غلامحیدر زورقی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص داردکه ۶ هزار و ۷۵۸ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی ادامه داد: کله قوچی، اوحدی، اکبری، بادامی و احمد آقایی عمده ارقام کشت پسته در سیستان و بلوچستان هستند که در شهرستانهای خاش و زاهدان کشت میشوند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پسته تولیدی این استان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوریکه میتوان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیت ترین پسته یکی از مهمترین قطبهای تولید این محصول در کشور است که به سبب نداشتن کارگاههای فرآوری و بستهبندی، پسته با کیفیت تولیدی آن در گمنامی فرو رفته و به ناچار در بستههایی با نام دیگر مناطق کشور صادر میشود.
این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
۷۳۱۶**۳۲۱۳