین به تحرکات دشمنان اسلام در منطقه اشاره و اظهار کرد: مسجد الاقصی متعلق به همه مسلمانان است. آن‌ها به چه حقی اراضی جولان را از سوریه می‌گیرند و به صهیونیست‌ها می‌دهند؟ ما وظیفه داریم این مسائل را به ملت مسلمان بگوییم و ان‌ها را بیدار کنیم و جبهه خود را تقویت کنیم؛ بنابراین گزارش، حجت الاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی رییس سازمان عقیدنی سیاسی ارتش نیز در این دیدار گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران برخوردار از ارتشی معنوی، مردمی، شجاع، شهادت طلب، انقلابی، ولایی و معتقد به مرجعیت شیعه و ارزش‌های اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه شهادت طلبی در ارتش در نقطه اوج خود قرار دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران زمانی که تهدید‌های آمریکا در منطقه تشدید یافت با روحیه شهادت طلبی برای انجام هر مأموریتی در هر نقطه دور و نزدیک اعلام آمادگی کردند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان اینکه امروز ارتش مملو از زهیرها، بریرها، ابوالفضل‌ها و علی اکبر‌ها است، افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز برای جان نثاری در راه مولا و رهبرشان آماده است و این ارتش را در حوزه رزم‌آوری می‌توان با رزمندگان صدر اسلام مقایسه کرد.
نماینده، ولی فقیه در ارتش با اشاره به اجرای طرح‌های فرهنگی مصباح در ارتش و تربیت بیش از ۱۲ هزار حافظ قرآن کریم در این مجموعه خاطرنشان کرد: ارتش جمهوری اسلامی با همه ساز و برگ خود امروز مطیع اوامر فرماندهی معظم کل قوا، در خدمت انقلاب، اسلام، اهل بیت (ع) و مراجع گرانقدر است.
وی با اشاره به حضور عاشقانه و وصف ناشدنی کارکنان پایور و وظیفه و خانواده‌های کارکنان در همایش باشکوه اربعین حسینی اضافه کرد: علاوه بر این حضور باشکوه که نشان‌دهنده عشق به اهل بیت و ائمه اطهار علیهم السلام است، مجموعه نیرو‌های ارتش با دایر کردن موکب‌های متعدد در مرز‌های غرب و جنوب غرب کشور روزانه بیش از ۲۰ هزار زائر کربلا و اربعین پذیرایی می‌کنند.
آیت‌الله اعرافی
باید فلسفه وجودی نیرو‌های مسلح تبیین شود
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: باید فلسفه وجودی نیرو‌های مسلح از منظر اسلام و اعتقادات بنیادی و پایه‌ای آن تولید و تبیین شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی و نماینده ولی فقیه در ارتش و معاونان این سازمان با حضور در دفتر آیت‌الله علیرضا اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور با وی دیدار و گفتگو کردند.
آیت‌الله اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در این دیدار ضمن تبریک سالروز تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و تسلیت اربعین حسینی، گفت: اقدامات عقیدتی سیاسی کار بسیار مهم و راهبردی است و اقدامات شما برکات زیادی را برای نیرو‌های مسلح، ارتش و نظام اسلامی فراهم آورده است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بنا دارد فضایی نو و جدید را در جهان بگشاید، گفت: ما در طول چند قرن گذشته شاهد جهانی تحت سیطره گفتمان علمی، اقتصادی و فرهنگی غرب هستیم و آن زمانی که جهان دو قطبی بود، قطب شرق در کلان تحت تاثیر گفتمان غرب و تفکر معرفتی علمی انان قرار داشت که این سیطره بعد از رنسانس در غرب پدید آمد.
