تشدید نظارت‌ها بر فرآیند صدور مجوزهای معادن شن و ماسه


تشدید نظارت‌ها بر فرآیند صدور مجوزهای معادن شن و ماسه

رشت - ایرنا - استاندار گیلان بر ضرورت تشدید نظارت‌ها بر فرآیند صدور مجوزهای معادن به ویژه شن و ماسه تأکید کرد.

گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا حاکیست؛ ارسلان زارع در جلسه شورای معادن استان گیلان با اشاره به اینکه معادن یکی از محورهای اصلی تولید، اشتغال و درآمد هستند، افزود: معادن گیلان در طول زمان افزون بر هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی مستقیم در استان ایجاد کرده‌ اند.

وی با بیان اینکه علیرغم وجود هفت درصد ذخائر معدنی دنیا در ایران، در حال حاضر کمتر از ۱.۵ درصد سهم تولید ناخالص ملی را معادن به خود اختصاص داده‌اند، اظهار داشت: این میزان نشان‌دهنده وجود ضعف‌هایی در توسعه معادن است که باید برای رفع آنها چاره‌اندیشی شود.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه امیدواریم راه‌اندازی شورای معادن استان، گامی مهم و موثر در جهت رفع مشکلات این حوزه باشد، گفت: تدوین برنامه‌های کوتاه مدت، میان‌ مدت و بلند مدت و عمل براساس آنها می‌تواند راهگشای عمده مشکلات بخش معادن باشد.

وی خاطرنشان کرد: استان گیلان به دلیل شرایط جغرافیایی، بیش از سایر استان‌ها نیازمند تلاش و همکاری اعضای شورای معادن خصوصاً منابع طبیعی، صمت، محیط زیست و جهاد کشاورزی است.

استاندار گیلان بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های معدنی موجود برای اجرای طرح‌های عمرانی استان تأکید و تصریح کرد: در کنار اهمیت موضوع اجرای پروژه‌های عمرانی، لازم است موضوع اشتغال ساکنان همجوار معادن به ویژه در روستاها مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه قانون معادن جمهوری اسلامی ایران مبنای کار همه‌ دستگاه‌های ذیربط است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس اقدامات بهره‌برداران مورد نظارت مراجع صادرکننده، نهادهای نظارتی و فرمانداری‌ها قرار گیرد و دقت‌نظر در این خصوص به ویژه در بخش شن و ماسه باید تشدید شود.

زارع به اختصاص تا یک درصد از فروش معادن جهت جبران خسارات ناشی از عملیات معدنی اشاره کرد و افزود: کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های صمت، فرمانداری، محیط زیست، جهادکشاورزی و منابع طبیعی به منظور بررسی میزان خسارات ناشی از معادن در شهرستان‌ها تشکیل شود.

وی با بیان اینکه حفظ طبیعت گیلان وظیفه همه‌ ماست، اظهار داشت: نگاه ما به طبیعت گیلان در کنار ارزش‌های مادی باید به عنوان سرمایه‌ معنوی، فرهنگی و مدنی باشد و حفظ آن از اهمیت خاصی برخوردار است.

۱۱۲ معدن با برآورد ذخائر بیش از ۱۳۲ میلیارد تن در گیلان فعال است.

۷۲۹۶/۲۰۰۷/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گیلان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا