تلگرام

فلامینگوها به تالاب بین‌المللی میانکاله رسیدند


ساری-ایرنا- فلامینگوها به عنوان پرجمعیت‌ترین پرندگان مهاجر زمستانی در مازندران پس از طی مسافت طولانی از عرض شمالی به تالاب بین‌المللی میانکاله در شرق مازندران رسیدند.

تبليغ

به گزارش خبرنگار ایرنا، فلامینگوها دومین گروه از پیشقراولان پرندگان مهاجر زمستان گذران به تالاب و آببندان های استان مازندران محسوب می شوند که در روزهای اخیر برای زمستان گذرانی خود را به جنوب دریای خزر و تالاب بین المللی میانکاله به عنوان یکی از ۶۰۰ ذخیرگاه زیست کره جهان رساندند.
پیش از این خوتکا، حواصیل و آبچلیک ها نخستین گروه از پرندگان زمستان گذران بودند که به تالاب بین المللی میانکاله در شرق استان مازندران کوچ کردند.
کوچ ۷۰ هزار فلامینگو به تالاب میانکاله
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر گفت: سالانه حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار بال فلامینگو به عنوان یکی از پرجمعیت ترین گروه از پرندگان مهاجر زمستان گذران به تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران کوچ می کنند.
زمان احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در آستانه فرارسیدن فصل سرما حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار بال فلامینگو به عنوان یکی از پیشقراولان پرندگان مهاجر زمستان گذر به تالاب بین المللی میانکاله رسیدند و مابقی گروه ها نیز پیش بینی می شود در روزهای آِینده به این ذخیرگاه زیست کره برسند.
به گفته وی این پرندگان تا اوایل بهار سال آینده در تالاب بین المللی میانکاله و سایر تالاب های محلی منطقه و آببندان ها حضور خواهند داشت.

مازندران با داشتن چندین تالاب از جمله میانکاله و ۸۰۰ آببندان و شالیزار پر رزق و روزی، همه ساله میزبان حدود ۱۵۰ گونه پرنده مهاجر داخلی و خارجی است که فصول مختلف سال را در این خطه سر می کنند.
فلامینگو
پرنده‌ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است.در پروازها باها و گردنش کشیده و قدری پائین‌تر از سطح بدن قرار می‌گیرد. بالهایش ترکیب زیبائی از رنگهای سرخ و سیاه است. پرنده نابالغ قهوه‌ای مایل به خاکستری چرک است. فلامینگو به آرامی راه می‌رود و در حالیکه سر و منقار خودرا در آب کم عمق فرو برده تغذیه می‌کند. فلامینگو از ۹۰/۰ تا ۵/۱ متر بلندی دارد. بیشتر فلامینگوها حلزون و گیاهان آبی را می‌خورند. این پرندگان به صورت دست جمعی و در دسته‌های چند هزارتایی زندگی می‌کنند.

راسته‌ای بال‌آتشی‌سانان که فلامینگو به آن تعلق دارد از پرندگان آبزی و بزرگ‌جثه هستند که غذا را از منقار خمیده و صافی‌مانند خود می‌گذرانند. فلامینگو شاید شاخصترین پرنده آبچر در جهان هست. پر و بال بنفش-قرمز، خود به تنهایی این پرنده را از سایر پرنده‌ها مجزا می کند. فلامینگوها در هر قاره‌ای جز قطب جنوب زندگی می کنند.
سالی یکبار جفتگیری می‌کند و لانه‌ای گلین برای تخمگذاری می‌سازد. بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه می‌گذارند ونر و ماده هردو به نوبت روی تخم می‌خوابند. پس از سی روز جوجه از تخم بیرون می‌آید. جوجه فلامینگو بعد از ۵ روز لانه را ترک می‌گوید و به گروه فلامینگوهای جوجه می‌پیوندد. اما برای تغذیه به لانه‌ای که در آن تولد یافته و پدر و مادر برایش خوراک آماده کرده‌اند بازمی‌گردد. بعد از دوهفته خود به جستجوی خوراک می‌پردازد. فلامینگو در محیط طبیعی از ۱۵ تا ۲۰ سال زندگی می‌کند. بیشتر پرنده‌شناسان فلامینگوها را به چهار گونه تقسیم کرده فلامینگوهای بزرگ در آفریقا، جنوب آسیا و اروپا و جنوب آمریکای جنوبی و هند غربی زندگی می‌کنند.
/۱۸۹۹/۶۹۸۲



تبليغ

کامنت‌ها (0)

امتیاز 0 از 5 بر اساس نظر 0 نفر
کامنتی درج نشده

کامنت بگذارید

  1. ارسال کامنت بدون عضویت. عضویت یا ورود به سایت.
امتیاز دهید:
0 کارکتر
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
تبليغ