آیت الله اعرافی ادامه داد: در ذات این گفتمان علمی، اقتصادی و فرهنگی برغم داشتن دستاورد‌های خوب برای بشر، سلطه جویی و ماده گرایی وجود دارد. انقلاب اسلامی که یک جهت گیری تمدنی است می‌خواهد معادلات کلان تمدنی بشر را تغییر دهد و این معادلات کلان عمدتا در ۵ محور وجود دارد و کشور‌ها در سیطره این محور‌ها قرار دارند.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: رسالت انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب تغییر این محور‌های «فرهنگی و معرفتی»، «اقتصادی»، «علمی و فناوری»، «سیاسی» و «نظامی و امنیتی» است، این محور‌ها در قلمرو یک معادله معرفتی و فرهنگی است که از دوره رنسانس شروع شد و یک موج جدیدی از تفکر ماده گرایی، حس گرایی و لیبرالیستی در ابعاد مختلف ایجاد شد که کل بشر را با یک منطق مادی تفسیر کرد و فرهنگ بشر را بر اساس آن سامان داد.
وی با بیان اینکه این گفتمان و معادلات معرفتی فرهنگی، ابعاد مختلف فسلفی و معرفتی دارد که شاخ و برگ پیدا کرده و در همه ساحت‌های زندگی بشر سایه افکنده است، گفت: این معادله از حس گرایی و معرفت شناسی شروع می‌شود و تا انسان محوری و لیبرالیستی و ازادی پیش می‌رود.
آیت‌الله اعرافی تاکید کرد: معادلات علمی و فناوری در چند قرن گذشته بر اساس گفتمان و عنصر اول شکل گرفت و ما شاهد مجموعه از علوم، دانش‌ها و فناوری‌ها هستیم که بر همان بنیاد فکری نخست استوار است. در علوم ریاضی و طبیعی به شکلی و در علوم انسانی به شکل دیگری. منظومه علمی و فناوری که در غرب تولید شد مبتنی بر نگاه فلسفی حس گرایی و دنیاگرایی است.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: ما در علوم انسانی و اجتماعی شاهد این هستیم که نظریه‌های موجود در غرب بر رویکرد فلسفه مادی است و حرکت‌هایی هم که در حوزه و دانشگاه در این ۴۰ سال برای اصلاح و ارتقا صورت گرفته هنوز کم است.
وی با بیان اینکه اقتصاد غربی‌ها بر مبانی و اهداف دنیا گرایانه استوار شد، گفت: نتیجه این معادله اقتصاد سرمایه‌داری شده است که حاصل آن ضمن پیشرفت‌ها بیش از یک میلیارد جمعیت بشر گرسنه هستند.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: نتیجه معادلات سیاسی آنان شورای امنیت و حق وتو، اشغال ها، جنگ‌ها و ظلم‌هایی است که بر عالم بشر روا داشته شده است.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: برنامه شکل گرفته برای بشر در حوزه نظامی و امنیتی نیز بر اساس یک رویکرد دنیاگرایانه، ماده پرستانه و دور از ارزش‌های قدسی و الهی شکل گرفته است.
وی افزود: آنچه که انقلاب اسلامی می‌خواهد پایه ریزی کند تغییر این ۵ معادله است که عالم با آن اداره می‌شود. تغییر این معادلات قدرت امروز نیازمند کار‌های بزرگی است که انقلاب اسلامی دنبال آن است. اینکه آن‌ها از ما می‌ترسند به دلیل این است که ما در این ۵ محور دارای فکر و اندیشه هستیم. انقلاب اسلامی پول و زور نمی‌خواهد چرا که اگر منطق خود را به درستی عرضه کند میلیون‌ها انسان فداکار برای آن ایستاده است. تغییر این معادلات روح بیانیه گام دوم و منظومه فکری امام و رهبری و انقلاب اسلامی است.
آیت الله اعرافی اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک اندیشه تمدنی است یعنی ما دارای یک منظومه فکری و معرفتی هستیم که در همه قلمرو بشر حضور و معنا می‌دهد و می‌خواهد معادلات قدرت بشر در حوزه سخت و نرم را تغییر دهد و این حرکت البته با منطق عقلانیت و دست مایه فکری و علمی است.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه در بین این ۵ معادله، معادله نظامی و امنیتی نقش بسیار مهمی دارد، گفت: مهمترین مسئولیتی که دستگاه عقیدتی سیاسی در نیرو‌های مسلح با عناوین مختلف دنبال می‌کند این است که ما گفتمانی در نیرو‌های مسلح به وجود بیاوریم که جهت گیری تمدنی و تغییر سنجیده و عقلانی و منطقی معادله‌های قدرت دنیای امروز ما باشد و اینکه نیروی نظامی و ارتش سرافراز ما درک کند که قدرت او پایه‌ای برای این اقتدار، تولید یک قدرت جدید با تمدن و گفتمان جدید است.
