فشارهای روحی؛ مهم‌ترین عامل دندان قروچه


فشارهای روحی؛ مهم‌ترین عامل دندان قروچه

رئیس واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: فشارهای روحی یکی از مهم‌ترین علل «براکسیزم» یا دندان قروچه است.

مریم حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با دندان قروچه، اظهار کرد: عادت سائیدن دندان‌ها به هم، دندان قروچه نامیده می‌شود که اصطلاح علمی آن براکسیزم (Bruxism) است. دندان قروچه بیشتر در هنگام خواب رخ می‌دهد اما در هنگام بیداری نیز در برخی افراد وجود دارد.

وی با اشاره به وجود دندان قروچه در خواب و بیداری کودکان، افزود: علاوه بر بزرگسالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می‌شود که بیشتر بین سنین 4 تا 6 سالگی و در دو زمان رویش دندان‌های شیری و دائمی است که البته در بیشتر موارد پس از رویش کامل دندان‌ها (شیری و دائمی) این عادت در کودکان از بین می‌رود.

این مسئول در رابطه با مهم‌ترین علل دندان قروچه، تصریح کرد: فشارهای روحی مانند نگرانی، بی‌خوابی، استرس و اضطراب است، مشکلات دندانی مانند جفت نشدن صحیح فک‌ها و دندان‌ها روی هم بوده، عادت‌های ناخودآگاه، مشکلات گوارشی (انگل‌های روده‌ای) و آلرژی هستند.

وی در رابطه با عوارض دندان قروچه، خاطرنشان کرد: انقباض زیاد عضلات در یک طرف صورت، صداهای آزاردهنده دندان قروچه در شب که گاهی سبب بیدار کردن دیگران از خواب شود، سایش دندان‌ها که باعث کوتاه شدن و کندی آن‌ها می‌شود، ترک خوردن و شکستن دندان‌ها که در طولانی مدت باعث از دست دادن دندان‌ها شده، حساس شدن دندان‌ها به سرما، تحلیل لثه و لقی دندان‌ها، از جمله عوارض دندان قروچه است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه زنجان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا