15 ترفند طلایی برای ایجاد آرامش در اوج خشم


خشم در اثر بروز عوامل مختلفی ایجاد می‌کند و افزون برآسیب به سلامت روان سبب ابتلا به بیماری‌های جسمانی می‌شود. با یادگیری تکنیک‌های کنترل خشم سلامت جسم و روان خود را حفظ کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خشم و عصبانیت زمانی که با پرخاشگری، طغیان و حتی بروز واکنش‌های جسمانی، چون برافروختگی، افزایش فشارخون و ضربان قلب روی دهد برای سلامت جسمانی و روانی انسان خطرناک است و می‌تواند او را در موقعیت‌هایی دشوار قرار دهد.
15 ترفند طلایی برای ایجاد آرامش در اوج خشم

کنترل خشم از جمله توانایی‌های منحصربه فرد در افراد است که می‌تواند مانع از انجام کار‌های ناخواسته و پشیمانی از انجام کار یا بیان کلمه‌ها بدون تفکر درباره آن‌ها شود. کنترل خشم از راه تمرین و با رعایت برخی تکنیک‌ها و البته داشتن سعی و اراده به دست می‌آید وسبب ایجاد آرامش و تفکر منطقی در افراد حتی در زمان خشم ناگهانی و شدید می‌شود.

در ادامه برخی تمرین‌ها برای کنترل خشم که به وسیله متخصصان علوم روانشناسی پیشنهاد شده است را می‌توانید ملاحظه کنید و در زمان بروز خشم از آنها برای کنترل این طغیان روحی استفاده کنید.


از یک تا ۱۰۰ بشمارید


زمانی که شروع به شماردن اعداد می‌کنید ذهنتان معطوف به این کار می‌شود، ضربان قلب شما کاهش می‌یابد و احتمالاً خشم شما فروکش می‌کند.


نفس عمیق بکشید


انجام تکنیک تنفس دیافراگمی بهترین راهکار برای کنترل و مهار خشم است. با نفس کشیدن عمیق میزان بیشتری اکسیژن به مغز می‌رسد و ذهنتان آرامش بیشتری برای تصمیم گیری‌های منطقی و مواجهه با مشکل پیدا می‌کند.


قدم بزنید


با قدم زدن، دوچرخه سواری کردن، انجام ورزش گلف و به طور کلی هرکاری که سبب بهبود جریان خون و ضربان قلب درشما شود، خشم و عصبانیت درشما فروکش می‌کند. ورزش کردن به دلیل ایجاد هورمون آندروفین سبب ایجاد حس شادی و جلوگیری از استرس و خشم در افراد می‌شود.


عضله‌های خود را آرام کنید


با آرام سازی عضله‌ها و رفع انقباض آنها، بدن از تنش و استرس ناگهانی در اثرخشم آزاد می‌شود و به این ترتیب حس خشم در او کنترل می‌شود.


با خودتان کلمه‌های مثبت را تکرار کنید


یک کلمه یا عبارت معمولاً می‌تواند اثری فوق العاده درکنترل خشم در افراد داشته باشد. کلماتی مانند من آرامش دارد و من برخشم خود مسلط هستم می‌تواند به ذهن شما کمک کند تا تصمیم گیری منطقی برای مواجهه با خشم داشته باشد.


تمرین‌های کششی انجام دهید


انجام تمرین‌های کششی مانند یوگا می‌تواند سبب افزایش توان کنترل عضله‌های بدن و همچنین بهبود خلق و خو شود.


به رویا‌های شیرین فکر کنید


در زمان خشم، استرس و نگرانی به مناظر طبیعی مانند کناره ساحل دریا، کوه ها، پرواز پرندگان، جنگل‌های زیبا، آبشار‌های مرتفع و مواردی از این دست فکر کنید تا ضربان قلب شما عادی شود و حس خشم در شما کنترل شود.
15 ترفند طلایی برای ایجاد آرامش در اوج خشم


موسیقی آرام بخش و مورد علاقه تان را فراموش نکنید


گوش دادن به موسیقی آرام بخش و مورد علاقه افراد درزمان خشم می‌تواند سبب کنترل این مشکل روحی در افراد شود.


