اسفناج پلو غذای خوشمزه و سنتی ایران
اسفناج دارای بوی خاصی ست و بسیاری از افرادی که قادر به تحمل طعم و بوی خاص این سبزی پر فایده نیستند میتوانند با این دستور پخت در یک پلو خوشمزه و پر خاصیت استفاده کنند.
پلو اسفناج یا اسفناج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که به فراموشی سپرده شده است. اسفناج دارای بوی خاصی ست و بسیاری از افرادی که قادر به تحمل طعم و بوی خاص این سبزی پر فایده نیستند میتوانند با این دستور پخت در یک پلو خوشمزه و پر خاصیت استفاده کنند. اسفناج امروزه یکی از شناخته شدهترین سبزیها میان افراد میباشد که در فصول خاصی از سال رشد میکند. با تهیه این سبزی مفید از بازار و نگهداری و فریز کردن آن میتوانید هر زمانی که مایل بودید آن را در انواع پلوها و خورشها استفاده کنید. اسفناج پلو را میتوان در دو وعده ناهار و یا شام میل کرد. توصیه شده اسفناج را به جای سرخ کردن و تفت دادن بیشتر بخار پز کنید تا خواص آن از بین نرفته و باقی بماند. اسفناج بیشتر به دلیل آهن فراوانی که دارد در جلوگیری از کم خونی سودمند بوده و در سالادها و خورشها و حتی نوشیدنیها نیز استفاده میشود. اسفناج جدای از ارزش غذایی و کالری فراوانی که دارد جنبه دارویی درمانی نیز داشته و در درمان بسیاری از بیماریها از جمله رفع بی خوابی، درمان یبوست، بهبود گوارش و عفونتهای معده و سلامت استخوانها مفید واقع شده است. این پلو به دلیل ساده بودن و اینکه سرشار از مواد معنی مفید است توصیه شده که هفتهای یک بار در وعدههای غذایی افراد گنجانده شود.
مواد لازم
اسفناج: ۵۰۰ گرم
برنج: ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
پیاز (رنده شده): ۱ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
پودر فلفل قرمز: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
زعفران: ۲ قاشق سوپ خوری
کره (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
مراحل پخت
مرحله ۱،
۳۰۰ گرم از اسفناج را کمی خرد کرده و در تابهای حاوی کمی روغن داغ، تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شده و سرخ شود. (اگر نخواستید سرخ کنید میتوانید آن را تنها تفت دهید تا کاملا آبش کشیده شود.)
مرحله ۲
برنجی را که از قبل خیس کرده اید، آب آن را خالی کنید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید.
مرحله ۳
در ظرفی، گوشت چرخ کرده، پیاز، مابقی اسفناج خام خورد شده، فلفل و نمک را با هم مخلوط کرده و با دست خوب ورز دهید تا کاملاً مواد با هم مخلوط شوند و مواد حالت چسبندگی پیدا کند.
مرحله ۴
از مایه به اندازههای کوچک بردارید و به شکل کوفته ریزه (قلقلی) درآورید.
مرحله ۵
در تابهای حاوی روغن داغ، کوفته ریزهها را سرخ کنید.
مرحله ۶
سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله ۷
در قابلمه ای که ته آن را به ته دیگ مورد نظر پوشانده اید مثل (سیب زمینی، نان لواش، کاهو و ..)، مقداری از برنج را بریزید، سپس روی آن اسفناج تفت داده شده و کوفته ریزه سرخ شده را ریخته و مجدداً مقداری برنج بریزید.
مرحله ۸
به همین ترتیب، لایهها را تکرار کنید تا کل مواد تمام شود.
مرحله ۹
زعفران را همراه با کره به گوشه ای از برنج اضافه کنید، سپس درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود.
مرحله ۱۰
زمانیکه بخار برنج بلند شد، حرارت را ملایم کنید تا پلو به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.
مرحله ۱۱
پس از پخت، اسفناج پلو را در ظرف موردنظر کشیده و سرو کنید.
منبع:غذالند