بررسی تشخیص و درمان سلول‌های سرطانی


بررسی تشخیص و درمان سلول‌های سرطانی
در رساله دکترای دانشجوی دانشگاه تهران، فرمولاسیون دوکسوروبیسین بر پایه آلفالاکتالبومین و نانوذرات مغناطیسی آهن جهت تشخیص و درمان سرطان سینه، بررسی شد.

به گزارش ایسنا، تیم تحقیقاتی بخش نانوبیوتکنولوژی دانشکده علوم و فنون نوین، موفق به فرمولاسیون تازه نانوذرات تشخیصی- درمانی برای داروهای شیمی درمانی مانند دوکسوروبیسین بر پایه پروتئین آلبومین شیرگاوی( آلفالاکتالبومین) و نانوذرات مغناطیسی آهن شده اند.

این نانوکامپوزیت قابلیت ردیابی پاسخ های درمانی از طریق بهبود کنتراست MRI را دارا است. این نانوکامپوزیت فرموله شده کاهش عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی و همچنین کاهش روند رشد غده در موش ها را با موفقیت گذرانده است.

این رساله به وسیله بهداد دلاوری، دانشجوی دکترای نانوبیوتکنولوژی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۸ با عنوان« طراحی، ساخت و بررسی عملکرد سامانه هوشمند آلفالاکتالبومین- Fe3O4 بعنوان حامل داروهای پاکلی تاکسل و دوکسوروبیسین به خاطر تشخیص و درمان سلول های سرطانی» دفاع شد.

این کار پژوهشی بصورت مشترک بین دانشکده علوم و فنون نوین به راهنمایی دکتر علی حسین رضایان و مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک به راهنمایی دکتر علی اکبر صبوری دانشگاه تهران و با کمک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده داروسازی دانشگاه سیدنی به انجام رسیده است.

اهمیت این رساله در آنجاست که بر اساس آمار وزارت بهداشت، ایران بالاترین سرعت رشد سرطان در دنیا را دارد و سرطان سینه رایج ترین سرطان در بین زنان ایرانی است. بر اساس این آمار، سالیانه ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم درمان سرطان در ایران است.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، خروجی این رساله تا به امروز چاپ دو مقاله در مجله های Scientific Reports از انتشارات Nature و ACS Biomaterials science and engineering از انتشارات ACS است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اخبار پزشکی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بیانیه نتانیاهو علیه ایران