در زمان خشم هیچ گاه بدون تفکر صحبت نکنید


بسیاری از افراد زمانی که به شدت خشمگین می‌شوند قطاری از کلمات و جمله‌ها را بدون تفکر برزبان می‌آورند که بعد‌ها به شدت از بیان آن‌ها ناراحت و پشیمان می‌شوند. این گفته‌ها می‌تواند فرد را درموقعیت‌هایی پیش بینی نشده قراردهند و وضعیت او را بدتر از پیش کند.

سکوت در زمان خشم بهترین راهکار برای کنترل خشم و کمک به بهبود وضعیت است. با سکوت شما به ذهن خود اجازه می‌دهید مناسب‌ترین کلمه‌ها و جمله‌ها را پیدا کند و به این ترتیب مشکل به آسانی برطرف شود.


به خود استراحت دهید


درزمان خشم حتماً لازم نیست برای مدت زمان طولانی درمحلی که سبب این مشکل شده است باقی بمانید. به خودتان استراحت دهید، مقداری آب یا قهوه بنوشید و به استراحت یا حتی یک مسافرت کوتاه بروید تا خشم در شما فروکش کند و آنگاه با یک روحیه عالی و تفکر منطقی به محل کار، تحصیل یا خانواده بازگردید.


علت خشم خود را بنویسید


یکی از راهکار‌های طلایی برای مهارخشم، نوشتن علت خشم، راهکار‌های رفع آن، چگونگی برخورد با دیگران و مواردی ازاین دست است. با نوشتن خشم شما فروکش می‌کند و نکته‌های طلایی برای بهبود وضعیت و بازگشت به شرایط پیشین به ذهنتان می‌رسد.


موقعیت خشم را شبیه سازی کنید


اگر لازم است در یک موقعیت استرس زا به دیگران پاسخ مناسب دهید، آن را پیش از گفتن در موقعیت حقیقی چند بار برای خود شبیه سازی کنید به ویژه اگر عکس العمل اطرافیان خود را می‌شناسید. برای این کار می‌توانید از آینه استفاده کنید ونوعی نمایش برای بررسی وضعیت به وجود آورید. با مشاهده برخورد‌هایی خود می‌توانید راهکار‌های مناسبی برای رفع خشم پیدا کنید.


موقعیت‌های ایجاد کننده خشم را کنترل کنید


اگر مسیرپرترافیک سبب خشم شما می‌شود مسیرتان را عوض کنید. اگر دیر رسیدن به محل کار سبب خشم شما می‌شود، زودتر از خانه خارج شوید. با این راهکار‌ها بسیاری از عوامل ایجاد کننده خشم برطرف می‌شوند وبه آرامش نسبی دست می‌یابید.
15 ترفند طلایی برای ایجاد آرامش در اوج خشم


با یک دوست امین درد و دل کنید


در صورتی که نمی‌توانید خشم خود را کنترل کنید با یک دوست امین و قابل اعتماد درد و دل کنید. شاید راهکار‌های ارائه شده از سوی دوست شما بتواند به شما برای رفع مشکل کمک کند. در صورت نیاز می‌توانید از خدمات مشاوران بهره بگیرید.


با خنده به استقبال خشم بروید


درزمان بروز خشم، خندیدن و تبسم می‌تواند سبب بهبود وضعیت شود، همچنین دگرگون کردن وضعیت هم می‌تواند در کنترل خشم اثر گذار باشد. به طور مثال اگر ایستاده اید بنشینید یا اگر نشسته هستید بایستید تا خشم در شما فروکش کند.

همیشه قدردان موقعیت‌های خوب زندگیتان باشید و نکات مثبت زندگیتان را به خودتان یادآوری کنید. در صورت بروز خشم با دیگران مهربان باشید تا خشم در شما کنترل شود.

با انجام این راهکار‌ها می‌توانید در زمان اوج خشم آرامش داشته باشید و با تفکر و بیان منطقی موقعیت تنش زا را از بین ببرید.

منبع: healthline
انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بیوگرافی نسرین جواد زاده زیباترین بازیگر ایرانی / در جذابیت تک است + عکس شوهرش