وی افزود: نگاه ما در این امر، امت اسلامی است و ما برای ایران به عنوان یک هسته مرکزی و اثرگذار بسیار اهمیت قائل هستیم.
آیت‌الله اعرافی با تاکید بر اینکه نیرو‌های مسلح ما در جایگاه رفیعی قرار دارند، اذعان کرد: این جایگاه رفیع نیرو‌های نظامی اقتضا می‌کند که دائم تولید فکر کند و روش‌های تربیتی و اخلاقی تغییر پیدا کند و بالنده شود. طبعا کار اعتقادی و تربیتی در نیرو‌های مسلح همان پیچیدگی‌های قشر‌های دیگر را دارد، به دلیل اینکه تربیت امروز با موانع و همجه‌های بی شماری مواجه است.
وی در پایان از آمادگی حوزه‌های علمیه سراسر کشور در زمینه پژوهش و تحقیق ناظر بر نیرو‌های مسلح، تربیت نیرو از روحانیت شایسته در قالب رشته‌های تخصصی، دوره‌های کاربردی و مهارتی برای روحانیون نیرو‌های مسلح و اعزام‌های تبلیغی و ارتقا تحصیلی با سازمان عقیدتی سیاسی ارتش خبر داد؛ بنابراین گزارش حجت‌الاسلام عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش نیز در این دیدار گفت: عقیدتی سیاسی در ارتش به دلیل حرکت فرهنگی نظام‌مند و هوشمند از جایگاه بالایی در نگاه ارتش و مردم برخوردار است.
وی افزود: ما در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، ۱۶ طرح فرهنگی بنام طرح‌های فرهنگی مصباح برای مخاطبان متعدد تعریف کردیم که نقشه راه فرهنگی ارتش محسوب می‌شود.
نماینده ولی فقیه در ارتش همچنین از آیت الله اعرافی به دلیل مساعدت در زمینه ارتقای تحصیلی روحانیون شاغل تشکر و تصریح کرد: روحانیونی که بخاطر انقلاب و نیاز‌های آن دل از درس و تحصیل در حوزه‌های علمیه کندند، کار جهادی انجام دادند و این همواره قابل تحسین، تجلیل و تکریم است.

امیر دریادار خانزادی، سالروز تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش را تبریک گفت
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پیامی در آستانه ۲۴ مهر؛ سالروز تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرمان حضرت امام خمینی (ره) را تبریک گفت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سازمان عقیدتی سیاسی این مولود انقلاب اسلامی در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود از ۸ سال دفاع مقدس تاکنون با حضور معنوی و ارزشمند خود با تقویت ایمان و ایجاد بخش عمیق دینی وسیاسی و بصیرت افزایی، چهره ارتش را به نورمعنویت مزین نموده و مدال افتخار "شجره طیبه" را بر سینه این سازمان مردمی و ولایتمدار نصب کرده است.
ضمن گرامیداشت این روز، ازدرگاه خداوند متعال، تداوم کامیابی وتوفیقات بیش از‌پیش کارکنان خدوم عقیدتی سیاسی و همه خدمتگزاران به این نظام مقدس را که فعالانه در عرصه‌ی ارتقای روحیه معنوی و ایمانی، تعمیق بصیرت سیاسی وتوسعه فرهنگ جهادی در سطح آجا کوشش می‌نمایند، در خدمت به اسلام عزیز و میهن اسلامی تحت توجهات حضرت ولیعصر (عج) و رهبـری داهیانه مقام معظـم رهبری و فرمــان دهی معظم کل قـوا (مدظله العالی)، مسئـلت می‌نـمایم.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران
دریادار دکتر حسین خانزادی.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لاوروف: سران ارمنستان به دنبال برهم زدن روابط با روسیه هستند