قلیان‌، عامل انتقال بیماری بوسه


قلیان‌، عامل انتقال بیماری بوسه

یک عضو هیئت علمی گروه بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به دلیل اینکه یکی از راه‌های انتقال بیماری مونونوکلئوز عفونی (بوسه)، بزاق دهان است، استفاده از قلیان نیز یکی از راه‌های انتقال این بیماری است زیرا گاهی افراد از لب‌گیرهای قلیان‌ به صورت مشترک استفاده می‌کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سمیه حقیقی پور با بیان اینکه بیماری بوسه (مونونوکلئوز عفونی) یک بیماری ویروسی است که عامل آن اپشتن بار (EBV) است، اظهار کرد: یکی از راه های انتقال این بیماری بزاق دهان است.

وی افزود: علایم ابتلا به بیماری بوسه همانند بیماری سرما خوردگی نیست و آبریزش بینی ندارد. یکی از علایم ابتلا به این بیماری گلو درد شدید است و در معاینه شبیه گلو درد چرکی به نظر می رسد.

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه عامل ابتلا به این بیماری انتقال ویروس از فرد مبتلا است، اضافه کرد: درمان این بیماری نیازمند مصرف یک دوره درمان آنتی بیوتیک اختصاصی و ضد ویروس نیست، بلکه درمان آن حمایتی است.

حقیقی‌پور تصریح کرد: برای این منظور مراقبت‌هایی از جمله پرهیز از فعالیت زیاد و استراحت کافی به بیماران توصیه می شود.

وی ادامه داد: از جمله عوارض ابتلا به این بیماری بزرگی طحال و گاهی پارگی آن است. در این حالت به بیمار توصیه می شود که از انجام فعالیت‌هایی که به توان زیادی نیاز دارد، پرهیز کند و اجسام سنگین بلند نکند، بهتر است بیمار حداقل یک ماه به این توصیه‌ها اهمیت دهد.

این عضو هئیت علمی گروه بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه طول دوره ابتلا به این بیماری برخلاف سرماخوردگی شدیدتر و طولانی تر است، افزود: به دلیل اینکه یکی از راه های انتقال این بیماری بزاق دهان است، استفاده از قلیان نیز یکی از راه های انتقال است زیرا گاهی لب‌گیرهای قلیانها در افراد مختلف به صورت مشترک استفاده می شود.

حقیقی پور با بیان اینکه این بیماری در کشور شایع شده است، گفت: دو پیک سنی که این بیماری در آن شایع شده شامل پنج الی شش ساله (به دلیل بوسیدن اطرافیان) و در سن نوجوانی است.

وی با بیان اینکه ممکن است در هر رده سنی ابتلا به این بیماری منجر به فوت بیمار شود، ادامه داد: زمانی که پلاکت خون کاهش و به آنمی شدید تبدیل شود لوزه‌ها آنقدر متورم شود که راه تنفس را ببندد، در این صورت بیمار نمی‌تواند مایعات بخورد و عوارضی از جمله مشکلات قلبی و مغزی در فرد رخ دهد که در اثر بروز این حالات منجر به مرگ افراد مبتلا می شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | تصویری از یک خواننده زیر زمینی در آغوش علی دایی